شناسهٔ خبر: 63907310 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

چرا گوشی تقریبا ایرانی «داریا باند» شکست خورد

قیمت داریا باند از زمان معرفی و رونمایی تقریبا نصف شده، اما هنوز جایگاه مهم و قابل توجهی در بازار پیدا نکرده است

صاحب‌خبر -

فرارو - داریا باند اوایل تابستان امسال تحت‌عنوان یک گوشی تقریبا ایرانی معرفی و رونمایی شد، اما هنوز جایگاه مهم و قابل توجهی در بازار موبایل پیدا نکرده است. باگذشت پنج ماه از عرضه گوشی داریا باند، به‌ندرت این مدل را دست اطرافیان می‌بینیم و خود شرکت داریا برای معرفی آن به خریداران همچنان دست به دامن تبلیغات محیطی می‌شود.

به گزارش فرارو؛ قیمت داریا باند از زمان عرضه به بازار، برخلاف رقبای اقتصادی خودش ریزش معنادار و مشکوکی داشته و حالا فروشنده‌های موبایل گوشی تقریبا ایرانی فعلی بازار را به‌جای ۱۳ میلیون، حدود هفت میلیون می‌فروشند. با این حال آرایش فعلی بازار به‌شکلی است که اغلب خریداران به‌جای داریا باند سراغ مدل‌های اسم‌ورسم‌دار دیگری می‌روند.

ریزش مشکوک قیمت داریا باند

قیمت داریا باند از زمان عرضه به بازار موبایل از حول‌وحوش ۱۳ به مرز هفت میلیون تومان رسیده است. اواخر تیرماه امسال که با مراسم رونمایی از گوشی تقریبا ایرانی جدید مصادف است، قیمت داریا باند نسخه ۵G حدود ۱۳ میلیون تعیین شد، اما الان فروشنده‌های بازار موبایل و فروشگاه‌های اینترنتی معروف، حاضر هستند داریا باند را حدود هفت میلیون تومان بفروشند.

کاهش قیمت داریا باند زمانی می‌تواند شکستی برای این گوشی تقریبا ایرانی باشد که بدانیم این اتفاق فقط مختص داریا باند بوده و در این مدت بقیه مدل‌های سرشناس و معروف بازار ارزش و منزلت خودشان را حفظ کردند.

داریا باند آن زمان یعنی اواخر تیرماه امسال از منظر اقتصادی رقیب میانرده‌های گردن‌کلفتی مثل A۵۴ سامسونگ و پوکو X۵ پرو شیائومی محسوب می‌شد. مدل‌هایی که الان همچنان در دسته گوشی‌های ۱۳، ۱۴ میلیونی بازار قرار دارند، اما ریزش قیمت داریا باند آن را به دسته گوشی‌های هفت میلیونی سقوط داده و حالا به‌جای A۵۴ سامسونگ می‌تواند با A۲۴ رقابت کند و بین گوشی‌های شیائومی می‌توانیم ردمی نوت ۱۲ یا پوکو M۵s را جدی‌ترین رقبای اقتصادی داریا باند حساب کنیم.

مشخصات داریا باند

داریا باند درحالی به‌اسم گوشی ایرانی وارد بازار شده که بررسی‌ها نشان می‌دهد یک کپی از گوشی هندی تحت‌عنوان Lava Agni ۲ است.

داریا باند بدون احتساب قاب تقریبا ۲۱۰ گرم وزن دارد و از این حیث نسبت به رقبای موجود در بازار یک مدل سنگین به‌حساب می‌آید. دوربین ۵۰ مگاپیکسل داریا باند روی کاغد می‌تواند موقعیت مدل‌های اسم‌ورسم‌داری بازار را به‌خطر بی‌اندازد، اما وقتی عکس‌هایی که حسگر اصلی داریا باند ثبت می‌کند را با عکس‌های گوشی مثل A۲۴ مقایسه می‌کنیم، تقریبا همه‌چیز به‌نفع گوشی کره‌ای است.

داریا باند از یک باتری چهار هزار و ۷۰۰ میلی‌آمپرساعت کمک می‌گیرد و این فاکتور را هم می‌توانیم پاشنه آشیل گوشی تقریبا ایرانی مورد نظر بدانیم. با این حال نمایشگر سوپر AMOLED احتمالا نقطه‌قوت گوشی داریا باند است و برای یک گوشی هفت میلیونی قابل قبول به‌نظر می‌رسد. در بخش پردازنده هم با تراشه اصلی شش نانومتری دایمنستی ۷۰۵۰ سروکار داریم که در اغلب آیتم‌ها عملکری مشابه رقبای اقتصادی از خودش نشان می‌دهد.

مهمترین رقبای اقتصادی داریا باند

قیمت داریا باند ظرف پنج ماهی که از عرضه آن به بازار می‌گذرد، تقریبا نصف شده و حالا ترکیب رقبای اقتصادی آن درمقایسه با آن روز‌ها زیروشده است.

قیمت داریا باند با ۲۵۶ گیگ فضای ذخیره‌سازی و هشت گیگابایت حافظه‌موقت نزدیک هفت میلیون تومان است و به‌این ترتیب طبق آرایشی که در بازار وجود دارد، باید امثال گلکسی A۲۴ و پوکو M۵s شیائومی را که اتفاقا جزو محبوب‌ترین میانرده‌های فعلی بازار هستند، مهمترین رقبای داریا باند بدانیم.

گلکسی A۲۴ سامسونگ تقریبا از ۹ ماه قبل در بازار حضور دارد و آیتم دوربین مهمترین برتری آن نسبت به داریا باند است. نمایشگر سوپر AMOLED و باتری پنج هزار میلی‌آمپر هم فاکتور‌های دیگری محسوب می‌شوند که خرید A۲۴ را نسبت به داریا باند منطقی‌تر جلوه می‌دهند.

پوکو M۵s شیائومی هم که از تراشه Helio G۹۵ کمک می‌گیرد، در آیتم پردازنده عملکردی شبیه داریا باند دارد و از این حیث می‌تواند تهدیدی برای مهمترین مزیت فعلی داریا باند باشد.

مقایسه داریا باند با محبوب‌ترین رقبای اقتصادی

مشخصات فنی

داریا باند

گلکسی A24

پوکو M5s

نمایشگر

سوپر AMOLED

سوپر AMOLED

AMOLED

حسگر اصلی

50 مگاپیکسل

50 مگاپیکسل

64 مگاپیکسل

تراشه اصلی

دایمنسیتی 7050

هلیو G99

هلیو G95

ظرفیت باتری

چهار هزار و 700 میلی‌آمپرساعت

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

قیمت

هفت میلیون

هفت میلیون و 200 هزار تومان

شش میلیون و 800 هزار تومان