در این مطلب طرز تهیه فته بادمجان را به عنوان یک پیش غذا محبوب عربی با بادمجان برای شما آوردهایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم
بادمجان: ۵ عدد متوسط
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
نان پیتا: ۲ عدد
ماست: ۲ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
سیر: ۴ حبه له شده
ارده: ۱/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
دانه انار: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
نخود: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
نمک، فلفل و دارچین: به میزان لازم
آبلیمو یا سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
جعفری خرد و ساطوری شده: به میزان دلخواه
آجیل: به میزان دلخواه (برای تزیین)
طرز تهیه فته بادمجان
در طرز تهیه فته بادمجان عراقی و لبنانی ابتدا نخودها را از قبل خیس کنید و در مقداری آب، بپزید. میتوانید از کنسرو نخود استفاده کنید. فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و نانها را به قطعات مربعی کوچک برش بزنید و در سینی فر قرار دهید و برشته کنید. نانها باید قهوهای یا طلایی شوند.
در این فاصله، بادمجانها را پوست بگیرید و به شکل مکعبی خرد کنید. کمی نمک روی آنها بپاشید تا آب قهوهای آنها خارج شود. بعد از ۳۰ دقیقه بادمجانها را آبکشی و خشک کیند. آنها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
در یک ظرف، ماست، ارده، نمک، آبلیمو یا سرکه سفید، فلفل و دارچین را با هم ترکیب کنید. سیرها را رنده و به مواد اضافه کنید. آنها را به هم بزنید تا یکدست شوند.
در ظرفی که میخواهید فته بادمجان را سرو کنید، یک لایه نان پیتا و سپس بادمجانهای سرخ شده را روی نان بریزید. دانههای انار و نخود پخته شده را روی آن بریزید. سپس مخلوط ماستی را که در مرحله قبل درست کردید، به آن اضافه کنید.
در انتها جعفری ساطوری شده و آجیل را روی ماست بریزید و سرو کنید.
فوت و فن های طرز تهیه فته بادمجان
*میتوانید مقداری سماق، روغن زیتون و رب انار هم در هنگام سرو و در آخرین مرحله، به فته بادمجان اضافه کنید.
*بهتر است ماستی که در طرز تهیه فته بادمجان استفاده میکنید، از نوع خامهای و ترکیب با نوع معمولی باشد. حتی میتوانید از ماستهای چکیده هم استفاده کنید. انتخاب نوع ماست به سلیقه خودتان بستگی دارد.
*در برخی از دستورهای تهیه فته بادمجان، از سس مایونز نیز در کنار ماست استفاده میشود که آن هم سلیقهای است.
*به جای نان پیتا، میتوانید از نانهای طعمدار و کریسپیشده موجود در فروشگاهها استفاده کنید.
*اگر جعفری ساطوری شده در دسترس ندارید، از نعنا خشک هم میتوانید استفاده کنید.
*میتوانید در کنار بادمجان، از سیب زمینی هم در طرز تهیه فته بادمجان استفاده کنید ولی بهتر است نصف میزانی که بادمجان دارید، سیب زمینی استفاده کنید.
*اگر میخواهید فته شما طعم تندتری داشته باشد، بهجای فلفل سیاه، از فلفل قرمز استفاده کنید.
∎
نظر شما