شناسهٔ خبر: 47282143 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

از خواص نان بربری چه می دانید؟

متخصص تغذیه گفت: نان بربری دارای ارزش غذایی مناسب است و باعث حفظ سلامتی بدن می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مظفری متخصص تغذیه گفت: نان ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی، ۴۵ درصد پروتئین و ۳۰ درصد کلسیم و فسفر و گاهی ۶۰ درصد کلسیم بدن را تأمین می کند.

او با اشاره به اینکه  انواع نان های سنتی و صنعتی وجود دارد که یکی از این نان ها، نان بربری است، افزود: نام نان بربری از ایل بربر که قوم هزاره در افغانستان بودند وارد کشور ایران شد و برای اولین بار در دوره قاجار در تهران قوم افغانی هزاره این نان را تولید کردند.

مظفری گفت: یکی از ویژگی هایی که نان بربری را از سایر نان ها متمایز می کند مایعی است که نانوا زمان قرارگیری نان در کوره روی آن می مالد که باعث ماندگاری، کاهش سرعت بیات شدن، افزایش درخشندگی، ظاهر مطلوب این نان می شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: ویژگی دیگر نان بربری نحوه طبخ آن است که در حرارت مستقیم پخت نمی شود و نان مطلوبی است.

او تصریح کرد: از نظر ارزش غذایی حدود ۱۰۰ گرم نان بربری ۲۶۰ کیلوکالری انرژی تولید می کند و این نان حاوی هشت تا ده گرم پروتئین، یک گرم فیبر و مقداری املاح است.

او اظهار داشت: توصیه می شود افراد با مصرف نان های سنتی مطلوب و بهره مندی از ارزش های غذایی این نان ها در حفظ سلامتی خود سهیم باشند.

انتهای پیام/ع

نظر شما