همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: زمانی که صحبت از کاهش وزن میشود، انتخاب وعدههای غذایی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. گنجاندن گزینههای غنی از مواد مغذی و رضایت بخش در رژیم غذایی روزانه میتواند از اهداف کاهش چربی حمایت کند و در عین حال غذای خوشمزه و دلپذیری به شما ارائه دهد.
در این مطلب از صبحانههای پر پروتئین گرفته تا ناهارهای سرشار از سبزیجات و شامهای خوش طعم به ۴ مورد از بهترین وعدههای غذایی برای کاهش چربی اشاره شده که هم طعم لذیذ و هم فواید تغذیهای ارائه میدهند. با ادغام این وعدهها در برنامه غذایی خود، میتوانید هوسها را مدیریت کنید و برای دستیابی به اهداف کاهش وزن خود به شیوهای پایدار و لذت بخش تلاش کنید.
سالادها
سالادها به دلیل کالری کم، محتوای فیبر بالا و فراوانی مواد مغذی، انتخابی عالی برای کاهش چربی هستند. آنها سیری را بدون کالری اضافی ایجاد می کنند و به مهار گرسنگی و کاهش کالری دریافتی کلی کمک میکنند. برای تهیه سالاد، سبزیهای برگدار را مبنا قرار دهید و انواع سبزیجات رنگارنگ، پروتئینهای بدون چربی مانند مرغ کبابی یا توفو، چربیهای سالم مانند آووکادو یا آجیل و یک سس سبک مرکب از روغن زیتون و سرکه به آن اضافه کنید. از مواد پر کالری مانند سسهای خامهای خودداری کنید و به جای آن از گیاهان و ادویههای خوش طعم استفاده کنید.
تخم مرغ همزده
تخممرغهای همزده یک انتخاب عالی برای کاهش چربی هستند، زیرا سرشار از پروتئین هستند و به افزایش سیری و کاهش هوس خوردن در طول روز کمک میکنند. این غذا را همچنین میتوان به راحتی می توان با مواد مغذی مانند سبزیجات و پروتئینهای بدون چربی ترکیب کرد و آن را به صورت یک غذای سفارشی درآورد تا ارزش غذایی آن افزایش یابد. برای تقویت ارزش غذایی، سبزیجات خرد شده مانند اسفناج، فلفل دلمهای و گوجهفرنگی را به تخم مرغ همزده اضافه کنید تا فیبر و ویتامینهای مورد نیاز بدن نیز تامین شود. همچنین میتوانید از پروتئینهای بدون چربی مانند بیکن بوقلمون یا ماهی آزاد دودی برای طعم بهتر استفاده کنید. انتخاب نان تست غلات کامل یا تکههای آووکادو در کنار آن میتواند مشخصات غذایی این وعده غذایی رضایتبخش را بیشتر کند.
غذای سرخ شده کم کالری
غذاهای سرخ شده به دلیل تطبیق پذیری و توانایی آنها در ترکیب پروتئینهای بدون چربی و سبزیجات غنی از مواد مغذی میتوانند مکمل مفیدی برای رژیم کاهش چربی باشند. با استفاده از حداقل روغن و پخت و پز در حرارت بالا، سرخ کردن به حفظ یکپارچگی مواد غذایی کمک میکند و در عین حال محتوای کالری را کم نگه میدارد. برای افزایش ارزش غذایی غذاهای سرخ شده، منابع پروتئین بدون چربی مانند سینه مرغ، توفو یا میگو را انتخاب کنید و سبزیجات رنگارنگ مانند بروکلی، فلفل دلمهای و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید. ترکیب غلات کامل مانند برنج قهوهای یا کینوا میتواند محتوای فیبر این غذاهای سرخ شده را بیشتر کند و سیری را تقویت کند و این نوع غذا را به گزینهای رضایتبخش و مغذی برای مدیریت وزن تبدیل کند.
خورشها و خوراکها
خورشها و خوراکها میتوانند مکمل مفیدی برای رژیم کاهش چربی باشند، زیرا اغلب سرشار از مواد مغذی و سیرکننده هستند و در عین حال که کالری دریافتی را کنترل میکنند، حس سیری نیز ایجاد میکنند. خورشها و خوراکها از اصلی ترین غذاهای سنتی ما ایرانیها نیز هستند که میتوان آنها را در زمره گزینههای مناسب غذایی برای کاهش وزن قرار داد. برای لذت بردن از چنین غذاهایی آبگوشت خانگی تهیه شده از استخوان یا سبزیجات را انتخاب کنید تا بتوانید به آن عمق طعم و مواد مغذی ضروری را اضافه کنید. ترکیب غلات کامل مانند جو یا کینوا میتواند محتوای فیبر را افزایش دهد و احساس سیری را تقویت کند.
بیشتر بخوانید:
با این شیوه ۵۵۰ کالری در روز کم کنید | توصیه متخصصان درباره شیوههای کاهش وزن
هشدار درباره رژیمهای غذایی خودسرانه | اما رژیم های لاغری جدید و فستینگ علمیاند؟