رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:در حال حاضر ۵۰ هزار همدانی مبتلا به دیابت در استان توسط سامانه بهداشتی شناسایی شده اند.
دکتر راضیه میرمعینی افزود: در اثر تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن زندگیها، عدم تحرک، تغذیه نامناسب بیماری بی علامت دیابت رو به افزایش است و زمانی خود را در بدن فرد نمایان میکند که فرد به دیابت مبتلا شده باشد و در حال حاضر ۵۰ هزار همدانی مبتلا به دیابت در استان توسط سامانه بهداشتی شناسایی شده اند.
وی اضافه کرد: این بیماری انواع مختلفی دارد، ولی به طورعمده به دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری تقسیم میشود و بیش از ۹۰ درصد بیماران مبتلا به دیابت از نوع ۲ هستند و حدود ۱۰ درصد از دیابت نوع ۱ رنج میبرند که برخی از علائم دیابت، احساس خستگی و بیحوصلگی، گرسنگی، تشنگی، احساس سوزش در انگشتان دست و پا، کاهش وزن، ادرار شبانه، اختلال در بینایی، عفونتهای مکرر، تأخیر در بهبود زخمها و بریدگیها است.
وی با تأکید بر اینکه درحال حاضر میتوانیم با کنترل قند خون در محدوده طبیعی از بروز عوارض دیابت پیشگیریکنیم، اظهار کرد: رژیم غذایی و محدودکردن انرژی (کالری) دریافتی، فعالیت بدنی و ورزش دائمی و منظم، استفاده از داروهای کاهنده قند خون و درصورت نیاز استفاده از انسولین طبق نظر پزشک درمانگر، آموزش و پایش دائمی مقدار قند خون (خودمراقبتی) و… میتواند فرد را در کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت کمک کند.
رئیس بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی همدان با اشاره به اینکه افراد بالای ۳۰ سال باید هر ۶ ماه یک بار آزمایش قند خون بدهند، گفت: در صورت شناسایی زودهنگام میتوان درمان شد، اما در صورت عدم شناسایی عوارض آن به قلب و کلیه و دیگر اندامها وارد میشود.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز
کپی لینک لینک کپی شد
∎