شناسهٔ خبر: 69705846 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حکایت«گهی زین به پشت و گهی پشت به زین»در جامعه کارفرمایی و کارگری استان مرکزی

اراک - ایرنا - ضرب‌المثل معروف «گهی زین به پشت و گهی پشت به زین» امروز در جامعه کارفرمایی و کارگری استان مرکزی در خصوص تقاضای نیروی کار به وضوح مشهود است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، روزگاری کارگران برای کسب یک کار و لقمه نانی به دنبال کارفرما بودند و برای داشتن یک شغل هرچند ساده التماس می‌کردند، اما امروز این شرایط در شمار زیادی از واحدهای تولیدی شهرستان‌های استان مرکزی برعکس شده و این کارفرمایان هستند که برای فعالیت واحد خود به دنبال کارگر می‌گردند و کمبود آن، چالش‌های جدی برایشان ایجاد کرده است.

امروز بیشتر کارفرمایان در شهرستان‌های ساوه، زرندیه و دلیجان برای پیدا کردن کارگر دچار مشکل هستند و در نقاط مختلف فعالیتی خود بنرهایی را برای جذب نیرو نصب کرده‌اند.

بسیاری از این افراد به دلیل دستمزدها و حقوق پایین حاضر به کار در واحدهای تولیدی نیستند و بسیاری از آنها نیز از مهارت و تخصص ویژه برخوردار نیستند و همین امر باعث شده که کارفرمایان به دنبال جذب نیروی کار باشند.

نیاز است کارفرمایان در بخش‌های مختلف، نیازهای نیروی انسانی خود را به آموزش فنی و حرفه‌ای اعلام کنند تا دوره‌های مهارتی لازم برگزار و نیروهای مورد نیاز هرچه سریعتر جذب شوند.

بسیاری از کارفرمایان از این گله‌مندند که امروز نیروی کار برای آن شرایط تعیین می‌کند که این وضعیت می‌تواند چالش‌هایی را در محیط کار و روند تولید داشته باشد.

نیروی ماهر و توانمند نیار امروز کارفرمایان است

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی استان مرکزی گفت: نیروی ماهر، توانمند و زبردست نیاز امروز کارفرمایان و جامعه کار و تولید است.

محمدکاظم شمس افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی استان مرکزی امروز با چالش جذب نیروی کار مواجه هستند و این کارگران هستند که برای آنها خط و مشی تعیین می‌کنند.

وی با بیان اینکه کمبود نیروی متخصص در واحدهای تولیدی استان مرکزی به یک معضل جدی تبدیل شده، گفت: فنی و حرفه‌ای و متولیان امر صنعت باید در این راستا چاره‌اندیشی کنند.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی استان مرکزی ادامه داد: در واقع یکی از علل جذب و فعالیت اتباع خارجی در واحدهای تولیدی، تمایل نداشتن جوانان ایرانی به بسیاری از مشاغل است.

شمس اظهار کرد: نیروی انسانی توانمند و مهار نقش موثری در توسعه دارد و باید راه چاره‌ای برای پرورش نیروهای مورد نیاز بخش‌های مختلف صنعت در استان مرکزی کرد.

جوانان به دنبال مشاغل پشت میزنشین هستند

رئیس کانون انجمن صنفی کارفرمایان استان مرکزی هم گفت: بسیاری از جوانان نمی‌خواهند کار کنند و به دنبال مشاغل پشت میزنشینی هستند.

علیرضا خلیلی افزود: هم‌اکنون در بسیاری از واحدهای تولیدی استان مرکزی زمینه برای کار جوانان وجود دارد اما متاسفانه رغبتی در آنها دیده نمی‌شود.

وی بیان کرد: حقوق‌های مناسبی نیز برای این مشاغل تعیین شده اما خیلی از افراد از سختی کار می‌ترسند و یا مهارت مورد نیاز را در خود نمی‌بینند و حاضر نیستند که خیلی خود را به زحمت اندازند.

استان مرکزی از وضعیت رونق اقتصادی خوبی برخوردار است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: با تلاش‌های شبانه‌روزی، رونق اقتصادی در این استان از وضعیت خوبی برخوردار است و امروز بسیاری از کارفرمایان استان مرکزی برای افزایش تولیدات خود به دنبال نیروی کار هستند.

جمشید امیدی افزود: استان مرکزی، پایتخت صنعت ایران است و در این خطه حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک ایجاد شده و نیاز به نیروی انسانی ماهر روز به روز بیشتر احساس می‌شود.

وی بیان کرد: بسیاری از افراد شاید تحصیلات بالا داشته باشند اما از مهارت کافی برای فعالیت در یک واحد صنعتی برخوردار نیستند که نیاز است به بحث آموزش‌های مهارتی توجه جدی شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: واحدهای صنعتی باید فراخوانی در خصوص مهارت‌های مورد نیاز خود اعلام کنند و فنی و حرفه ای نیز باید در راستای نیاز این واحدها دوره‌های لازم را برگزار کند تا هم مشکل اشتغال افراد جویای کار و هم مشکل تامین نیروی واحدهای صنعتی رفع شود.

کار در استان مرکزی وجود دارد اما نیروی متخصص کم است

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی هم گفت: این استان از شمار زیادی واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی برخوردار است و بازار کار نیز در آن وجود دارد.

علیرضا حسینی افزود: هم‌اکنون وجود نیروی متخصص و ماهر در شهرستان اراک به شدت نیاز است اما در شهرستان‌هایی مانند ساوه و زرندیه نیروی کار ساده هم با کمبود مواجهه شده است.

وی بیان کرد: بسیاری از نیروهای ساوه بوی از سایر استان‌های کشور بودند و امروز به دلیل افزایش کرایه منازل به مناطق خود برگشته‌اند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: از طرف دیگر وجود افراد با مدارک بالا و جویای کار هم زیاد است اما این افراد در عمل از مهارت لازم برخوردار نیستند و خلاء تخصص و مهارت در استان وجود دارد.

حسینی گفت: یک کارفرما برای اینکه بتواند به اهداف تعیین شده خود برسد، نیازمند نیروهای توانمند است و اگر نیرویی مهارت لازم را داشته باشد، به طور قطع می‌تواند دستمزد خوبی هم داشته باشد.

تعهد اشتغال استان مرکزی در سال جاری ۱۱ هزار و ۶۲۴ نفر است که تاکنون هفت هزار و ۱۳۲ فرصت آن ایجاد شده است.