شناسهٔ خبر: 48408352 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۴۴ گروه نظارتی روز عید قربان ناظر ذبح دام در استان مرکزی هستند

اراک - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۴۴ گروه ثابت و سیار نظارتی روز عید قربان وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکان‌های مجاز عرضه دام زنده در این استان را برعهده دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه‌شنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر «محسن شانقی» افزود: این گروه‌ها متشکل از ۶۱ دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی است که  وظیفه کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام‌ها در روز عید قربان را در استان مرکزی برعهده دارند.

وی ادامه داد: ذبح دام در روز عید قربان امسال تنها در کشتارگاه‌های استان مرکزی انجام شده و ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا ۱۳ ظهر در این محل‌ها مستقر و آماده خدمت رسانی به مردم  هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم جلوگیری از تجمع‌ها و انتشار بیماری‌های مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری کرده و ذبح دام‌ها در کشتارگاه ها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.
شانقی تصریح کرد: تمامی کشتارگاه‌های دام در شهرستان‌های استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا ۱۳ فعال است و آماده ذبح دام‌های قربانی خیران به‌صورت رایگان هستند.
وی، محل استقرار گروه‌های ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاه‌ها و میادین دام و ادارات دامپزشکی شهرستان ‌ها عنوان کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: با توجه به احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو(CCHF ) توصیه می‌شود مردم قبل از مصرف، گوشت دام‌های قربانی را  به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
شانقی گفت: مردم می‌توانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن شبکه دامپزشکی شهرستان‌ها تماس حاصل کنند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

نظر شما