شناسهٔ خبر: 67258809 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

محققان کره جنوبی هشدار می دهند؛

مشکلات کلیوی می تواند به معنای از دست دادن دندان در زنان مسن باشد

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که زنان مسن مبتلا به بیماری مزمن کلیوی ممکن است تعداد زیادی از دندان هایشان را از دست بدهند بطوریکه نتوانند به طور موثر بجوند و صحبت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که زنان یائسه مبتلا به بیماری کلیوی حدود ۴۰ درصد بیشتر احتمال دارد کمتر از ۲۰ دندان داشته باشند که حداقل تعداد مورد نیاز برای جویدن و صحبت کردن است.

محققان خاطرنشان کردند که این نوع از دست دادن دندان همچنین با افزایش خطر سکته مغزی و سایر بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت، بیماری تیروئید و پوکی استخوان مرتبط است.

تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «کی-هو چانگ»، استادیار دانشگاه دندانپزشکی چونام کره جنوبی، نتیجه گیری کرد: «یافته های ما نشان می‌دهد که پیشگیری و مدیریت اختلالات متابولیسم مواد معدنی و استخوانی در زنان یائسه مبتلا به بیماری مزمن کلیوی برای جلوگیری از از دست دادن دندان بسیار مهم است.»

محققان در یادداشت‌های پس زمینه توضیح دادند که کلیه‌ها با فیلتر کردن مواد زائد و سموم از خون نقش مهمی در سلامت دارند.

عملکرد کلیه پس از یائسگی کاهش می‌یابد و با کاهش سطح هورمون‌های زنانه در زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند، مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان سوابق سلامتی نزدیک به ۶۵۰۰۰ زن ۴۰ تا ۷۹ ساله کره جنوبی را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها دریافتند که توانایی کلیه‌ها برای فیلتر کردن خون به طور مؤثر با تعداد دندان‌هایی که یک زن در دهان دارد مرتبط است.

نتایج نشان می‌دهد که بزرگسالان دارای ۳۲ دندان دائمی هستند، اما زنانی که کلیه‌هایشان ضعیف عمل می‌کند، در معرض افزایش خطر داشتن کمتر از ۲۰ دندان بودند. این امر به ویژه در زنان ۶۶ تا ۷۹ ساله صادق بود.

محققان خاطرنشان کردند که بیماری مزمن کلیه می‌تواند به طور قابل توجهی بر سلامت استخوان و متابولیسم مواد معدنی تأثیر بگذارد که هر دو می‌توانند در از دست دادن دندان نقش داشته باشند.

آنها افزودند که التهاب و کاهش ترشح بزاق ناشی از بیماری کلیوی نیز می‌تواند باعث از دست دادن دندان شود. ترشح بزاق برای سلامت دندان مهم است، در حالی که التهاب در بیماری لثه و سلامت استخوان نقش دارد.

به گفته محققان، علاوه بر تلاش‌های دقیق با هدف حفظ عملکرد کلیه، توجه بیشتر به سلامت دهان و استخوان در زنان یائسه مبتلا به بیماری مزمن کلیوی ضروری است. سلامت دهان دریچه‌ای به سوی سلامت کلی است و بهداشت دهان و دندان خوب برای زنان در هر سنی مهم است.

نظر شما