به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، چهارمین همایشی بین المللی معماری دست کند لرستان با موضوع تاب آوری دربرابرمخاطرات، تغییرات اقلیمی و بلایا درخرم آباد آغاز به کار کرد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشورگفت: ۷۰ اثربه دبیرخانه چهارمین همایش بینالمللی معماری دست کند درلرستان ارسال شد که ۴۸ مقاله پذیرفته شدند که ازاین تعداد ۵ مقاله هم از کشورهای سوئیس، ایتالیا، فرانسه وترکیه است.
به گفته مصطفی ده پهلوان درکشور ۵۰۰ اثر دست کنده شناسایی شدند که ۵۴ دستکند در لرستان قراردارند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشورگفت:مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی میراث ملموس، بستر طبیعی در معماری دست کند، تجارب و حفاظت ازمعماری دست کند از محورهای مهم این همایش است که باهدف ارتقاء وترویج دانش بشردرارتباط بامعماری دست کند، توجه به حفاظت ازمیراث معماری دست کند و چالشهای پیش رو وایجاد شبکهای ازمتخصصین این حوزه برگزار میشود.
ده پهلوان گفت: همایش بین المللی معماری دست کند هر سه سال یک بار بر گزار میشود که تاکنون استانهای کرمان، تهران و همدان میزبان دانشمندان این حوزه بودند و امروزدر خرم آباد از مجموعه مقالات همایش سوم رو نمایی شد.
معماری دستکند برخلاف گونههای معماری نه با انباشت مواد و مصالح و چفت و بست مصنوعات خردتر در یکدیگر، بلکه مستقیما با حفر خاک و سنگ به عبارت بهتر با ایجاد فضا بهطور مستقیم در دل زمین ایجاد میشود، این معماری هم از چشمانداز معماری و هم از چشمانداز میراث فرهنگی اهمیتی ویژه دارد که در دهههای اخیر مورد توجه روزافزون متخصصان در سطح جهانی قرار گرفته است.