شناسهٔ خبر: 66761125 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

۵ دلیل مهم برای مصرف منظم آجیل در زندگی روزمره

آجیل یک نیروگاه تغذیه‌ای کوچک است که در بسیاری از جهات می‌تواند برای سلامتی آدمیزاد مفید باشد.

صاحب‌خبر -

آجیل، یک ترکیب غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است که به درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها می‌پردازد. با مشورت متخصص تغذیه، از مقدار مجاز مصرف این ماده در طول روز آگاه شوید و آن را به برنامه غذایی خود بیفزایید.

برخی افراد تصور می‌کنند که آجیل و دانه‌ها خوراکی‌های پرکالری هستند که باید از خوردن آن‌ها اجتناب کرد. درحالی‌که این ترکیب، یک جزء مهم از یک الگوی غذایی سالم به شمار می‌رود.

آجیل برای سلامتی خواص بی‌شماری دارد. ازاین‌رو افرادی که به تقویت سلامت خود فکر می‌کنند، اولین ایده‌ای که به ذهن‌شان می‌رسد، مصرف مغزیجات است. در این مقاله قرار است خواص مرتبط با آجیل را بشناسید تا بدانید که چرا پزشکان تغذیه بر مصرف روزانه این ماده غذایی پافشاری دارند.

آجیل، یک انرژی زای طبیعی است!

شاید تابه‌حال با افرادی که مدام از خستگی عضلات خود گله‌مند هستند، برخورد کرده باشید. این موضوع به کمبودهای بدن آن‌ها باز می‌گردد. بهتر نیست اگر همین افراد به جای استفاده از مکمل‌ها و انرژی‌زاهایی که به سلامت‌شان اعتمادی نیست، یک ماده مغذی سالم را در رژیم روزانه خود جا دهند؟

آجیل دارای پروتئین، چربی، کربوهیدرات و منابع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و منیزیم است. اگر حس می‌کنید که سطح انرژی شما در طول روز به حد کافی نیست، حتما یک مشت آجیل را به‌عنوان میان‌وعده‌ای سالم در رژیم خود بگنجانید.

گفته می‌شود که آجیل برای بدن‌سازان و کسانی که به انرژی زیاد برای ورزش‌های روزانه نیاز دارند، یک ترکیب ضروری به‌حساب می‌آید. در واقع بیشترین میزان پروتئین و فیبر از آجیل‌ها دریافت می‌شود.

آجیل عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

حتما بارها شنیده‌اید که آجیل و دانه‌ها منبع غذایی فیبر هستند. فیبر یک کربوهیدرات تخصصی است که در غذاهای گیاهی می‌توانید آن را پیدا کنید. فیبر با عبور از دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شود تا به حرکات منظم روده بیانجامد. این ماده همچنین به کاهش سرعت هضم کمک می‌کند. با حذف قند از وعده غذایی و ورود آن به جریان خون، انرژی فرد بعداز صرف غذا افزایش می‌یابد.

این روزها کمتر کسی است که از بیماری یبوست گله‌ای نداشته باشد. اگر حرکات روده شما منظم نیست، دچار مشکلات گوارشی خواهید شد. آجیل با افزایش نوعی اسید چرب، از سلول‌های روده بزرگ محافظت می‌کند و برای باکتری‌های روده بسیار مفید است.

خلاف باور عمومی، آجیل در رفع ورم معده که در واقع نوعی مشکل گوارشی محسوب می‌شود، مفید است. در ترکیبات آجیل مقدار فراوانی آنتی‌اکسیدان، ویتامین B، کلسیم و فیبر وجود دارد که به درمان زخم معده و تسکین درد آن کمک می‌کنند.

درمان کبد چرب با مصرف آجیل

کاهش تحرک و تغذیه نامناسب در دنیای امروز، از دلایل به‌وجودآمدن عارضه کبد چرب است که معمولا افراد دیابتی و چاق از این مشکل رنج می‌برند. اما می‌توان با یک تغییر کوچک در برنامه غذایی، این اختلال را برطرف کرد.

تصور بسیاری افراد این است که آجیل برای کبد چرب مضرات زیادی دارد. درحالی‌که آجیل، یک غذای برتر در رژیم غذایی بوده که به‌دلیل سختی پوست و ریشه‌های عمیق درختان، عاری از هرگونه سموم و آلودگی است و با تاثیر بر عملکرد کبد، موجب خروج سموم از آن می‌شود.

ازطرف‌دیگر، آجیل مقدار فراوانی پروتئین دارد. پروتئین‌ها ازنظر سلول‌سازی، ترمیم بافت‌ها و تقویت سیستم ایمنی مفید هستند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در دانه‌های خوراکی به دفع رادیکال‌های آزاد و چربی‌های غیراشباع آن به پاک‌سازی کبد از تجمع چربی‌ها کمک می‌کند.

با مصرف روزانه آجیل، وزن خود را مدیریت کنید

آجیل نه‌تنها فواید تغذیه‌ای دارد، بلکه به کنترل وزن هم کمک زیادی می‌کند. با توجه به افزایش نرخ چاقی در کشورهای توسعه‌یافته، این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آجیل‌ کالری بالایی دارد اما اگر به‌اندازه‌ای که متخصص تغذیه توصیه می‌کند مصرف شود، ضرری برای بدن نخواهد داشت.

افرادی که با معضل چاقی مواجه هستند، به‌شدت با مصرف آجیل مخالفت می‌کنند. آن‌ها نمی‌دانند که آجیل با داشتن محتوای بالایی از پروتئین و فیبر، گرسنگی و میل به خوردن را کاهش می‌دهد. افرادی که به‌ندرت آجیل مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانی که به مصرف روزانه این ماده غذایی پایبند هستند، وزن کمتری دارند و با خطر کمتری هم برای چاقی در آینده روبه‌رو هستند.

با آجیل، کم خونی را درمان کنید

یکی از بیماری‌های شایع در بین افراد، کم‌خونی حاصل از فقر آهن در بدن است. آجیل‌ها مهم‌ترین مغزها برای بهبود این مشکل هستند؛ چون منبع غنی ویتامین‌ها و آهن شناخته می‌شوند.

آمار نشان می‌دهد که بیشتر از نصف افراد جامعه اعم از پیر و جوان، درگیر کم‌خونی و بیماری‌های حاصل از آن هستند. دراین‌بین خانم‌ها به‌دلیل دوره قاعدگی در قیاس با مردان بیشتر دچار این مشکل می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود که مصرف آجیل، به‌خصوص پسته، بادام هندی و فندق را که به دانه‌های خون‌ساز معروف هستند، در برنامه غذایی خود بگنجانند.

انتهای پیام/

نظر شما