صاحبخبر - گروه اقتصادی – حسین قبادیان: با افزایش برودت هوا و نیاز بیشتر مصرفکنندگان به سوخت برای تامین گرمایش بخش خانگی و اداری ضرورت هماهنگی بیشتر متولیان تامین انرژی در کشور را بیش از پیش طلب میکند. از ابتدای هفته جاری همچنین با دستور رئیسجمهور در خصوص ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در نیروگاههای شهرهای بزرگ کشور قطعیهای برنامهریزی شده برق را برای بخشهای خانگی وصنعتی در پی داشته است که البته همین قطعیهای برق نیز مشکلات متعددی را برای مردم در حوزه مختلف شهری و درمانی و غیره داشته است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، در روزگذشته در خصوص اعمال مدیریت در مصرف انرژی و همچنین کاهش ناترازیها در این بخش، مسئولین در دولت ومجلس اظهاراتی داشتهاند که در راستای هماهنگی بیشتر در این خصوص خواهد بود.
بر این اساس وزیر نفت در حاشیه جلسه هیئت دولت روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران درباره تدابیر وزارت نفت برای مقابله با اقدامات احتمالی دولت ترامپ، اظهار کرد: تدابیر لازم اتخاذ شده و متناسب با شرایط و محدودیتها، در وزارت نفت دیده شده و ما برنامه داریم و مردم نگران نباشند.
وی درباره تامین سوخت در زمستان، بیان کرد: مدیریت سوخت زمستانی برای منازل و مراکز صنعتی خواهیم داشت.
گاهی تا ۸۰ درصد سوخت در بخش خانگی مصرف می شود، ولی تلاش می کنیم تا حد ممکن بخشهای دیگر دچار مشکل نشوند و بخش صنعت با حداقل چالش مواجه شود.
وی افزود: من امسال زمستان سختی نمیبینم و خدا کمک میکند تا با کمترین چالش زمستان را پشت سر بگذاریم.
موضوع مدیریت سوخت زمستانی از اوایل آذر شروع می شود، ولی امسال به دلیل اینکه در روزهای ابتدایی آبانماه، سرمای زودرس داشتیم و هوا چند درجه سرد شد، باعث شد مصرف گاز خانگی افزایش یابد که در این شرایط مجبور شدیم محدودیتهایی در سایر مصارف ایجاد کنیم.
پاکنژاد درباره تصمیم دولت برای محدودسازی مصرف مازوت، گفت: قاعده و رویهای از سالهای گذشته پایهگذاری شده که در سبد سوخت زمستانی نیروگاهها گاز، نفتکوره و گازوئیل مصرف شود و تعادل و مدیریتی بین مصرف این سه سوخت براساس شرایط سوخت کشور انجام میشود.
اگر به اندازهای که سال گذشته مازوت مصرف کردیم، امسال هم مازوت مصرف کنیم، خامومشی نخواهیم داشت، ولی به دلیل اهمیت سلامت مردم و محیط زیست، تصمیم گرفته شد که در قبال کاهش مصرف مازوت، خاموشی اعمال شود.وزیر نفت درباره قیمت بنیزین سوپر اظهار کرد: این قیمت براساس هزینه واردات است .بخشی از آن قیمت خرید و بخشی دیگر هزینه انتقال و عرضه است. وی با بیان اینکه تدابیر خاص برای ادامه فروش نفت داریم و راهکارهای آن آزموده شده است و نگران نیستیم، گفت: من تفکیکی ندارم که در آمریکا ترامپ هست یا بایدن. ایجاد پالایشگاه کوچک را دنبال می کنیم. از سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه استقبال میکنیم. امکان تخصیص نفت برای این پالایشگاهها را اجابت می کنیم.پاکنژاد خاطرنشان کرد: عرصه نفت در بورس از گذشته مطرح بوده که چالشهایی هم داشتهاست ، اما در حال بررسی است و اگر نهایی شود، اعلام می کنیم.
طلب برنامه عملی از مدیران برای حل ناترازیها
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس دلیل ناترازیها در کشور را کار نکردن بر روی تولید و مشکلات این حوزه دانست و گفت: تا در این زمینه برنامهریزی مناسب صورت نگیرد توفیقی نخواهیم داشت.
محمد بهرامی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در رویداد ملی صنعت فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی که با محورهای (امیدآفرینی، توانمندی سازی و مدیران ارزش آفرین ) در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد گفت: جایگاه دوم ذخیره گازی و چهارم نفت جهان را داریم، آیا شایسته است که دچار ناترازیهایی باشیم و هرجا که میرویم این بحث را مطرح کنند و راهکار آن را جویا شوند؟ راهکار در کوتاه مدت افزایش تولید و بهینه است تا مشکلات اقتصادی را به حداقل برسانیم.
در این مسیر تنها بخشی که میتواند مشکلات را مرتفع کند بخش خصوصی است.نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: خیلی از پتانسیلهای ما در اختیار سازمانهاست و جالب اینجاست که فساد و ناکارآمدی نیز همان جاست و این بخش خصوصی است که باید با یک چارچوب مناسب و درست در این بخش، انجام وظیفه کند.وی تصریح کرد: این وظیفه دولت، مجلس و مسئولان است که رفاه و آسایش را در اختیار جامعه و مردم قرار دهند چون معیشت مردم، وظیفه همه ما است که خوب عمل نکردیم.
بهرامی در عین حال بیان کرد: بخشی از موفقیتها به دلیل وجود جوانان نخبه ما است و این در حالی است که درصدی از نخبگان ما از کشور خارج شدند و خواهش من این است که بخش خصوصی کمک کند و از الگوهای موفق کمک بگیرند.وی گفت: دنیا به سمت انرژیهای نو و پاک رفته و سالهای آتی، ارزش افزودهای که ما در منابع زیرزمینی داریم حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کاسته میشود پس باید از همین حالا بتوانیم از تمامی ظرفیتهایمان استفاده کنیم.
بهرامی گفت: دلیل ناترازیها در کشور کار نکردن بر روی تولید و مشکلات این حوزه است و تا در این زمینه برنامهریزی مناسب صورت نگیرد توفیقی نخواهیم داشت و کمیسیون انرژی مجلس از مدیران مرتبط برای حل ناترازیها برنامه عملی خواسته است که علاوه بر بررسی این برنامهها، نظارت لازم را بر آنها خواهیم داشت.وی با بیان اینکه باید برای حل مشکلات از طریق مهندسی معکوس از الگوهای کارآمد استفاده کنیم، گفت: سرانه درآمد ماهانه در کشورهای پیشرفته بیش از ۱۰۰ میلیون تومان در کشور کمتر از ۶ میلیون تومان است. بنابراین جای کار بسیار زیادی داریم و همه بخشها باید با همکاری یکدیگر بتوانند خروجیهای موثرتری داشته باشند.
فراهم کردن انرژی پاک برای واحدهای تولیدی
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: یکی از موضوعات مهم که جزو اولویتهای دولت است، بحث انرژی خورشیدی میباشد و امروز آئیننامه آن به تصویب هیئت وزیران رسید.به گزارش خبرنگار مهر، حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات سازمان برنامه و بودجه برای سرمایه گذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر کشور، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم که جزو اولویتهای دولت است، بحث انرژی خورشیدی میباشد و امروز آئیننامه آن به تصویب هیئت وزیران رسید.ویافزود: تسهیلات خوبی در این زمینه برای کسانی که روی انرژی خورشیدی کار میکنند، در نظر گرفته شد.
مقرر شد دولت در اسرع وقت، زمین مورد نیاز برای آن کار را تأمین کند و همچنین قرار بر این شد تسهیلات ارزی برای آنها فراهم شود و هیچ نوع تکلیفی روی برق تولیدی آنها انجام نمیشود و آنها میتوانند برقشان را در بازار سرمایه عرضه و یا صادر کنند.
پورمحمدی بیان کرد: موضوع هماهنگی برای واردات، چه توسط بانک مرکزی و چه گمرک به صورت کامل انجام میشود، لذا یک هدفگذاری مناسبی شده که از یک ظرفیت بسیار خوبی که کشور دارد، استفاده کنیم.
ویادامه داد: کمبود برق ما زمانی است که ما امکان داشتن بیشترین انرژی خورشیدی را داریم، بنابراین این امکانات را دولت فراهم میکند تا بتوانیم به سرعت انرژی پاک و نو را به ویژه برای واحدهای تولیدی فراهم کنیم.رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: هزینههای صدا و سیما عمدتاً از سوی خودش تأمین میشود و فقط کمک سالانه توسط سازمان برنامه و بودجه به آنها میشود.∎