شناسهٔ خبر: 69704113 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران: قطعی برق راه‌حلی موقت برای کاهش مصرف مازوت است/ کاهش آلودگی هوا نیازمند اقدامات متنوعی است

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران ضمن اشاره به اینکه قطعی‌های برق در راستای کاهش مازوت سوزی و سوخت سنگین موثر است، گفت: کاهش آلودگی هوا با قطعی برق را نمی‌توانیم به عنوان یک دستاورد و آورده مثبت در نظر بگیریم چرا که راه‌حلی کوتاه مدت برای حل این معظل به‌شمار می‌رود.

صاحب‌خبر -

 خبرگزاری میزان - برخی از نیروگاه‌های حرارتی در فصل سرد سال، به دنبال کمبود گسترده گاز در کشور، به استفاده از سوخت جایگزین روی می‌آورند. سوخت اول نیروگاه‌های حرارتی گاز و سوخت جایگزین تحویلی به نیروگاه‌ها گازوئیل یا مازوت است که از جمله منابع مصنوعی آلودگی هوا است و می‌تواند سلامتی افراد جامعه را به مخاطره بیندازد.

چندی پیش محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: بعضی از نیروگاه‌ها ناگزیر برای تامین برق و جلوگیری از خاموشی از مازوت استفاده می‌کردند که پس از بررسی‌ها و دستور رئیس‌جمهور به دلیل آلودگی خاص در مناطق اراک، کرج و اصفهان ناشی از مازوت‌سوزی (حدود ۱۶ میلیون تن مازوت‌سوزی) که باعث آلودگی هوا و بیماری می‌شود، مازوت‌سوزی متوقف شد و برای این‌که به بخش‌هایی از جامعه آسیب وارد نشود، ناچاریم سوخت مازوت را در این نیروگاه‌ها متوقف کنیم. در دولت مقرر شد وزارت نیرو ساعت‌هایی را در طول سال تنظیم و مدتی که نیاز است خاموشی اعلام کند.  

حال این سوال مطرح می‌شود که آیا قطعی برق در ساعت‌های مختلف می‌تواند وضعیت آلودگی هوا را به ویژه در کلانشهر تهران به نسبت ۶ ماهه دوم سال‌های گذشته بهبود بخشد؟  

لزوم فرهنگ سازی در مورد بهینه سازی استفاده از انرژی

در همین رابطه فاطمه کریمی، سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران در گفت‌وگو با میزان ضمن اشاره به اینکه هر گونه کاهش مصرف سوخت از جمله سوخت مازوت و گاز مایع در نیروگاه‌های تولید برق تبعاتی را به همراه دارد و لازم است مردم و به ویژه فعالان محیط‌زیست به این مسئله توجه داشته باشند، بیان کرد: بخشی از رویکرد کاهش مصرف سوخت در نیروگاه‌های برق رویکرد بهینه سازی استفاده از انرژی است که حتما باید در دستور کار وزارت نیرو، فعالان محیط زیست و سایر دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد چرا که هر چه در زمینه در سیاست گذاری برای کاهش آلودگی هوا فعالیت کنیم تا زمانی که مردم پای کار نیایند و اصلاح الگوی مصرف را رعایت نکنند، توفیق چندانی حاصل نمی‌شود بنابراین بخش اعظم این موضوع به فعالیت‌های فرهنگی مربوط می‌شود و اصلاح الگوی مصرف باید برای مردم تبیین شود تا میزان مصرف به اندازه استانداردهای مطلوب باشد. 

لزوم سیاست گذاری برای استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و پاک

وی با بیان اینکه بخش دیگر این رویکرد نیز به دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت نیرو مربوط می‌شود و این دستگاه‌ها باید سیاست‌هایشان را به سمت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و پاک ببرند، ادامه داد: اخیرا مباحثی در مورد ایجاد نیروگاه‌های با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی مطرح است که امیدواریم با توجه به اهمیت این حوزه به ویژه برای نیروگاه‌ها حتما با دقت و سرعت بالاتری محقق شود تا کاهش مازوت سوزی که صورت گرفته جبران شود.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران با اشاره به قطعی‌های برق برنامه ریزی شده گفت: دستگاه متولی این امر یعنی وزارت نیرو باید مشخص کند که هر کدام از نیروگاه‌هایی که فعلا از مدار مازوت سوزی خارج شدند چه مقدار از برق کشور را تامین می‌کردند و قطعی برق باید به صورت عادلانه و با توجه به برنامه زمان بندی انجام شود تا هیج فردی دچار مشکل نشود.

کاهش آلودگی هوا با قطعی برق را نمی‌توانیم به عنوان یک دستاورد و آورده مثبت در نظر بگیریم

کریمی با اشاره به اینکه قطعی‌های برق در راستای کاهش مازوت سوزی و سوخت سنگین موثر است اما برای اینکه بفهمیم قطعی برق چه سهمی از کاهش آلودگی هوا دارد به یک مدل سازی گسترده نیاز داریم، افزود: کاهش آلودگی هوا با قطعی برق را نمی‌توانیم به عنوان یک دستاورد و آورده مثبت در نظر بگیریم چرا که صرفا به‌عنوان یک راه حل موقت درنظر گرفته شده است. کاهش آلودکی هوا با موضوع‌های مختلفی از جمله استفاده از سوخت پاک، ایجاد رویه مصرف بهینه سوخت و انرژی و استفاده از دستگاه‌های استاندارد که مطابق با امکانات روز دنیا باشد، محقق می‌شود و وزارت صمت و خودروسازان باید به این سمت حرکت کنند.

انتهای پیام/