شناسهٔ خبر: 54501705 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین قدیمی | لینک خبر

لیست پیشنهاد غذای ارزان و خوش طعم

گاهی دلمان یک غذای خوشمزه و جدید هوس می‌کند؛ غذایی که علاوه بر خوشمزگی کم هزینه و آسان نیز باشد. در این مطلب انواع غذاهای ابتکاری ساده گیاهی و غیر گیاهی را معرفی کرده‌ایم.

صاحب‌خبر -
  • بهترین لیست غذا های ارزان و ساده
  • غذاهای ابتکاری ساده
  • ۱. قارچ شکم‌پر
  • ۲. دلمه بادمجان
  • ۳. پیتزا ماهیتابه‌ای
  • ۴. کوکوی سوسیس
  • ۵. سوسیس سیب‌زمینی
  • ۶. پوره سیب‌زمینی با پیاز
  • ۷. اشکنه سیب‌زمینی
  • ۸. کله جوش
  • ۹. کباب تابه‌ای
  • ۱۰. مرغ سوخاری پفکی

بهترین لیست غذا های ارزان و ساده

به گزارش اقتصاد آنلاین، همه ما دوست داریم که به جای غذاهای تکراری، غذاهای متنوع و جدیدی امتحان کنیم. تهیه و خوردن غذاهای جدید و خلاقانه، علاوه بر اینکه اشتهای ما را بیشتر می‌کند، به ما احساس سرزندگی و خلاقیت هم می‌دهد. حتی گاهی درست کردن یک غذای خوشمزه جدید و ابتکاری حال و هوای همه اعضای خانواده را بهتر می‌کند. شما می‌توانید با کمی خلاقیت و ابتکار  ایده‌های خوشمزه و جدیدی را برای غذا پیدا کنید. اما اگر احساس می‌کنید که در پیدا کردن غذاهای ابتکاری نیاز به کمک دارید با ما همراه باشید. در این مطلب قصد داریم انواع غذاهای ابتکاری ساده و ارزان را به شما معرفی کنیم.

غذاهای ابتکاری ساده

۱. قارچ شکم‌پر

قارچ شکم‌پر یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. مزه اصلی این غذا شباهت زیادی به پیتزا دارد. اگر کودک شما قارچ دوست داشته باشد قارچ شکم‌پر می‌تواند به یکی از غذاهای مورد علاقه او تبدیل شود.

روش تهیه این غذا بسیار ساده و بی‌دردسر است. تنها لازم است مواد پیتزا را که شامل پیاز خرد شده، گوشت چرخ‌کرده، فلفل دلمه‌ای و ادویه است را با یکدیگر تفت دهید و در صورت تمایل مقداری رب به آن اضافه کنید. مواد آماده شده را در داخل قارچ‌های بزرگی که داخل آن را از قبل با یک قاشق کوچک خالی کرده‌اید، بریزید و روی آن را با پنیر پیتزا پر کنید. قارچ‌های شکم‌پر را در فر بگذارید تا پنیر روی آن آب شده و قارچ‌ها نیز آب بیندازند، سپس از فر خارج کنید و به صورت داغ سرو کنید.

اگر تمایل دارید با جزئیات تهیه این غذا و روش‌های دیگر تهیه آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مطالعه مطلب «طرز تهیه قارچ شکم‌ پر یا دلمه قارچ به دو روش» را از دست ندهید. 

۲. دلمه بادمجان

اکثر کسانی که در آشپزی تجربه دارند بر این موضوع واقفند که تهیه دلمه کاری سخت و وقت‌گیر است. وقتی اسم دلمه می‌آید در ذهن بیشتر افراد، دلمه برگ مو نقش می‌بندد، اما با کمی خلاقیت می‌توان دلمه‌های متنوعی مانند دلمه بادمجان درست کرد که مزه بی‌نظیر و خوشمزه‌ای دارد.

مزیت مهم این غذا این است تهیه آن نیز به نسبت دلمه‌های دیگر آسان‌تر است. تنها کافی است که مقداری گوشت چرخ‌کرده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. پس از اینکه کمی تفت خورد و رنگ گوشت تغییر کرد لپه و برنج نیم‌پز شده و سبزیجات معطر را به مواد اضافه کنید. شکم بادمجان‌ها را با استفاده از یک قاشق کوچک خالی کرده و بادمجان‌های خارج شده را در داخل مخلوط گوشت و برنج بریزید و به کل مواد، به مقدار لازم نمک و ادویه بزنید. مقداری آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید آب آن کم شود سپس مواد را به داخل شکم بادمجان‌ها منتقل کنید. بادمجان‌ها را در داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید و سس گوجه‌فرنگی که از قبل آماده کرده‌اید را بر روی آن بریزید. حال درب قابلمه را ببندید تا دلمه‌ها پخته شود.

می‌توانید برای تنوع به جای خالی کردن شکم بادمجان آنها را از  پلو برش بزنید (مطابق شکل زیر) و روی موارد را با پنیر پیتزا بپوشانید. 

از دلمه بادمجان می‌توانید به عنوان یک عصرانه برای مهمانی نیز استفاده نمایید.

۳. پیتزا ماهیتابه‌ای

اگر در خانه فر ندارید یا کار کردن با آن سخت است نباید تجربه یک پیتزای خانگی را از خود دریغ کنید. شما می‌توانید پیتزای خود را در ماهیتابه درست کنید. تهیه این غذا بسیار ساده و آسان است و می‌تواند به یک غذای محبوب بین اعضای خانواده شما تبدیل شود. پیشنهاد می‌کنیم خمیر پیتزا را نیز خودتان درست کنید تا با اندازه ماهیتابه شما تناسب داشته باشد.

برای تهیه خمیر پیتزا باید ماست، تخم‌مرغ و روغن را با همدیگر بزنید و بر روی آرد الک شده و بیکینگ‌ پودر ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کنید و با قاشق بهم بزنید تا کاملا یکدست شود. خمیر را در جایی گرم برای مدت نیم ساعت استراحت دهید تا آماده پخت شود. در این حین مواد پیتزایی که تصمیم به پخت آن را دارید را آماده کنید. پیتزا مخلوط یا پیتزای مرغ و قارچ از بهترین انوع پیتزا برای پخت در ماهیتابه هستند. خمیر را در کف ماهیتابه چرب شده پهن کنید و برای مدت پنج دقیقه بر روی حرارت ملایم قرارداده سپس مواد پیتزا و پنیر را بر روی آن بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا پنیرها آب شود.

۴. کوکوی سوسیس

یکی از مواد غذایی که با استفاده از آن غذاهای ابتکاری ساده زیادی را می‌توان درست کرد، سوسیس است؛ مخصوصا اگر با استفاده از سوسیس خانگی و سالم باشد. کوکوی سوسیس غذایی نانی محسوب می‌شود و برای پیک‌نیک و مسافرت نیز  وعده غذایی مناسبی است.

طرز تهیه آن نیز بسیار ساده و بی‌دردسر است. به این صورت که سیب‌زمینی، سوسیس و پیاز را رنده ریز کنید و تخم‌مرغ و ادویه را به آن اضافه کرده و در یک ماهیتابه با روغن داغ سرخ کنید. این غذا به طور معمول با گوجه فرنگی، خیارشور و نان سرو و میل می‌شود. 

۵. سوسیس سیب‌زمینی

یکی دیگر از غذاهای خوشمزه با سوسیس، سوسیس سیب‌زمینی است که به آن سوسیس بندری نیز می‌گویند.

برای تهیه این غذا کافی است سوسیس نگینی شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. سپس ففل دلمه‌ای و قارچ خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید. مقداری گوجه‌فرنگی رنده شده را اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا اندکی پخته و آب گوجه کشیده شود. در پایان سیب‌زمینی نگینی سرخ شده را به سوسیس اضافه کنید و بهم بزنید تا یکدست شوند. سوسیس بندری شما آماده است و می‌توانید با خیارشور و گوجه آن را سرو کنید.

۶. پوره سیب‌زمینی با پیاز

پوره سیب‌زمینی با پیاز داغ و نعنا یکی از غذاهای خوشمزه و راحتی است که بسیار نرم و یکدست بوده و برای افراد مسن مناسب است. این غذا نیاز به مواد اولیه خاصی ندارد و در مدت زمان حداکثر بیست و پنج دقیقه آماده سرو کردن است.

تنها کافی است سیب‌زمینی آب‌پز و له شده را با پیاز داغ و نعنا خشک مخلوط کنید. در صورت تمایل می‌توانید پس از اضافه کردن نمک و ادویه مقداری خامه یا شیر به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا به خورد سیب‌زمینی برود. طعم خوب پیاز داغ طلایی و بوی خوش نعنا، از فوت کوزه‌گری این غذای ابتکاری ساده به شمار می‌رود. 

۷. اشکنه سیب‌زمینی

یکی دیگر از غذاهای ساده و ابتکاری، اشکنه سیب‌زمینی است که مواد اولیه اصلی آن عبارتند از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و پیاز. این غذا در زمره غذاهای سبک قرار می‌گیرد، به همین دلیل گزینه مناسبی برای ناهار و شام محسوب می‌شود. زمان مورد نیاز برای تهیه این غذا حدود چهل دقیقه است. انواع دیگری از اشکنه اعم از اشکنه رب انار و اشکنه آلبالو نیز وجود دارد که در صورتی که به خوردن غذاهای ترش و ملس علاقه‌مندید امتحان آنها نیز خالی از لطف نیست. 

۸. کله جوش

کله جوش یا کال جوش یکی از غذاهای سنتی است که محبوبیت و خوشمزگی خود را از طعم کشک و ترکیب آن با سبزیجات مختلف دارد. این غذا سرشار از کلسیم است و یک فست فود سنتی محسوب می‌شود.

برای تهیه این غذا کافی است مقداری نعنا خشک و زردچوبه را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. سپس کشک مایع را به همراه آب جوش بر روی آن بریزید و اجازه دهید چند جوش بخورد. در صورت تمایل می‌توانید مقداری گردوی خرد شده نیز به کله جوش اضافه کنید تا مقوی‌ و خوشمزه‌تر گردد و طبع سرد کشک را متعادل کند. برخی از افراد تمایل دارند این غذا را با استفاده از گوشت تهیه کنند. 

۹. کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای یکی از غذاهای فوری و ساده‌ است که اکثر افراد از خوردن آن استقبال می‌کنند. تهیه آن نیز به سی تا چهل دقیقه وقت نیاز دارد. این غذا از گوشت چرخ شده و انواع ادویه‌ها به همراه پیاز رنده شده تشکیل شده و در یک ماهیتابه به همراه مقداری گوجه بر روی حرارت کم پخته می‌شود. شما می‌توانید این غذا را با برنج یا نان سرو کنید. در صورتی که منع استفاده از گوشت قرمز دارید می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید و «کباب تابه‌ای مرغ با سیخ چوبی» تهیه کنید.

۱۰. مرغ سوخاری پفکی

 یکی از غذاهای رایجی که با مرغ پخته می‌شود خورش مرغ است اما مطمئنا این غذا برای تمامی افراد، غذایی تکراری است. با استفاده از گوشت مرغ غذاهای ابتکاری زیادی می‌توان تهیه کرد که زحمت و هزینه زیادی نیز در بر نخواهد داشت. یکی از این غذاها «مرغ سوخاری پفکی» است.

برای تهیه این غذای پرطرفدار کافی است تکه‌های مرغ را که از قبل مزه‌دار کرده‌اید در مخلوط آرد سفید، آرد سوخاری و ادویه بغلتانید سپس در مخلوط تخم‌مرغ و شیر انداخته و دوباره در پودر سوخاری بزنید. این کار را سه بار تکرار کرده و در نهایت آن را در روغن داغ فراوان سرخ کنید.

منبع: ستاره

نظر شما