به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب با تمرکز بر نظریه ادبیات کودک و مفهوم کودکی، زمینهای را برای گفتوگو میان پژوهشگران، منتقدان و صاحبنظران ادبیات کودک فراهم آورده است.
دیدگاه برخی از فیلسوفان درباره کودکی، نظریه و مدلهای کودکی، پیاژه و فلسفه، پیاژه و نگهداری، رشد اخلاقی، حقوق کودکان، یادزدودگی کودکی و… عنوان بعضی از سرفصلهای این کتاب است.
بر این اساس، مرتضی خسرونژاد و فریده پورگیو در مقدمه این اثر آوردهاند: «اینک که چندین سال از تأسیس دوره کارشناسی ارشد ادبیات کودک در دانشگاه شیراز و چند دانشگاه دیگر کشور میگذرد، نیاز به منبعهای معتبر و بهروز در این زمینه هر دم آشکارتر احساس میشود. گرایش روزافزون دانشجویان دکتری در رشتههای گوناگون علوم انسانی و تربیتی به تدوین رسالههای خویش در قلمرو ادبیات کودک نیز بر این نیاز، پیوسته میافزاید.
این اثر بهطور ویژه برای درسهای دوره کارشناسی ارشد ادبیات کودک در نظر گرفته شده یا از چنان اعتبار و ژرفایی برخوردار است که به کار مطالعه همه دانشجویان علاقهمند به بحثهای نظری و نیز منتقدان و نظرورزان ادبیات کودک میآید.»
این کتاب با دارابودن واژهنامه انگلیسی به فارسی، نمایه نامی و نمایه موضوعی در ۱۰ فصل، با شمارگان دو هزار و ۵۰۰ نسخه منتشر شده است تا شمارگان آن در دومین مرحله چاپ به پنج هزار نسخه برسد.
کتاب «فلسفه کودکی» نوشته گرتبی. متیوز با ترجمه سعید و مریم حسامپور در ۱۴۴ صفحه، قطع رقعی و بهای صد هزار تومان در بازار کتاب کشور عرضه شده است.
گفتنی است، سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیستوسوم تا سیام آبان ۱۴۰۳ برگزار میشود.
∎