شناسهٔ خبر: 69684494 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان:

اجرای سرشماری در مناطق صعب العبور لرستان / جمع آوری اطلاعات ۳۰۰ روستا

خرم آباد – ایرنا - معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان گفت: عملیات سرشماری در مناطق صعب العبور استان آغاز و نیروهای سرشماری به مناطق صعب العبور الیگودرز، دلفان و بخش پاپی خرم آباد اعزام شده و در حال دریافت اطلاعات کشاورزان این مناطق هستند.

صاحب‌خبر -

سید حسین نورالدینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این شایعه که گفته می شود جمع آوری اطلاعات کشاورزان در طرح سرشماری کشاورزی برای دریافت مالیات از آنان است، به هیچ وجه صحت ندارد و انتظار می رود، کشاورزان به این شایعات بی اساس توجه نکنند.

وی با اشاره به روند مطلوب اجرای طرح سرشماری کشاورزی در استان افزود: بخش کشاورزی در کشور از مالیات معاف و بر اساس ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم، تمامی افرادی که فعالیت‏‌های کشاورزی‌، دامپروری‌، دامداری‌، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری‌، نوغان‌داری‌، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات و ‌اشجار از هر قبیل و نخیلات را انجام بدهند، از پرداخت مالیات معاف هستند، بنابراین شرکت در این سرشماری به‌ هیچ‌ وجه باعث ایجاد تعهدات مالیاتی برای کشاورزان نمی شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان اضافه کرد: خوشبختانه با همکاری خوب کشاورزان و ماموران آمارگیر روند اجرای طرح در استان مطلوب و در تمامی روستاهای شهرستان ها با جدیت در حال انجام است.

نورالدینی گفت: طرح سرشماری عمومی کشاورزی به مدت ۴۵ روز در سه هزار و ۳۰۰ روستای استان اجرا می شود که تاکنون اطلاعات مربوط به کشاورزان بیش از ۳۰۰ روستا جمع آوری شده است.

وی هدف اصلی طرح سرشماری کشاورزی را کمک به توسعه این بخش از طریق جمع‌آوری داده‌های درست و دقیق و به روز برای سیاست‌گذاری‌های بهتر و پشتیبانی از کشاورزان دانست و گفت: یقینا از اجرای آخرین طرح سرشماری که سال ۱۳۹۳ انجام گرفت، تاکنون تغییرات بسیاری در آمار مربوط به این بخش رخ داده و جمع آوری اطلاعات دقیق برای خدمات رسانی بهتر ضروری است.

اجرای سرشماری در مناطق صعب العبور لرستان / جمع آوری اطلاعات ۳۰۰ روستا

تامین ۱۲۳ دستگاه تبلت

وی با اشاره به ارسال ۱۲۳ دستگاه تبلت از سوی مرکز آمار ایران برای انجام سرشماری توسط ماموران آمارگیر استان عنوان کرد: در حال حاضر عملیات سرشماری با حضور ۱۲۳ مامور در حال انجام و نسبت به سایر استان ها همکاری کشاورزان به طور نسبی بهتر است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با اشاره به اینکه اجرای طرح تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد داشت، بیان کرد: در صورت نامساعد بودن شرایط جوی احتمال تمدید طرح از سوی سازمان آمار ایران وجود خواهد داشت.

نورالدینی تصریح کرد: بیش از ۴۵۰ نفر از ماموران آمارگیر تا نیروهای ستادی و رانندگان در امر سرشماری کشاورزی استان دخیل و هزینه های بسیاری برای انجام طرح صورت گرفته است، بنابراین انتظار می رود کشاورزان همکاری مطلوبی در اجرای آن داشته و اطلاعات دقیق و درستی را در اختیار ماموران قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲ جلسه از سوی ستاد سرشماری به ریاست استاندار به عنوان رییس ستاد برگزار شده است، اضافه کرد: بزرگترین مشکل در اجرای طرح تامین خودرو بود که با همکاری دستگاه های اجرایی تا حدودی برطرف شده و در مناطقی هم که مشکل خودرو وجود دارد در حال تامین هستیم.

برگزاری سه دوره آموزشی

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان یادآور شد: سه دوره آموزشی برای انجام درست این طرح تدوین شد که همکاران برای توجیه به مرکز آمار اعزام شدند، همچنین معاونان فنی و کارشناسان در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی آموزش های لازم را دریافت و در فرمانداری های شهرستان ها نیز آمارگیرهایی که اداره کل جهاد کشاورزی معرفی کرده بود، ضمن دریافت آموزش های لازم و تخصصی در آزمون نهایی شرکت کردند تا اجرای طرح به خوبی در استان صورت گیرد.

اجرای سرشماری در مناطق صعب العبور لرستان / جمع آوری اطلاعات ۳۰۰ روستا

نورالدینی با بیان اینکه اطلاعاتی که جمع آوری می‌شود، مبنای تصمیم گیری و سیاست‌گذاری های بخش کشاورزی خواهد بود، عنوان کرد: نام و نام خانوادگی، نام پدر ، شماره ملی ، کد پستی، شماره پلاک، تلفن ثابت، تلفن همراه، میزان سواد ، مقدار زمین آبی، مقدار زمین دیم و چه محصولی کشت می شود و سطح زیر کشت ، کشاورز چه مقدار باغ دارد و نام درختان و تعداد آنها و همچنین مساحت باغ، تعداد دام هایی همچون گاو و گوسفند و بز و بزغاله، مساحت گلخانه ها و محصولات کشت شده در آنها، اطلاعات مزارع پرورش ماهی، تعداد کندوهای زنبورعسل فعال و تعداد مرغ و خروس و غاز و بوقلمون ها مهمترین اطلاعاتی است که ماموران در مراجعات خود از کشاورزان جمع آوری می کنند.

۲۸۰ پرسش از کشاورزان

وی اضافه کرد: در مجموع ۲۸۰ مورد در طرح سرشماری کشاورزی از کشاورزان مورد پرسش قرار می‌ گیرد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه آمار زیربنای برنامه ‌ریزی دقیق است، ادامه داد: اطلاعاتی که از کشاورزان جمع آوری می شود، برای تمامی آحاد جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که در تامین امنیت غذایی کشور ضروری است، بنابراین کشاورزان بدون هیچ واهمه ای باید اطلاعات مربوطه را در اختیار ماموران قرار دهند.

به گفته نورالدینی اطلاعات دریافتی از کشاورزان هیچ ربطی به افزایش یا کاهش یارانه خانوار آنان ندارد و کاملا محرمانه بوده و فقط برای انجام برنامه ‌ریزی و تصمیم گیری صحیح در حوزه کشاورزی استفاده خواهد شد.

بیش از ۱۴۵ هزار بهره بردار کشاورزی در استان لرستان وجود دارد که حدود ۸۸ درصد از آنان در مناطق روستایی قرار دارند.

بیش از ۲۳ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی شاغل هستند و حدود ۱۸.۵ درصد GDP استان (بیش از ۲ برابر متوسط کشوری) مربوط به بخش کشاورزی و از این نظر اجرای دقیق این طرح نسبت به سایر استان ها ضروری تر است.