شناسهٔ خبر: 64760148 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

پرونده آشپزی-۲

سفره کم خرج با حبوبات | قاتی‌پلوهای بدون گوشت

قاتی‌پلوها انواع مختلف دارند ولی وقتی قرار است بدون گوشت سرو شوند، می‌توان برایشان سنگ‌تمام گذاشت و با مخلوط کردن انواع حبوبات با پلوها به‌جای گوشت و مرغ، طعم متفاوتی به غذاها داد؛ طعمی که شاید تاکنون آن را تجربه نکرده باشید

صاحب‌خبر -

همشهری: امتحان دستور پخت چند نوع پلوی بدون گوشت که با انواع حبوبات تهیه می‌شود را از زبان مرضیه خلج، مدرس آشپزی‌ای که در این زمینه مدرک بین‌المللی هم دارد، از دست ندهید.

لوبیا چشم‌بلبلی‌ پلو

تعداد نفرات: ۴ نفر

مدت آماده‌سازی: یک‌ساعت

زمان پخت: یک‌ساعت

مواد لازم:

برنج: ۴ پیمانه

لوبیا چشم‌بلبلی: یک‌پیمانه

گوجه‌فرنگی: ۳ عدد درشت

سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط

پیاز: ۲ عدد

رب‌گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه روغن: به مقدار لازم

روش تهیه:

۱- برنج را با مقداری نمک برای حدود ۲ ساعت در آب خیس کنید.

۲- برای گرفتن نفخ لوبیا چشم‌بلبلی آن را چندساعت قبل خیس و آب آن را عوض کنید و بعد لوبیاها را با حرارت ملایم بپزید.

۳- گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی‌ها را بشویید و پوست بگیرید و سپس در اندازه متوسط خرد کنید.

۴.- سیب‌زمینی‌ها را داخل روغنی که از قبل گرم کرده‌اید بریزید، کمی نمک به آنها بزنید و تفت بدهید.

۵- پیازها را هم روی حرارت ملایم سرخ کرده و پس از طلایی‌رنگ‌شدن، گوجه‌فرنگی‌ها را به آن اضافه کنید. بعد از تفت‌دادن، نمک، فلفل و زردچوبه را هم داخل قابلمه بریزید.

۶- سیب‌زمینی نگینی سرخ‌شده و لوبیا چشم‌بلبلی پخته‌شده را به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدهید. برنج را همراه آب داخل قابلمه، روی مواد بریزید و به آرامی هم بزنید تا مواد به‌جوش بیاید.

۷- وقتی که آب برنج کشیده شد، اجازه دهید تا دم بکشد.

نکته: یادتان باشد برنج این غذا را می‌توانید به‌صورت کته و آبکش تهیه کنید.

سفره کم خرج با حبوبات | قاتی‌پلوهای بدون گوشت

قیمه لاپلو

تعداد نفرات: ۳ نفر

مدت آماده‌سازی: یک‌ساعت

زمان پخت: یک‌ساعت

مواد لازم:

قارچ: ۲۵۰ گرم

برنج: ۳پیمانه

پیاز: ۲ عدد متوسط

لپه: یک‌پیمانه

رب‌گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری

زردچوبه: یک‌قاشق چایخوری

لیمو عمانی: ۲عدد

پودر دارچین: یک‌دوم قاشق چایخوری

دانه هل: به میزان دلخواه

نمک و روغن: به مقدار لازم

روش تهیه:

۱- برنج را در آب و نمک خیس کنید. لپه را هم برای ۲ ساعت در آب بخیسانید و ۲ بار آب آن را عوض کنید.

۲- پیازها را پوست بگیرید و به‌صورت نگینی خرد و در روغن سرخ کنید.

۳- قارچ‌ را خرد کرده و به پیاز اضافه و با حرارت بالا سرخ کنید.

۴- آب لپه‌ها را بگیرید و آنها را درون مخلوط پیازداغ و قارچ بریزید و حسابی هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود.

۵- حالا رب‌گوجه فرنگی و زردچوبه را هم به مواد اضافه کنید.

۶- بعد از سرخ شدن لپه‌ها ۲ پیمانه آب به همراه مقداری پودر دارچین، هل و درصورت تمایل فلفل سیاه اضافه کنید و اجازه دهید تا لپه‌ها بپزد.

۷- با نیم‌پزشدن لپه‌ها، لیمو عمانی، نمک و در صورت تمایل زعفران دم‌کرده را اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مواد جمع شود.

۸- یک لایه برنج آبکش‌شده و یک لایه قیمه را روی آن بریزید و در نهایت هم مقداری زعفران دم‌کرده به برنج اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید قیمه لاپلو دم بکشد.

نکته: در صورتی که از چوب دارچین در تهیه این خورش استفاده می‌کنید، پس از پخت خورش و قبل از مخلوط کردن آن با برنج، چوب‌های دارچین را از آن جدا کنید.

ماش‌پلو

تعداد نفرات: ۲ نفر

مدت آماده‌سازی: نیم‌ساعت

زمان پخت: نیم‌ساعت

مواد لازم:

برنج: ۲پیمانه

ماش: یک‌پیمانه

کره: ۲۵گرم

هل یا دارچین، نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار دلخواه

روش تهیه:

۱- برنج و ماش را در ظرف‌های مجزا خیس کنید.

۲- بعد از چندبار عوض کردن آب ماش و گرفتن آب آن، ماش را در روغن کم تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و بوی خامی‌اش گرفته شود.

۳- ماش‌ تفت داده شده را نیم‌پز کنید. بعد برنج و کمی نمک به آن اضافه کرده و بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد.

۴- در این مرحله کمی زردچوبه را در روغن تفت دهید و به‌همراه فلفل و هل یا دارچین به برنج اضافه کنید. اجازه دهید تا آب برنج جمع شود و بعد آن را دم کنید.

۵- در صورت تمایل می‌توانید زمان دم کشیدن، کمی شوید خشک یا تازه خردشده و ادویه‌هایی چون زنجبیل، کاری، پودر تخم‌گشنیز و زیره خشک لابه‌لای برنج بریزید.

نکته: به جای زردچوبه می‌توانید از زعفران دم کرده هم استفاده کنید تا پلویتان عطر و طعم دلپذیرتری داشته باشد.

سفره کم خرج با حبوبات | قاتی‌پلوهای بدون گوشت

دمپختک عدس و کلم

تعداد نفرات: ۳ نفر

مدت آماده‌سازی: یک‌ساعت

زمان پخت: یک‌ساعت

مواد لازم:

برنج: ۳پیمانه

عدس: یک‌پیمانه

کلم‌برگ: یک‌عدد کوچک

سبزی‌پلویی: ۵۰۰گرم

هویج: ۲عدد متوسط

آب لیموترش: یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل‌سیاه، زردچوبه و روغن: یک قاشق چایخوری

روش تهیه:

۱- برنج را به روش مرسوم با کمی نمک و چندساعت قبل از پخت خیس کنید.

۲- سپس عدس را در یک ظرف جداگانه همراه ۲پیمانه آب بپزید.

۳- کلم‌برگ را هم به‌صورت خلالی ریز خرد کنید و همراه یک قاشق غذاخوری روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شود.

۴- نمک، زردچوبه و آب لیموترش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا ۵ دقیقه بپزد و بعد تا زمانی که آب کلم کاملا تمام شود، آن را تفت دهید.

۵- بعد از سرخ شدن کلم، سبزی‌پلویی را به همراه هویج نگینی‌شده به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و مواظب باشید تا سبزی‌ نسوزد.

۶- برنج را به مخلوط کلم و سبزی اضافه کنید و بگذارید بپزد و آب آن تمام شود.

۷- قبل از دم کردن برنج، عدس پخته‌شده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عدس به تمام مواد داخل قابلمه برسد.

۸- برنج را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا مغزپخت شود.

نکته: دمپخت عدس کلم را می‌توانید با سالاد شیرازی، ترشی یا ماست سرو کنید.

سفره کم خرج با حبوبات | قاتی‌پلوهای بدون گوشت