به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین؛ از آنجایی که هورمونهای مردانه پایدارتر هستند، محققان مطالعاتی را پیرامون تغذیه آنها انجام میدهند و کمتر به تغذیه زنان میپردازند. به گزارش مدیسین نت، با این حال نیاز به مطالعه بیشتر در مورد سلامت تغذیه بر اساس جنسیت احساس میشود.
نیاز بیشتر مردان به کالری
کالری مورد نیاز شما با توجه به جنسیت شما متفاوت است. یک مرد نسبت به یک زن به کالری بیشتری نیاز دارد، حتی اگر این دو از نظر قد و وزن یکسان باشند. مردان توده عضلانی بیشتری دارند و ممکن است تا ۴۰۰ کالری در روز بیشتر از زنان هم قد و هیکل خود بسوزانند. از آنجایی که اکثر مردان قد بلندتر و وزن بیشتری نسبت به زنان دارند، نیاز کالری آنها حتی بیشتر می شود.
جنسیت و نیازهای اساسی تغذیه
غذاها حاوی درشت مغذیها و ریز مغذیها هستند. درشت مغذیها پروتئین، چربی و کربوهیدراتها هستند. برای حفظ و ارتقای سلامت ، باید درشت مغذیها را به نسبت مناسب مصرف کنید. این نسبتها بر اساس جنسیت متفاوت نیست. مردان و زنان بزرگسال باید درشت مغذیها را با توجه به این نسبتها دریافت کنند:
- ۱۰تا ۳۵ درصد کالری از پروتئین باشد
- ۴۵ تا ۶۵ درصد کالری از کربوهیدراتها باشد
- ۲۰ تا ۳۵ درصد کالری از چربیها باشد
البته نیازهای تغذیهای می تواند در جنسیت متفاوت باشد. عوامل مؤثر بر این نیازها عبارتند از:
- ساختار ژنتیکی
- ترکیب بدن
- هورمونها
- بیماری مزمن
- داروهای مصرف شده
جنسیت و ریز مغذیهای مورد نیاز مردان
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اهداف تغذیهای روزانه را برای ریزمغذیها تعیین کرده است. از آنجایی که مردان برای رفع نیازهای اولیه خود باید کالری بیشتری نسبت به زنان دریافت کنند، برخی از نیازهای ریزمغذی آنها بیشتر است. آنها نیاز بیشتری به منیزیم، پتاسیم، روی، ویتامین A، ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کولین، ویتامین K، ویتامین B-۶ (بعد از ۷۰ سالگی) دارند.
نیاز مردان و زنان به فسفر، سدیم، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین B-۱۲ و فولات یکسان است.
ریز مغذیها و چرخههای تولید مثل زنان
گاهی اوقات زنان به دلیل عملکرد تولید مثلی خود به ریز مغذی بیشتری نیاز دارند. زنان به موارد بیشتری از این ریز مغذیها نیاز دارند:
آهن: زنان در طول دوران بارداری خود بیش از دو برابر مردان به آهن نیاز دارند. بعد از ۵۰ سالگی نیاز آنها به آهن برابر با مردان است.
کلسیم: هدف تغذیه روزانه زنان برای کلسیم در سن ۵۱ سالگی افزایش مییابد. آنها برای حفظ سلامت استخوانهای خود پس از یائسگی به دریافت کلسیم بیشتری نیاز دارند. نیاز مردان بعدا در سن ۷۱ سالگی افزایش می یابد.
اهداف تغذیه روزانه برای برخی ریزمغذی ها برای زنان باردار یا شیرده متفاوت است. آنها به فولات، ید و کولین بیشتری نیاز دارند. زنان باردار به آهن اضافی نیز نیاز دارند.
متخصصان پزشکی توصیه میکنند زنانی که می توانند باردار شوند حتی اگر قصد بارداری ندارند از مکمل اسید فولیک استفاده کنند. اسید فولیک شکل مصنوعی فولات است. فولات کافی برای جلوگیری از نوعی نقص مادرزادی به نام نقص لوله عصبی ضروری است. زنان در طول یک ماه قبل از باردار شدن و در طول سه ماهه اول بارداری به فولات کافی نیاز دارند.
زنان سالم تر از مردان هستند؟
مطالعات نشان میدهد که مردان و زنان در ترجیحات غذایی متفاوت هستند که میتواند بر تغذیه آنها تاثیر بگذارد. انتخابهای غذایی یک مطالعه بر روی بزرگسالان جوان نشان داد که زنان بیشتر غلات کامل و غلات و سبزیجات پخته مصرف میکنند. آنها تخم مرغ کمتر و گوشت و گوشت فرآوری شده کمتر میخوردند.
مصرف گوشت: مطالعه دیگری نشان داد که مردان بیشتر از زنان گوشت میخورند و گوشت را بیشتر دوست دارند. این نتایج از مطالعات قبلی حمایت میکند که نشان میدهد بسیاری از فرهنگها گوشت را با مردانگی مرتبط میدانند. آمارها همچنین نشان میدهد که زنان بیشتر از مردان وگان یا گیاهخوار هستند.
رژیمهای گیاهی: یک مطالعه داتنشگاه ییل نشان داد که زنان نسبت به مردان بیشتر از یک رژیم غذایی گیاهی استقبال میکنند. رژیمهای غذایی بدون گوشت فواید سلامتی دارند، زنانی نیز هستند که برای حمایت از محیط زیست و محافظت از حیوانات آماده خوردن غذاهای گیاهی هستند.
زنان تغذیه سالمتری دارند؟
مطالعات دیگر نشان میدهد که زنان بیشتر در مورد تغذیه میدانند و اغلب رژیم های غذایی سالم تری دارند. محققان عادات سالم جوانان را در ۲۳ کشور مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که زنان بیشتر احتمال دارد در ۴ نوع رفتار غذایی سالم شرکت کنند. زنان بیشتر از مردان احتمال دارد:
- از خوردن غذاهای پرچرب خودداری کنند
- میوه بخورند
- غذاهای غنی از فیبر را به رژیم غذایی خود داضافه کنند
- مصرف نمک را محدود کنند
اجتناب از غذای ناسالم
یک مطالعه انجام گرفته در سوئد نشان داد که زنان ممکن است از غذاهایی که احساس می کنند ناسالم هستند اجتناب کنند. زنان در این مطالعه استفاده از این موارد را کاهش دادند: گلوتن، گوشت قرمز، آرد سفید، مواد نگهدارنده و رنگ خوراکی. محققان در مطالعه سوئدی دریافتند که زنان بیشتر از مردان رژیم میگیرند، که میتواند برخی از انتخابهای غذایی آنان را توضیح دهد.