شناسهٔ خبر: 44564009 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت کشور | لینک خبر

هفتمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی/ جمالی نژاد: پژوهش؛ ضامن پیشرفت و توسعه پایدار شهرها و روستاهای کشور/ با رویکرد محله محوری تاب آوری شهرها و روستاها را ارتقا دهیم

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: مديريت شهري و روستايي پاسخگو اگر بخواهد به تمام نيازهاي شهروندان خود پاسخگو باشد و منابع در اختيار را به مطلوب‌ترين شكل تخصيص و در مسیر توسعه پایدار قرار دهد، چاره‌اي جز بهره‌گيري از ظرفيت پژوهش و تحقيق ندارد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهدی جمالی نژاد که در مراسم  اختتامیه دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و هفتمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی سخن می گفت، افزود: تحقق ایران شهر 1400 از مسیر تحقیق و پژوهش مي‌گذرد و ورود به سده 1400 باید با تغيير بنيادي در رويكردهاي اداره امور شهرها و روستاهاي كشور هنراه بوده و با بهره گیری از رویکرد محله قوي، روستاي قوي، شهر قوي؛ ایران قوی را محقق كنيم. 

وی همچنین بر ضرورت بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي مشترك شهرداري‌ها و دهياري‌ها و به اشتراك‌گذاري آنها براي تسريع فرآيند توسعه در شهرها و روستاها تاکید نمود و گفت: شهرها و روستاهای امروز ما، حاصل برنامه‌ریزی و مديريت افراد پیش از ماست و شهرها و روستاهاي آينده، هديه ما براي نسل بعد از خود است. بنابراین رسالت ما در اداره امور شهرها و روستاها، رسالت خطیر و بزرگی است. 

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور ادامه داد: کووید 19 و آموخته‌هاي آن بر ضرورت تغيير در نظام برنامه‌ريزي شهري از جمله كاربري‌ها، نظام حمل و  نقل، مديريت پسماند و ... و همچنین افزايش تاب‌آوري شهرها و روستاها، محله محوري در برنامه‌ها و تقويت مشاركت مردم در اداره امور شهر، بهره‌گيري از ظرفيت شركت‌هاي دانش‌بنيان تاکید می کند.

جمالی نژاد همچنین در خصوص دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در  مدیریت شهری و هفتمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی گفت:  با توجه به اینکه پایه توسعه شهرهای خلاق و نوآور؛ خلاقیت، دانش و دانایی است و دانایی را تبدیل به ثروت و قدرت می کند، جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری می تواند موثر و محرک توسعه در شهرها و روستاهای کشور باشد.

وی افزود: این جشنواره سیاست های مهمی دارد و ارزش گذاری به دانش و علم در حوزه شهری و روستایی از سیاست های مهم این جشنواره است. علاوه بر این پرداختن به موضوعات نو و نوآوری و خلاقیت در این عرصه بسیار مهم است و از این رو موضوعاتی که برای این جشنواره انتخاب شده بکر و جدید است.

جمالی نژاد در خصوص تاثیر این جشنواره گفت: دوره های قبلی جشنواره در نگاه و گفتمان شهرداران و شوراها و دهیاران در توسعه شهرها و روستاهای کشور و تغییر نگاه  و راهبرد و رویکرد نسبت به شهر و روستا تحول ایجاد کرد. 

وی اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه بحران های زیادی در شهرها و روستاها داشتیم، بحث انعطاف پذیری شهرها و شهرهای انعطاف پذیر و نگاه به این موضوع در این جشنواره بسیار مهم و کلیدی است.  

جمالی نژاد عنوان کرد: در این جشنواره تلاش سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و شهرداری تهران این است که از تجربیات موثر در شهرها در نقاط مختلف کشور و سایر نقاط جهان استفاده شود و تبادل تجربیات در موضوعاتی که می تواند در جهت حل مشکلات، راهگشا و موثر باشد، انجام گیرد.

شایان ذکر است در این دوره جشنواره  ۴۱۲۶ اثر در قالب طرح پژوهشی، طرح نوآوری،  مقاله، کتاب، پایان نامه در ۱۶ محور  به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

نظر شما