شناسهٔ خبر: 61150776 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

بومی‌سازی در برخی حوزه‌های فاوا دور ریختن پول است

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی سمنان گفت: بومی‌سازی در برخی حوزه‌ها ضروری است، اما در برخی از حوزه‌ها باعث عقب‌گرد و دور ریختن پول است چرا که دسترسی ما را به محتوای بین‌المللی از بین می‌برد.

صاحب‌خبر -

 محمدحسین داورپور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سمنان و مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه متاورس و هوش مصنوعی در حاشیه نمایشگاه الکامپ ۲۰۲۳ در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره لزوم بومی‌سازی در حوزه فاوا اظهار کرد: بومی‌سازی در حوزه زیر ساخت و شبکه، نرم‌افزار و بحث محتوا متفاوت است، زیرا هرکدام از آن‌ها الزامات خاص خود را دارد که باید در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: به طور مثال در حوزه نرم‌افزار و محتوا نباید بومی‌سازی صورت بگیرد، زیرا این بومی‌سازی دسترسی ما را به محتوای بین‌المللی از بین می‌برد.  

داورپوربا اشاره به اینکه طراحی و تولید موتور جست‌وجوی داخلی الزامی ندارد ادامه داد: زمانی که گوگل وجود دارد دیگر پیگیری ایجاد موتور جست‌وجوی مشابه آن لزومی ندارد. باید بپذیریم که پیش‌از‌این این کار بهتر و کامل‌تر توسط  کشور‌های صنعتی صورت گرفته است و به همین دلیل بومی‌سازی در این حوزه  دور ریختن پول محسوب می‌شود.

وی افزود: ما در حالی که از این خدمات خارجی استفاده می‌کنیم باید همزمان بومی‌سازی در برخی زمینه‌ها را ادامه دهیم تا بتوانیم رشد و رقابت کنیم. محدودیت در استفاده از فناوری‌ها عقب گرد به حساب می‌آید.

داورپور درخصوص لزوم بومی‌سازی زیرساخت‌ها ادامه داد: برخی محصولات باید کاملاً بومی‌سازی شوند که این امر به‌ویژه در شرایط خاص امنیتی لازم و ضروری است. در حوزه نرم‌افزار و پیام‌رسان‌های بومی نیز باید این مهاجرت کم‌کم و براساس نیاز کاربر اتفاق بیفتد که این موضوع نباید با اجبار و ایجاد ممنوعیت همراه باشد.

وی ادامه داد: الکامپ، عزیز دل جامعه آی‌تی (IT) است و قبل از کرونا فستیوال تمام‌عیاری در حوزه فناوری اطلاعات محسوب می‌شد؛ اما متاسفانه در چند سال اخیر این نمایشگاه برگزار نشد و خلأ آن حس می‌شد. امسال نیز این نمایشگاه با شور و هیجان خاصی برگزار شد اما متاسفانه جای خالی استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوظهور به‌شدت احساس می‌شد.

انتهای پیام/

نظر شما