شناسهٔ خبر: 69685747 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تجربه سالمندی موفق با خواب خوب شبانه

تهران- ایرنا- یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد ثابت نگه‌داشتن طول مدت خواب همچنین کافی بودن آن، از عوامل سالمندی موفق محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مدیکال اِکسپرس، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ونژو در چین، در یک پژوهش جدید سالمندی موفق را شامل پنج جزء اصلی در نظر گرفتند:

  • مبتلا نبودن به بیماری‌های مزمن عمده مانند دیابت، سرطان، بیماری‌های مزمن ریوی، بیماری قلبی و سکته مغزی؛
  • توانایی انجام فعالیت‌های روزانه مانند لباس پوشیدن، حمام کردن و غذا خوردن به صورت مستقل؛
  • عملکرد شناختی بالا که با آزمون‌های شناختی ارزیابی می شود؛
  • سلامت روان خوب که نشان‌دهنده نبود علائم افسردگی چشمگیر است؛
  • مشارکت فعال در زندگی که با مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی از جمله معاشرت با دوستان و شرکت در رویدادهای اجتماعی مشخص می‌شود.

این معیارها در مجموع برای منعکس کردن یک رویکرد جامع به سلامت و رفاه سالمندان طراحی شده‌اند. مطالعات قبلی نشان می‌داد خواب ناکافی یا بیش از حد تأثیرات نامطلوبی بر سلامتی می‌گذارد؛ اما تأثیر تغییر طول مدت خواب در طول زمان، بر سالمندی موفق نامشخص بود.

این پژوهش جدید نشان داد کاهش یا افزایش مدت خواب به مرور زمان احتمالاً با ایجاد اختلال در سلامتی جسمی و روانی مانعی بر سر راه تجربه سالمندی موفق ایجاد می‌کند. الگوهای یافت‌شده در این پژوهش با پژوهش‌های قبلی، که نشان می‌داد عادت به خواب نامنظم بر سلامتی تأثیر می‌گذارد، مطابقت دارد.

براساس این پژوهش ثابت نگه‌داشتن طول مدت خواب، همچنین داشتن خواب کافی یکی از اجزای سالمندی موفق است.

سالمند موفق کسی است که با گذراندن دوره‌های کودکی، نوجوانی، جوانی و میانسالی اکنون به سالمندی رسیده و احساس مفید بودن و لذت از زندگی دارد و دوران سالمندی را همچون دوران جوانی همراه با شادی و لذت می‌بیند و می‌تواند در کنار اعضای خانواده و دوستان، احساس خوشایندی را تجربه نماید.