شناسهٔ خبر: 69693174 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر موزه موسیقی اصفهان:

خلق جز از طریق هنر اتفاق نمی‌افتد

مدیر مسئول موزۀ موسیقی اصفهان گفت: اگر موضوع خلاقیت و هنر و پیشرفت در عرصه‌های فرهنگی صرفاً به بخش‌های خصوصی واگذار شوند و درواقع اگر هنر فقط توسط بخش خصوصی هدایت شود، بسیاری خلاقیت‌ها به سمت خلاقیت‌های بازاری سوق داده می‌شوند تا بازدهی اقتصادی برای سرمایه‌گذار داشته باشد.

صاحب‌خبر -

شهریار شکرانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر اعتقاد ما بر این است که انسان جانشین و خلیفه خدا بر روی زمین است بنابراین بهترین و دقیق‌ترین نمودی که می‌توان از خلافت الهی درنظر گرفت این است که انسان باید چشمه‌ای از خدایی کردن را بر روی زمین را از خود نشان دهد تا بتواند نمایندۀ درستی برای خداوند باشد و این موضوع جز با خلاقیت ممکن نیست که اتفاقاً در خلق نیز ریشه دارد. اگر انسان بتواند چیزی را خلق کند، می توان گفت که شاید ما به منظور اصلی جانشینی خدا رسیده باشیم.

مدیرمسئول موزۀ موسیقی اصفهان ادامه داد: از نگاه من، خلق به معنای واقعی جز از طریق هنر اتفاق نمی‌افتد یعنی ما با استفاده از هنر می‌توانیم چیزی را بیافرینیم که پیش از آن وجود نداشته است؛ ازاین‌رو شاید بتوان گفت که هنرمندان شایسته‌ترین نمایندگان خداوند روی زمین هستند.

او با تأکید بر اینکه خلاقیت در همۀ هنرها می‌تواند ظهور و بروز کند و غیر از آن نمی‌توان نام هنر را بر روی آنها نهاد، بیان کرد: ما اصولاً کسانی را هنرمند واقعی می‌دانیم که در هنرشان و در اثری که می‌آفرینند خلاقیت موج بزند.

شکرانی افزود: اگر چنین نباشد درحال کپی کردن و تکرار همان آثاری هستند که پیش از آنها خلق شده و نمی‌توان آنها را هنرمند نامید، بلکه در بهترین شرایط، افرادی هستند که یک فن را به‌خوبی انجام می‌دهند و به تکنیک اجرای آن را مسلط‌اند که این فن می‌تواند نواختن یک ساز و یا تسلط به تکنیک ساختن یک مجسمه، یک فیلم سینمایی و یا سایر آثار باشد. این درحالی است که هنرمند کسی است که از تکرار فراتر رفته، به مرتبۀ هنرمندی رسیده و خلق جدیدی در اثرش دیده می‌شود.

مدیرمسئول موزۀ موسیقی اصفهان با بیان اینکه خلاقیت در یک اثر هنری موجب ماندگاری اثری خواهد شد که پیش‌تر وجود نداشته است، گفت: در مورد موسیقی نیز به همین صورت است و وقتی باید گفت خلاقیت در اثر موسیقیایی اتفاق افتاده که در آهنگسازی، بداهه‌نوازی، بداهه‌خوانی و دیگر زمینه‌های مرتبط با این هنر، اقدام خلاقانه صورت‌گرفته و اثر جدیدی خلق شده باشد.

او ضمن تأکید بر این موضوع که در جوامع توسعه‌ یافته‌ به‌لحاظ فرهنگی، نهادهای دولتی و نیمه‌دولتی از خلاقیت‌های فرهنگی هنری حمایت می‌کنند، اظهار کرد: اگر موضوع خلاقیت و هنر و پیشرفت در عرصه‌های فرهنگی صرفاً به بخش‌های خصوصی واگذار شوند و درواقع اگر هنر فقط توسط بخش خصوصی هدایت شود، بسیاری خلاقیت‌ها به سمت خلاقیت‌های بازاری سوق داده می‌شوند تا بازدهی اقتصادی برای سرمایه‌گذار داشته باشد.

شکرانی ضمن قدردانی از برگزاری اولین جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق در شاهین‌شهر و با اشاره به اینکه این جشنواره، طرحی قابل تقدیری است که انتظار می‌رود به‌خوبی برگزار شود و ثمرات خوبی داشته باشد، ادامه داد: در جوامع توسعه‌یافته، دولت‌ها و به‌خصوص شهرداری‌ها که با جوامع فرهنگی شهرها ارتباط نزدیک‌تری دارند متولی برگزاری رویدادهای بزرگ فرهنگی مانند بسیاری از ارکسترهای بزرگ دنیا هستند.

مدیرمسئول موزۀ موسیقی اصفهان گفت: یکی از نیازهای مهم عرصه‌های فرهنگی هنری در کشور ما این است که حمایت از آنها بدون درنظرگرفتن بازده اقتصادی و صرفاً برای پیشبرد جنبه‌های معنوی فرهنگ و هنر انجام شود که البته متأسفانه این اتفاق رخ نداده و اگر در موارد اندکی نیز چنین بوده صرفاً به پایتخت محدود شده است، ضمن اینکه در بسیاری موارد نیز در سطحی نازل و البته بسیار سلیقه‌ای انجام شده و به جرئت می‌توان گفت که دور ریختن بیت‌المال بوده است.

او افزود: این موضوع یکی از دغدغه‌های مهم اهالی هنر است و اگر برنامه‌ریزی و مدیریت درستی توسط هنرمندان انجام شود چنینی مباحثی کانالیزه شده و به سمتی هدایت خواهد شد که شاهد پیشرفت در عرصه‌های فرهنگی هنری باشیم.

انتهای پیام