شناسهٔ خبر: 61942354 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آغاز برداشت انجیر از بزرگترین انجیرستان دیم جهان

برداشت انجیر، از بزرگترین انجیرستان دیم جهان در شهرستان استهبان آغاز شده است.

صاحب‌خبر -

آغاز برداشت انجیر از بزرگترین انجیرستان دیم جهانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مهدی اعیان منش، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: برداشت انجیر در شهرستان استهبان آغاز شده و تا نیمه اول مهرماه ادامه دارد.

وی افزود: شهرستان استهبان با دارا بودن بیش از ۲۶ هزار هکتار باغ انجیر مقام نخست جهان در میزان سطح زیرکشت انجیرستان‌های دیم را به خود اختصاص داده است. 
اعیان منش بیان کرد: ۷۵ درصد از انجیر خشک استهبان به کشور‌های خارجی و عمدتا به کشور چین و مابقی به کشور ژاپن، کشور‌های حوزه خلیج فارس و نیز کشور‌های اروپایی و آمریکایی صادر می‌شود .

پارسال ، صادرات ۱۲ هزار تنی انجیر خشک استهبان ، ۷۰ میلیون دلار ارزآوری داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان اظهار امیدواری کرد : با توجه به ثبت جهانی انجیر دیم استهبان در فائو و جیاس (نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی) این محصول در بازار‌های جهانی بیشتر شناخته شده و ارز آوری بیشتری داشته باشد.

وی افزود: مشکل افزایش دما در مردادماه امسال باعث خسارت ۳۰ تا ۴۰ درصدی به باغ‌های انجیر شده است و پیش بینی می‌شود با کاهش قابل ملاحظه امسال حدود ۱۷ تا ۱۹ هزار تن انجیر  برداشت شود.
اعیان منش گفت: با توجه به افزایش دما و مشکل گرمازدگی در صورت تدوام گرما نیاز به تمهیداتی است که با هماهنگی مرکز تحقیقات انجیر و شرکت‌های دانش بنیان، رویکرد استفاده از مالچ پاشی، تنک کردن درختان و استفاده از سایبان که می‌تواند علاوه بر کنترل دما در کنترل آفات و برداشت بهداشتی محصول انجیر موثر باشد در حال ترویج است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: در این شهرستان دو زنجیره ارزش تولید، سه واحد فرآوری، ۱۵ واحد بسته بندی انجیر و خشکبار به صورت کارگاهی و کارخانه‌ای موجود است و با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهرستان زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری انجیر فراهم است.
با اعلام سایت رسمی فائو نظام میراثی باغهای انجیر دیم استهبان به عنوان چهارمین نظام میراثی کشاورزی بااهمیت جهانی (جیاس) ایران و هفتاد و پنجمین نظام جیاس در فائو ثبت جهانی شد.
هر نظام کشاورزی برای ثبت در جیاس GIAHS باید دارای ۵ ویژگی باشد. ویژگی نخست، نقش بسیار مهم این نظام کشاورزی در تامین امنیت غذایی، معیشت خانوار‌ها و افراد مرتبط با نظام است.   ویژگی دوم، تنوع زیستی، تنوع گیاهی و جانوری‌است که حول این نظام شکل گرفته. همچنین حفظ دانش بومی و سنتی اگرچه با تکنولوژی مدرن آمیخته شده باشد، ویژگی سوم است و ویژگی چهارم، ارزش‌ها، باور‌ها و نظام‌های اجتماعی، فرهنگی و دینی که حول این نظام شکل گرفته است. مناظر طبیعی که می‌تواند در توسعه گردشگری نقش داشته باشد، ضرورت پنجم برای ثبت یک نظام کشاورزی در جیاس فائو محسوب می‌شود. 

نظر شما