شناسهٔ خبر: 67165083 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برگزاری دومین کنگره ملی تازه‌های اختلالات شنوایی و تعادل در رشت

این همایش با حضور ۳۰۰ متخصص شنوایی از سراسر کشور و ارائه بیش از ۲۰۰ مقاله، سخنرانی و پوستر تخصصی در تالار مرکزی رشت به مدت ۲ روز برگزار شد.

صاحب‌خبر -

برگزاری دومین کنگره ملی تازه‌های اختلالات شنوایی و تعادل در رشتبه گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ دبیر علمی کنگره منییر ایران ، در دومین «کنگره ملی تازه‌های اختلالات شنوایی و تعادل» با بیان اینکه این همایش ۲ روزه نخستین بار با حضور ۳۰۰ متخصص از سراسر کشور ، در تالار مرکزی رشت برگزار شد، گفت: بیماری منییر با سرگیجه، اختلال شنوایی و تعادل همراه است.

دکتر شادمان نعمتی با اشاره به اینکه این کنگره به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همکاری جامعه نورواتولوژی ایران برگزار شده است، افزود: بیش از ۱۰۰ مقاله، ۵۰ پنل و سخنرانی و بیش از ۸۰ پوستر تخصصی در این کنگره ارائه شد.

وی اودیولوژی و رادیولوژی، نقش ژنتیک و ژن تراپی در اختلالات شنوایی و تعادل، بیماری‌های داخلی، نورولوژیک و اختلالات شنوایی و تعادل، جراحی‌های نوین شامل سمعک‌های کاشتنی و ابزار‌های کاشتنی و ستیبولر، سل تراپی و افق‌های نوین درمانی، سالمندی و اختلالات شنوایی و تعادل، بازتوانی‌ها در اختلالات شنوایی و وستیبولر و تازه‌های بیماری منییر و ثبت ملی منییر را ۸ محور این همایش عنوان کرد. برگزاری دومین کنگره ملی تازه‌های اختلالات شنوایی و تعادل در رشت
دبیر این کنگره با اشاره به آغاز اجرای طرح ثبت بیماری منییر در کل کشور با محوریت ۱۷ گروه استانی ، گفت: این طرح ملی با هدف ثبت بیماری و کمک به تشخیص درست آن اجرا می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی گیلان یکی از شایع‌ترین علل کم شنوایی را ژنتیک دانست و افزود: از هر هزار تولد زنده، ۲ تا ۳ نوزاد به صورت ژنتیکی با اختلال شنوایی مواجه هستند و حدود ۸۰ درصد افراد در سنین سالمندی هم مبتلا به پیرگوشی می‌شوند.

وی محیط شغلی را از دیگر علل اختلالات شنوایی عنوان و اضافه کرد: نقص شنوایی شایع‌ترین کمبود حسی در دنیای پزشکی است که در این راستا کار‌های علمی مهمی مانند کاشت حلزون انجام می‌شود، البته برای درمان اختلالات شنوایی از ژن درمانی، سلول درمانی و سلول‌های بنیادی هم استفاده می‌شود که هنوز در مرحله تحقیقات است.برگزاری دومین کنگره ملی تازه‌های اختلالات شنوایی و تعادل در رشت

دکتر شادمان نعمتی با اشاره به پیشرفت تکنولوژی در حوزه پزشکی با تولید سمعک‌های کاشتنی با کیفیت صدای بالا، افزود: جمعیت گیلان با مشکل سالمندی مواجه است و باید روش‌های درمانی و بازتوانی شنوایی در این استان را به روز کرد.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل پرونده پزشکی برای بیماران منییر، گفت: کودکانی که اختلال شنوایی دارند ، در یادگیری دچار مشکل خواهند شد.

وی با اشاره به خطر سرگیجه و نبود تعادل ناشی از منییر در سالمندان، تاکید کرد: اختلال شنوایی در سالمندان علاوه بر خطر سقوط و افتادن، موجب گوشه گیری فرد و احتمالا آلزایمر می‌شود.

نظر شما