شناسهٔ خبر: 69752774 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

یک استاد دانشگاه خیّر مطرح کرد

لزوم دغدغه‌مندی اساتید دانشگاه نسبت به دانشجویان نیازمند

عضو هیئت ‌علمی دانشگاه تهران که با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران زیر مجموعه جهاددانشگاهی نیز همکاری خیرخواهانه دارد، اظهار کرد: وظیفه استاد دانشگاه فقط تدریس و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی نیست، بلکه اساتید باید نسبت به دانشجویان و مشکلات آن‌ها دغدغه‌مند باشند.

صاحب‌خبر -

قرض الحسنهصندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران به منظور انجام خدمات عام‌المنفعه و نشر و تعلیم و ترویج فرهنگ اسلامی و کمک به تأمین نیازها و بهبود زندگی دانشجویان، دانشگاهیان و جهادگران دانشگاهی و اعطای وام‌های بدون بهره (قرض‌الحسنه) از طریق دریافت وجوه ذخیره شده توسط خیران، اعضای صندوق، جهاددانشگاهی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی که به‌صورت قرض‌الحسنه یا بلاعوض در اختیار صندوق قرار خواهند داد، اقدام می‌کند.

این صندوق با حفظ و رعایت موازین شرعی و مقررات جمهوری اسلامی ایران و در قالب مصوبات هیئت‌امنای جهاددانشگاهی و به منظور احیای و ترویج سنت حسنه قرض‌الحسنه در جامعه به‌ویژه جامعه دانشگاهی و کمک به حل بخشی از مشکلات مالی و معیشتی دانشجویان، جهادگران و دانشگاهیان و در راستای تحقق استراتژی برنامه جهاددانشگاهی مبنی بر تقویت فرهنگ و ارزش‌های اسلامی در جامعه و به خصوص در جمعیت جوان و دانشجویان و دانشگاهیان تأسیس شده است. 

ترویج سنت قرض‌الحسنه در جامعه دانشگاهی، کمک به تأمین نیازهای مالی و معیشتی و بهبود زندگی دانشجویان و دانشگاهیان،‌ جذب منابع و کمک‌های خیرین برای گسترش فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشجویان و دانشگاهیان، کمک به نشر آثار (تألیف و ترجمه) دانشجویان، حمایت مالی از پژوهشگران در پژوهش‌های کاربردی مصوب و استفاده بهینه از منابع اعتباری و هدایای سازمان‌ها و دانشگاه‌ها برای اعطای وام‌های قرض‌الحسنه از جمله اهداق صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان است.

در حال حاضر بسیاری از اعضای جامعه دانشگاهی کشور به ویژه اساتید دانشگاه به همکاری با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان پرداخته و با کمک‌های مالی خود صندوق را در پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه به دانشجویان نیازمند کمک می‌کنند. 

در راستای تشریح فعالیت‌های صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان و نحوه همکاری اساتید دانشگاه با آن به گفت‌وگو با اکرم وطن‌نژاد، استادیار و عضو هیئت ‌علمی دانشگاه تهران و دکترای بیوشیمی بالینی که خود با این صندوق همکاری داشته و از حامیان دانشجویان نیازمند است، پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.  

اساتید دانشگاه نسبت به دانشجویان نیازمند دغدغه‌‎مند باشند

ایکنا ـ نحوه آشنایی شما با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان و همکاری با آن برای حمایت از دانشجویان نیازمند چگونه بوده است؟ 

یکی از اساتید بنده در دوران دانشجویی در مقطع دکترا جزو خیرانی بودند که فعالیت‌های خیرانه زیادی انجام می‌دادند. در آن زمان بنده و چند نفر از دانشجویان نیاز فوری به دریافت وام داشتیم که از طریق ایشان با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان آشنا شده و توانستیم وام صندوق را دریافت کنیم. 

وامی که از صندوق دریافت کردیم، وام بسیار پربرکتی بود و توانستیم با مبلغی که از صندوق به دست آوردیم، نیاز خود را برطرف کنیم. سپس، در دوران دانشجویی و پس از آن در هنگام اشتغال و عضویت در هیئت علمی دانشگاه، تلاش کردم تا در حد وسع خود با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان همکاری کرده و با مشارکت در این صندوق، از دانشجویان نیازمند دستگیری کرده و با همکاری دیگر اساتید خیّر، زمینه را برای دریافت وام دانشجویان نیازمند فراهم کنیم.

بنده از همان دوران دانشجویی با مدیریت صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان آشنا شدم و از نزدیک مشاهده کردم که ایشان با روابط عمومی قوی، روحیه بالا و تلاش مستمر به دنبال کمک به دانشجویان بودند. این صمیمیت و دوستی باعث شد تا پایبندی بنده به صندوق بیشتر شده و تا به امروز تداوم داشته باشد. 

ایکنا ـ اعطای وام از طریق صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان به دانشجویان نیازمند چه تأثیری در زندگی ایشان دارد؟ 

وام‌های اعطایی صندوق به دانشجویان بسیار مؤثر است. زمانی که این وام را دریافت کردم، علیرغم اینکه مبلغ وام چندان زیاد نبود، اما در همان زمان توانستم نیاز خود را برطرف کنم. این وام هم نیاز بنده را برطرف کرد و هم زمینه‌ساز شکل‌گیری زندگی آینده بنده در رابطه با حضور در امور خیریه و کمک به دانشجویان نیازمند شد. 

البته مبلغ وام آن‌چنان زیاد نبود اما همان مبلغ اندک کمک بسیار بزرگی برای من و امثال بنده بود؛ چراکه توانستیم با دریافت آن، بسیاری از مشکلات و نیازهای خود را رفع کرده و بتوانیم دوران تحصیل خود را با دغدغه کمتری سپری کنیم. 

ایکنا ـ حضور در امور خیریه به ویژه همکاری با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان چه تأثیری در زندگی فردی و اجتماعی شما دارد؟  

اینکه مشاهده کردم اساتید و بزرگان علمی کشور با تمامی مشکلات و کمبود وقت، در رابطه با امور خیریه و کمک به دانشجویان دغدغه‌مند هستند، تأثیر فراوانی در زندگی من داشت و باعث شد تا خود بنده نیز در آینده به همکاری با صندوق بپردازم. این روش اساتید باعث شد تا امثال بنده از رفتار ایشان درس گرفته و با الگوبرداری از آن‌ها، در زندگی آتی خود کمک به نیازمندان به ویژه دانشجویان را در دستور کار خود قرار دهیم.

یکی از تأثیرات فعالیت‌های خیریه در زندگی من این بود که رابطه بسیار نزدیکی با دانشجویان برقرار کردم تا چنانچه دانشجوی نیازمندی در میان ایشان بود، بتوانم در حد وسع خود به او کمک کرده و یا او را برای دریافت وام به صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان معرفی کنم. 

اساتید نباید اجازه دهند که دانشجویان احساس ناامیدی کنند. البته برخی از دانشجویان با مشکلات فراوانی در زندگی تحصیلی و خانوادگی خود مواجه هستند اما اساتید می‌توانند با برقراری ارتباط نزدیک با دانشجویان از مشکلات ایشان باخبر شده و درصدد رفع آن برآیند. همکاری با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان باعث شد که بنده به این باور برسم که کار استاد دانشگاه فقط تدریس و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی نیست، بلکه اساتید باید نسبت به دانشجویان و مشکلات آن‌ها دغدغه‌مند باشند.

ایکنا ـ وجود صندوق‌هایی مانند صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان تا چه میزان برای دانشجویان ارزشمند است؟ 

این صندوق‌ها تأثیر فراوانی در روند تحصیلی دانشجویان دارد. امروز متأسفانه دانشگاه‌ها به سمت طبقاتی شدن حرکت می‌کنند و این مسئله باعث می‌شود تا دانشجویانی که در سطوح پائین اقتصادی قرار دارند، کمتر وارد دانشگاه‌های خوب کشور شوند اما با این حال دانشجویانی هستند که با انگیزه بالا و تلاش و استعدادی که دارند، وارد دانشگاه‌های خوب می‌شوند اما از لحاظ مالی مشکلات زیادی دارند. 

باید زمینه‌ای فراهم شود تا صندوق‌های حامی دانشجویان نیازمند ایجاد شده و به گونه‌ای فعالیت کنند که دانشجویان دغدغه‌ای به جز تحصیل نداشته باشند. امروز دانشجویانی که در خوابگاه‌ها هستند، قطعاً به ابزار اولیه برای تحصیل همچون لب تاپ، اینترنت و ... نیاز دارند. سیستم‌های آموزشی امروز نیز سیستم‌های محدودی هستند و دانشجویان حتماً باید از این ابزار برای تحصیل خود استفاده کنند. عده‌ای از دانشجویان با وجود مشکلات مالی نمی‌‎توانند این ابزار را تهیه کنند و باید در این زمینه صندوق‌های دانشجویی ایجاد شده و به کمک آن‌ها بیایند. 

برخی از دانشجویان در دوران تحصیل خود ازدواج دانشجویی می‌کنند و وجود صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان و وام‌های اعطایی آن‌، کمک فراوانی به این دانشجویان می‌کند. امروز باید زمینه‌ای فراهم شود تا با توسعه صندوق‌های دانشجویی و اعطای وام‌های قرض‌الحسنه به دانشجویان، شرایطی ایجاد شود تا دانشجویان کشور دغدغه‌ای به جز تحصیل نداشته باشند. 

ایکنا ـ بسیاری از اساتید و عالمان کشور از وجود صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان آگاهی ندارند. برای آشنایی ایشان با این صندوق و دعوت از آن‌ها برای کمک به دانشجویان نیازمند چه باید کرد؟ 

متأسفانه اساتید دانشگاه به ویژه اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی با حجم کاری فراوانی مواجه هستند و وقت چندانی برای انجام فعالیت‌های دیگر ندارند. مسئولان صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان می‌توانند پویش‌هایی را برای جذب اساتید به صندوق راه‌اندازی کنند و آن‌ها را به سمت این فعالیت خیرخواهانه سوق دهند. 

زمانی که اساتید دانشگاه در جلسات و سمینارهای علمی حضور دارند نیز فرصت مناسبی است تا مسئولان صندوق در محل این جلسات حضور یافته و به معرفی فعالیت صندوق برای اساتید بپردازند تا ایشان با این فعالیت‌ها آشنا شده و در صورت امکان به کمک دانشجویان نیازمند بشتابند.

صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان نیز باید کارمندانی با روابط عمومی بالا در اختیار داشته باشد که بتوانند به خوبی با اساتید دانشگاه ارتباط برقرار کرده و ایشان را برای کمک به دانشجویان نیازمند از طریق صندوق ترغیب و تشویق کنند. امروز نیاز است تا مسئولان صندوق در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های کشور حضور یافته و اساتید را در جریان فعالیت‌های خود قرار دهند. البته اساتید نیز چنانچه به خوبی در جریان این فعالیت‌ها قرار گیرند، حتما با صندوق همکاری خواهند کرد. برخی از اساتید هستند که زمینه‌ای را فراهم کرده‌اند تا ماهیانه مبلغی از حقوق ایشان برای حمایت از دانشجویان نیازمند به صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان واریز شود.

انتهای پیام