پارلمان یونان لایحه برگزاری همه پرسی درباره خواسته های وام دهندگان بین المللی را تصویب کرد.
دست کم 179 نماینده پارلمان یونان شامگاه شنبه (6 تیر) به طرح پیشنهادی دولت برای برگزاری همه پرسی درباره رد یا قبول خواستههای وام دهندگان بین المللی در ازای کمک مالی به یونان رای مثبت دادند.
بر اساس گزارش فرانس پرس، این همه پرسی در 5 جولای 2015 برگزار خواهد شد.
به دنبال نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل درباره یونان، نخست وزیر این کشور برگزاری یک همه پرسی درباره رد یا قبول خواستههای وام دهندگان بین المللی در ازای کمک مالی به یونان را خواستار شد.
الکساندر سیپراس همچنین روز شنبه پیش از رای گیری در پارلمان گفت مطمئن است مردم یونان به اولتیماتوم وام دهندگان شامل بانک مرکزی اروپا، کمیسیون اروپا و صندوق بین المللی پول، رای منفی خواهند داد.
نخست وزیر یونان ابراز اطمینان کرد: «پس از این رای منفی افتخارآمیز، قدرت مذاکراتی این کشور تقویت خواهد شد.»
سیپراس درباره طرفهای مذاکره کننده با یونان گفت، طلبکاران به دنبال جلب موافقت ما نبودهاند بلکه میخواهند ما از کرامت خود دست برداریم و ما باید این خواسته را رد کنیم.
وی در ادامه از نشست روز شنبه وزیران دارایی منطقه یورو که بدون حضور یونان برگزار شد، انتقاد کرد.
کشورهای منطقه یورو بعد از اجلاس وزیران اقتصادی و دارایی کشورهای عضو، در بیانیهای اعلام کردند به علت به بنبست رسیدن مذاکرات روز شنبهی اتحادیه اروپا با آتن و همچنین پایان توافقنامهی قبلی این کشور با این حوزه، بانک مرکزی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول کمکهای مالی به یونان را متوقف میکنند.
تروئیکای وام دهندگان بین المللی یونان شامل «بانک مرکزی اروپا»، «کمیسیون اروپا» و «صندوق بین المللی پول» روز جمعه در ازای موافقت آتن با فهرستی از اصلاحات ریاضتطلبانه بر مبنای یک توافق جدید میان دو طرف، طرح پیشنهادی کمک مالی به ارزش دوازده میلیارد یورو (سیزده میلیارد و چهارصد میلیون دلار) به یونان را به مدت پنج ماه تمدید کرد.
از دسامبر گذشته تاکنون، این سومین بار است که تروئیکایِ طلبکاران یونان، طرح بستهی کمک مالی به یونان را تمدید میکند.
وام دهندگان از دولت سیپراس خواستهاند با اصلاحات کلیدی درباره مالیات بر ارزش افزوده (VAT) و حقوق بازنشستگی موافقت کند.
یونان پیشنهاد روز جمعه وام دهندگان را رد و به جای آن طرح برگزاری همهپرسی را مطرح کرد.
یونان در سال های 2010 و 2012 میلادی، پس از بحران بدهی در سال 2009 و در ازای اجرای تدابیر ریاضت طلبانه، دو بسته کمک مالی در مجموع به ارزش دویست و چهل میلیارد یورو ( دویست و هفتاد و دو میلیارد دلار) از وام دهندگان خود دریافت کرد.
بر اساس شروط توافق نامه کمک مالی، یونان باید در پایان ژوئن 2015 یک میلیارد و ششصد میلیون یورو (یک میلیارد و هفتصد و نود میلیون دلار) به صندوق بین المللی پول پرداخت کند.
این درحالی است که امکان ورشکستگی یونان و خروج آن از منطقه یورو در صورت عدم دستیابی به یک توافق تا پایان ماه ژوئن، بیم و نگرانی هایی را بر انگیخته است.
ن م/م ع/ح ع
∎