به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسینعلی امیری در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی که با حضور برخی از نمایندگان استان فارس و معاونین وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، با اشاره براینکه موضوعات متنوع، در سطوح مختلفی در حوزه آب، کشاورزی و باغداری فارس در این جلسه مطرح شده است، اظهار داشت: در ادوار مختلفی که در فارس حضور داشتهام یا در سطوح دیگری که مشغول به خدمت بودهام تاریخ ادوار استان را مطالعه کردهام؛ قبل از سال 1345 نیز مشکلات اشتغال، بیکاری و مباحث اجتماعی در استان وجود داشته است، اما وقتی که موضوع توسعه فارس در دستور کار قرار میگیرد، اقتصاد استان را به سبب وجود آب و نوعِ زندگی مردم، مبتنی بر کشاورزی و دامداری قرار میدهند.
وی با بیان اینکه در بازه سالهای 45 تا 65 رونق خوبی در فارس مشاهده میشود، افزود: شاخصها نشان میدهد که از سال 1365 به بعد، توازن موجود به دلایل مختلف بهم میخورد و شاهد برخی تفاوتها و حتی در بعضی موارد شاهد تبعیض هستیم.
استاندار فارس با تاکید براینکه مشاهدات و اعداد و ارقام حاکی از آن است که در توسعه کشاورزی استان دچار مشکل هستیم، برداشت از منابع آبی را غیرعلمی توصیف و تصریح کرد: با همه این تفاسیر، متاسفانه برنامهها با توجه به شرایطی که بوجود آمده تغییر نکرده است و با شرایط قبل در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه فارس از جهت اقلیمی در منطقه خشک و نیمه خشک قرار میگیرد، آبیاری غرقابی در فارس را فاجعهآمیز دانست و در ادامه مصرف آب در استان را دو برابر میانگین کشوری عنوان کرد و گفت: مصرف آب شرب که هزینه تمام شده بسیار بالایی هم دارد در پتروشیمی، فولاد، آبیاری فضای سبز و مواردی از این قبیل، اقدامی غیرمنطقی و غیرعقلانی است و در دنیا هیچ مشابهی ندارد.
امیری ضمن اینکه خواستار بازتخصیص و بازمصرف آب شد، افزود: نسبت به موضوع آب نگاه مهندسی و علمی خواهیم داشت، توقع میرود اصحاب صنعت نیز در این زمینه همکاری کنند.
وی با اشاره به بروکراسیهای پیچیده اداری، گفت: بخشنامهای مستند به قوانین و مقررات آماده کردهام مبتنی بر آن که دستگاههای اجرایی باید علت عدم انجام درخواست فرد را با ذکر مستند قانونی، به صورت مکتوب به وی اعلام کنند.
استاندار فارس با اشاره به فواید این بخشنامه گفت: اجرای این تکلیف هم باعث میشود کارشناسان دقت بیشتری در پاسخ به درخواستهای فرد داشته باشند، هم برداشتهای شخصی از قانون حذف میشود و هم اینکه ذینفع میتواند در مراجع ذیصلاح بالاتر و نهادیهای قانونی موضوع خود را پیگیری کند.
استاندار فارس موضوع قطعی برق را مورد توجه قرار داد و گفت: در فارس ناترازی برق نداریم، اما چون مدیریت مصرف برق به صورت ملی انجام میشود، برنامههای قطعی برق در فارس نیز اجرا خواهد شد، اما در استان تکلیف کردهام که جدول زمانبندی قطع برق در بخشهای مختلف را، شفاف به مردم اعلام کنند تا مشکلی بوجود نیاید.
وی با اعلام اینکه مباحث مطرح شده در جلسه کمیسیون کشاورزی در حوزههای گوناگون قرار دارد، گفت: آن قسمت از مباحث که در حوزه اجرایی جای میگیرد به عنوان مدیریت ارشد استان پیگیری و همکاری میکنیم، اما بخش قابل توجهی از مسائل مطرح شده در حوزه قوانین و مقررات است که باید در سطح ملی تصمیمگیری شود.
امیری پیشنهاد داد چند کارگروه به صورت محلی با حضور فرمانداران و روسای ادارات مرتبط تشکیل شود و مباحث مربوط به کشاورزی طبق شرایط منطقه، ابتدا تحلیل و تجزیه شود و پس از آن بر اساس مطالعات انجام شده، پیشنهادات در سطح ملی و استانی ارائه شود.
وی یکی از اشکالات استان فارس را عدم وجود جدول زمانبندی برای طرحها عنوان کرد و در ادامه بر ضرورت پیوست زمانبندی طرحها در همه بخشها تاکید کرد و افزود: وجود جدول زمانبندی برای هر پروژهای باعث میشود مدیر بتواند شرایط طرح را ارزیابی کند، مردم را از وضعیت طرحها مطلع میسازد و در اجرای طرحها غفلت صورت نمیپذیرد.
استاندار فارس در ادامه با بیان اینکه فارس، با دارا بودن 7 درصد خاک کشور و جمعیتی قریب به شش میلیون نفر، سهم اعتبارات پایینی در بودجه کشور دارد، افزود: اگر چه 12 درصد محصولات کشاورزی کشور در سطح 1 و 2 دهم هکتار مربوط به فارس است و بزرگترین انجیرستان دیم جهان به وسعت 24 هزارهکتار در استهبان و بزرگترین دشت گل محمدی دیم جهان در داراب فارس است و همچنین کل ارزش افزوده بخش کشاورزی 21 و 6 دهم هزار میلیارد تومان است و در حالی که مقام دوم تولید محصولات باغی و زارعی و چهارم دامداری کشور متعلق به این استان است، اما اعتبارات استان در این سطح و میزان نیست، لذا برای حل مشکلات اساسی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی میتوانند پیشنهادات لازم و کاربردی که در جهت توسعه استان قرار داشته باشد را، در زمان بررسی لایحه بودجه در مجلس ارائه کنند.
انتهای پیام/424/
∎