به گزارش ایکنا، آیین افتتاحیه نمایشگاه گروهی نقاشی و تصویرسازی «ققنوس قدس» به مناسبت چهلمین روز شهادت سيدحسن نصرالله و گرامیداشت شهدای مقاومت عصر امروز ۲۱ آبان در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد.
در این نمایشگاه ۲۷ اثر از ۱۰ هنرمند نامدار کشور، علی بحرینی، محمدرضا دوست محمدی، عبدالحمید قدیریان، علی میرفتاح، ناصر صیفی، حسین عصمتی، مهدی فرخی، محمدرضا میری، صدیقه سلمان و محمدعلی نادری به نمایش در آمده است.
در این مراسم، سید شهابالدین شکیبا، نمایشگاهگردان این رویداد در سخنانی اظهار کرد: در این نمایشگاه ۱۶ اثر تصویرسازی که خالق آن استاد دوست محمدی است وجود دارد. خوشنویسی اسامی شهدای آثار تصویرسازی را استاد مسعود نجابتی انجام داده است.
وی افزود: در بخش نقاشی نیز اساتید برجسته این حوزه آثار خود را به نمایش درآوردهاند. محور این نقاشیها، شهید سید حسن نصرالله و شهید سنوار هستند. درباره مخاطب این آثار نیز باید بگویم تنها به تماشاگرانی که از گالریها دیدن میکنند بسنده نکردهایم، بلکه مخاطب اصلی ما فضای مجازی است که میتواند حجم وسیعی از تماشاگر را در برگیرد.
این هنرمند تصریح کرد: به واسطه گستردگی فضای مجازی برای آثار این نمایشگاه مخاطب خارجی نیز در نظر داریم. این کار را هم بسیار هدفمند انجام میدهیم. برای نمونه تصویرسازی نمایشگاه به دست دوستانمان در حزبالله رسیده و آنها از آن استفاده خواهند کرد. تا به امروز نیز بابت کارهایی که در این حوزه خلق شده و در عرصه فضای مجازی پخش شده، بازخوردهای بسیار خوبی دریافت کردهایم.
مهدی فرخی، نقاش که با تابلوی «روایت پیروزی» در نمایشگاه «ققنوس قدس» حضور دارد، بیان کرد: این اثر با هدف پرداختن به فرهنگ شهادت خلق شده است در این کار به نوعی من به موضوع پیروزی خون بر شمشیر اشاره دارم. همچنین به واسطه کارم میخواستم ظلمی که در غزه و لبنان در حال رخ دادن است را نشان دهم و به نوعی جنایات صهیونیستها را در معرض دید عموم مردم قرار دهم.
وی با بیان اینکه هنر به ویژه نقاشی قدرت بالایی برای انتقال پیام دارد، گفت: با زبان تصویر میتوان مظلومیت ملت فلسطین را به گوش جهانیان رساند. در این رابطه کیفیت اثر خلق شده نیز در پیام رسانی اثر دخیل است. جدا از کیفیت نحوه عرضه و تبلیغاتی که پیرامون آثار هنری صورت میگیرد به بیشتر دیده شدن کارهای مربوطه کمک شایان توجه میکند.
سید علی میر فتاح، دیگر هنرمندی بود که در این افتتاحیه با وی گفتوگو شد. وی با بیان اینکه با دو اثر در نمایشگاه «ققنوس قدس» حضور دارد، تصریح کرد: این دو نقاشی بعد از شهادت شیخ حسن نصرالله و شهید سنوار خلق شدند. در این دو کار به موضوع مقاومت پرداخته شده است. هنرمندی که در این حوزه اثر تولید میکند باید دغدغه این عرصه را داشته باشد تا کارش جریانسازی کند. درباره کارکرد زبان هنر در اشاعه مفاهیم ارزشی، همین اندازه بگویم هرگاه دیگر رسانهها از بیان و تبلیغ عاجز بمانند، این هنر است که میتواند راهگشا باشد.
این نقاش در خاتمه سخنش گفت: زبان هنر احتیاج به ترجمه ندارد برای همین سرعت انتقال آن بسیار زیاد است تنها کافی است روی آن سرمایهگذاری و تمرکز لازم صورت گیرد تا مخاطب آن جهانی شود.
در این مراسم محمد مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری نیز حضور داشت که در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره نمایشگاه «ققنوس قدس» تنها به بیان کلمه «خدا قوت» اکتفا کرد.
این نمایشگاه از ۲۲ آبان الی ۲۰ آذر از شنبه تا چهارشنبه میزبان علاقهمندان برای تماشای آثار است.
داوود کنشلو
انتهای پیام