به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان در آیین شکرگزاری برداشت سیب در محل سردخانه الماس درخشان بروجرد گفت: با تدوین برنامههای راهبردی باید کشاورزی را از حالت معیشتی به حالت اقتصادی رساند.
سیزوس ابراهیمی با تاکید بر اینکه در لرستان هر زمان مسائل حوزههای مختلف بر مبنای برنامه پیش رفته نتیجه مطلوب، محسوس و قابل رویت حاصل شده است، بیان کرد: برای توسعه در کشاورزی باید در زنجیرههای ارزش به دنبال حلقههای مفقوده باشیم و سرمایه گذاران را به آن سمت هدایت کرد تا کشاورزی از مزرعه تا سفره از حالت معیشتی خارج و اقتصادی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: شهرستان بروجرد در حوزههای مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، صنایع دستی در لرستان پیشرو است و در حوزه کشاورزی هم میزان بهره وری بروجرد قابل مقایسه با مناطق دیگر استان نیست.
ابراهیمی تاکید کرد: در بسیاری از بخشهای صنعت و کشاورزی محصولات بسیاری از مبدا بروجرد به کشورهای منطقه صادر میشود که باید الگوسازی از بروجرد در بخشهای مختلف مانند صنعت و کشاورزی برای جاهای دیگر صورت گیرد تا بتوان از ظرفیتهای مختلف شهرستانهای استان بهره مطلوبی گرفت.
معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد نیز گفت: ۲ سردخانه ۱۰ هزارتنی در حال احداث است که کمک شایانی به باغداران در ذخیرهسازی محصولات کشاورزی میکند.
مسلم مرادی افزود: شهرستان بروجرد رتبه اول تولید سیب را در لرستان دارد و سالانه ۴۰ هزار تن سیب مرغوب در شهرستان بروجرد تولید میشود.
وی اظهار داشت: ۱۵ هزار تن محصول سیب پادرختی در شهرستان تولید و در ۲ کارگاه فراوری میشود، سه هزار تن سیب تبدیل به پوره میشود و چهارهزار تن هم از شهرستان خارج میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان هم گفت: لرستان در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها رتبه چهارم کشور را کسب کرده است.
سید عماد شاهرخی افزود: دستاورد طرح جهش تولید در دیمزارها به طور میانگین افزایش ۱۱ درصد تولید گندم و ۳۰ درصد گیاهان روغنی و ۵۰ درصد گیاهان علوفهای در کشور بوده که در برنامه پنجساله تولید ۲ برابر خواهد شد.
وی انتقال دانش فنی به کشاورزان و برداشت اقتصادی از مزارع و اراضی کشاورزی را بسیار مهم دانست و گفت: باید به سمت کشاورزی مدرن و باهدفگذاری درست در صادرات محصولات کشاورزی حرکت کنیم.
شاهرخی با اشاره به نهضت راهاندازی ایستگاههای پمپاژ آب کشاورزی در لرستان گفت: هشت ایستگاه پمپاژ در لرستان به سرانجام رسیده و سه هزار هکتار اراضی و ۱۵ هزار تن افزایش تولید محقق شده و رتبه دوم در دستگاههای آبیاری نوین کشاورزی در کشور را کسب کردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به برگزاری سرشماری کشاورزی افزود: سرشماری مبنای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است و هیچ تأثیری در یارانه و کمکهای حمایتی ندارد.
وی گفت: کشاورزی لرستان با داشتن اطلاعات و آمار دقیق رونق خواهد گرفت، لذا کشاورزان اطلاعات دقیق را در اختیار آمار گیران کشاورزی قرار دهند.