شناسهٔ خبر: 69632970 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

عوامل و علائم دیابت را بشناسید

علاوه بر عوامل ژنتیکی، مواردی مانند چاقی و اضافه وزن، سن بالا، کم‌تحرکی، تغذیه ناسالم، فشار خون بالا و چربی خون بالا، در بروز دیابت نقش دارند.

صاحب‌خبر -

امرالله مردانی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: دیابت شیرین یک بیماری متابولیک مزمن و یک همه‌گیری نهفته در جهان محسوب می‌شود که مشخصه آن هیپرگلیسمی است.

وی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز این بیماری نقش دارند، افزود: مطالعه‌های اخیر روند رو به رشد سریع دیابت را نشان می‌دهند. در حال حاضر، بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال از مردم جهان در سن ۲۰ تا ۷۹ سالگی مبتلا به دیابت هستند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال به ۷۸۳ میلیون نفر برسد.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: تعداد بیماران دیابتی تا سال ۲۰۴۵ در ایران به بیش از ۹.۷ میلیون نفر افزیش خواهد یافت. در کشور ما حداقل ۱۴.۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند که تعدادشان بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد می‌شود. بر همین اساس، امسال برای تاکید بر اهمیت مراقبت دیابت، از ۱۹ تا ۲۵ آبان‌ماه با شعار «با دیابت خوب زندگی کنیم» به عنوان هفته ملی دیابت نام‌گذاری شده است.

علائم ابتلا به دیابت

وی عنوان کرد: پرنوشی، پرادراری و پرخوری علائم اصلی دیابت هستند. همچنین افراد دارای چاقی و اضافه وزن به خصوص چاقی شکمی، سن بالا، کم‌تحرکی، تغذیه ناسالم، فشار خون بالا، چربی خون بالا، سابقه دیابت نوع دو در بستگان درجه یک، سابقه دیابت بارداری و سابقه دیابت پنهان در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. 

مردانی گفت: پیش دیابت یا دیابت پنهان یعنی افزایش قند خون بیشتر از محدوده طبیعی، اما نه به اندازه‌ای که در یک فرد دیابتی مشاهده می‌شود؛ با این حال در صورت تشخیص ندادن و کنترل نشدن مرحله پیش دیابت، فرد به دیابت نوع دو مبتلا می‌شود.

وی با اشاره به معیار‌های تشخیص دیابت بیان کرد: تشخیص بیماری با آزمایش خون انجام می‌شود و برای انجام آزمایش قند خون، بیمار باید حداقل هشت ساعت ناشتا باشد.

عوارض دیابت

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: کنترل نکردن قند خون در افراد دیابتی عوارض و پیامد‌های زیان‌آور طولانی با خود به دنبال دارد. درگیری شبکیه از علت‌های مهم کوری در دیابت است و به دلیل آسیب طولانی مدت عروق خونی کوچک در شبکیه چشم، احتمال آسیب و نابینایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه دیابت اولین عامل کوری در دنیا است، عنوان کرد: بیمار دیابت نوع یک که انسولین تزریق می‌کند باید از نظر عوارض دیابت در چشم، پنج سال بعد از تشخیص معاینه شود و پس از آن هم هر سال به چشم‌پزشک مراجعه کند.

مردانی گفت: زخم پای دیابتی یکی از مهم‌ترین عوارض دیابت است که خطر آن در سال‌های زندگی این بیماران به ۱۵ درصد می‌رسد. هر سال بیشتر از یک میلیون نفر از افراد دیابتی پای خود را به علت این بیماری از دست می‌دهند یعنی در هر ۳۰ ثانیه یک قطع پا ناشی از دیابت اتفاق می‌افتد.

وی افزود: برای پیشگیری از عوارض دیابت باید در کنار کنترل قند خون، کاهش وزن، تغذیه مناسب، ترک سیگار و الکل و تحرک فیزیکی مناسب داشته باشید.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها: