شناسهٔ خبر: 69674822 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

اولین «نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری» اهدا شد

اولین «نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری » بر سینه محمد ابراهیم عالمی نصب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، یکی از افرادی که در بیش از دو دهه در حوزه فرهنگ و زبان تبری تلاش بی وقفه و موثری داشت « فرهودی جلالی کندلوسی » خالق مجموعه اشعار مازندرانی پارپیرار بود که آثار تلاش های ایشان را در احیا آیین های مازندرانی شاهد هستیم.نقش آفرینی در ثبت روز مازندران ، تاسیس بنیاد هم اندیشان تبری، خلق جشن های از قبیل « سلام » در فروردین ماه به بهانه دیدار نوروزی مازندرانی های مقیم تهران، «تتی» با شکوفه در اردیبهشت ماه برای سپاس از خداوند به خاطر گل محمدی و شکوفه، جشن «ونوشه »در ابتدای فروردین ، جشن نشا، جشن روشنا در بلندترین روز سال ، جشن خرمن, برگزاری مراسم روز مازندران در تهران از سال ۱۳۸۵,  برنامه ریزی برای ثبت میراث های ناملموس و آیین ها، برنامه ریزی برای جشن« فردینماشو» در زادگاهش دهکده تاریخی کندلوس با همکاری مردم، تالیفات مختلف در حوزه فرهنگ ، تسلط بر چند ساز از قبیل «نی», « تار» و ... آواز و..تاسیس موسسه فرهنگی هنری پارپیرار و از ایشان فردی کم نظیر در حوزه فرهنگ و زبان تبری ساخته بود.

برای ترویج اندیشه ایشان شورای سیاستگذاری موسسه فرهنگی هنری پارپیرار  و گروه همیاران پارپیرار که هر دو یادگار ماندگار ایشان هستند تصمیم گرفتند نشانی را به نام « نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری » طراحی کنند تا به افراد شاخص در حوزه فرهنگ ایران و اقوام ایرانی بدهند.

چهاردهمین مراسم روز مازندران و چهارمین یادمان زنده یاد فرهود جلالی کندلوسی که در ۱۶ آبان ۱۴۰۳ همزمان با زادروز تولد فرهودی نیز بود ،در تالار وحدت تهران برگزار شد فرصت مناسبی بود تا اولین نشان فرهود اهدا شود.با بررسی انجام شده اولین نفری که برای دریافت این نشان انتخاب شد« محمد ابراهیم عالمی » از خوانندگان و پژوهشگران به نام و شهیر مازندران بود که تلاش های ایشان در کنار استاد فقید احمد محسن پور در «گروه شواش » و بعد ها گروه های موسیقی دیگر شایسته تقدیر بود. هدف از اهدا نشان تکریم کسانی است که در راه تقویت هویت فرهنگی و بویژه در حوزه اقوام و آیین ها، شعر ، موسیقی و ... تلاش موثر دارند و ترویج این اندیشه فرهود جلالی کندلوسی که برای تقویت هویت فرهنگی باید عامل باشیم و فقط نظاره گر نباشیم و همینطور خلاقیت هم داشته باشیم.

در نظر است این نشان به افراد دیگر هم در مازندران و هم در سایر استان ها در طول  سال های اینده تقدیم شود.حتی دورنمای ما اهدا این نشان در سطح بین المللی بویژه کشورهای همسایه هم هست.



در متن اهدا نشان که به امضا خانم فرزانه عسکری مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری پارپیرار و همسر زنده یاد فرهود جلالی کندلوسی و دکتر سید حسن موسوی چلک دبیر مراسم و عضو گروه همیاران پارپیرار رسیده است نوشته شده است:
هنرمند فرهیخته جناب آقای محمد ابراهیم عالمی
حفظ، ترویج و ثبت میراث شفاهی و انتقال آن به جوانان و نسل های آینده نشانه ای از هوشمندی مردم هر جامعه در تقویت هویت فرهنگی، افزایش تعلق و نشاط اجتماعی می باشد. بدون شک یکی از مهم ترین و موثرترین ظرفیت ها در تحقق این اهداف استفاده از هنر و  هنرمندان است که «سعدی شیرازی»  به درستی آن را «چشمه زاینده و دولت پاینده »می دانست.
تلاش های ارزنده جنابعالی در« ژانر موسیقی فولکلور» و ترویج و زنده نگه داشتن بخشی از فرهنگ ایران زمین و مردم مازندران که همچون «فردوسی بزرگ» آرزو می کنیم همیشه« بر و بومش آباد باشد» و سرزمین آرش کمانگیر که صلح را باور داشت، سرای نیما یوشیج و دیار علویان ستودنی است. بر همین اساس موسسه فرهنگی و هنری پارپیرار و گروه همیاران پارپیرار که هر دو  یادگار ماندگار زنده یاد «فرهود جلالی کندلوسی» هستند، همزمان با گرامیداشت روز مازندران به پاس این تلاش های مستمر و  موثر در عرصه آوازخوانی و پژوهش با افتخار اولین 
«نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری»
را به جنابعالی که شایسته آن هستید، اهداء می کند تا از این طریق اندیشه فرهود در بر صدر نشاندن هنرمندان را تحقق بخشیم و همچون«حافظ شیرازی» باور داریم که :
گر در سرت هوای وصال است «حافظا»
باید که خاک درگه اهل هنر شوی 
دکتر سید حسن موسوی چلک 
دبیر مراسم و عضو گروه همیاران پارپیرار

اولین «نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری» اهدا شد

۲۳۳۲۳۳

اولین «نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری» اهدا شد