شناسهٔ خبر: 4347339 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کائنات | لینک خبر

اخبار ستون

صاحب‌خبر - دستاوردهای محیط زیستی دولت در سال 93 از زبان ابتکار
گروه اجتماعی : معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت مصمم است برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در تهران و کلان شهرها را ادامه دهد.
معصومه ابتکار با اشاره به برنامه‌هایی که دولت در سال 93 در حوزه محیط زیست تصویب کرده است، گفت: لایحه هوای پاک، سیاست‌های ارتقای استفاده سوخت خودروها و حمل و نقل عمومی و همچنین از رده خارج کردن خودروهای فرسوده اقداماتی بود که از جمله دستاوردهای دولت در سال 93 در حوزه محیط زیست به حساب می آیند و همه این موارد باعث بهبود کیفیت هوا در تهران و شهرهای بزرگ شد، در نتیجه هوای بهتری را تجربه کردیم و این روند باید ادامه داشته باشد. ابتکار با بیان اینکه مشارکت مردم بخش مهمی در حوزه محیط زیست است، خاطر نشان کرد: در حوزه محیط زیست دولت اراده خود را به نمایش گذاشت و تصمیمات دولت باعث بهبود شرایط هوای تهران و شهرهای بزرگ شد. بنابراین در حال حاضرمشارکت مردم مسئله کلیدی است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه صنایع مکلف به رعایت استانداردهای روز هستند، تصریح کرد: مردم با استفاده بیشتر از حمل و نقل عمومی و استفاده کمتر از خودروی شخصی، معاینه فنی به موقع خودروی خود و تنظیم موتور و همچنین استفاده صحیح از انرژی در مصارف خانگی می‌توانند به کاهش آلودگی هوا کمک کنند.

تدوین برنامه ملی اقدام برای حفاظت از خلیج فارس
گروه اجتماعی : معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی برای حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر خبر داد. دکتر پروین فرشچی افزود: در برنامه ششم توسعه پیشنهاداتی در خصوص مالیات سبز، جلوگیری از ورود فاضلاب و دفن زباله در سواحل ارایه شده که در این برنامه گنجانده شود. وی افزود: تدوین و اجرای برنامه اقدام ملی برای حفاظت از محیط زیست خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر، آمایش سواحل و برنامه ریزی برای توسعه سواحل از دیگر پیشنهاداتی است که برای گنجانده شدن در برنامه ششم توسعه ارائه شده است. وی با اشاره به این که یکبار این طرح با مشارکت بخش‌های ذیربط تهیه شد ولی به دلیل نبود پشتوانه قانونی به مرحله اجرایی نرسید ابراز امیدواری کرد که این بار با حمایت مجلس شورای اسلامی این برنامه تصویب و اجرایی شود.

تشدید برخورد پلیس با قاچاقچیان
گروه اجتماعی : فرمانده انتظامی استان سمنان از کشف ۴۴۳ کیلوگرم ماده مخدر حشیش در عملیات مشترک پلیس مبارزه با مواد مخدر استان های سمنان و کرمان خبر داد. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان سمنان، سردار محمدرضا میرزایی با بیان اینکه برنامه های نوروزی موجب غفلت از دیگر ماموریت های ذاتی پلیس نمی شود، گفت: با پیگیری و تحقیقات گسترده و بی وقفه ماموران عملیات ویژه پلیس مبارزه با موادمخدر استان سمنان، اطلاعاتی از فعالیت دو قاچاقچی موادمخدر در شهرستان کهنوج در استان کرمان به دست آمد. وی افزود: در بررسی های دقیق و تکمیلی ماموران، خبر انتقال یک محموله بزرگ موادمخدر از شرق کشور به یکی از روستاهای اطراف کهنوج استان کرمان تائید و پس از انجام هماهنگی های لازم قضایی، عملیات پلیس برای دستگیری سوداگران مرگ آغاز شد. وی به همکاری مشترک ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر استان های سمنان و کرمان در این عملیات اشاره و تصریح کرد: روز ۱۲ فروردین دو قاچاقچی مورد نظر در عملیاتی ضربتی و غافلگیرانه دستگیر شدند.

ارائه خدمات هلال احمر
به ۷ میلیون مسافر
گروه اجتماعی : رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ازخدمات رسانی به بیش از ۷ میلیون تن از مسافران در ۱۵ روز اجرای طرح ملی ایمنی و سلامت مسافران نوروزی خبر داد. دکتر وحید قبادی دانا افزود: اعضای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی و به مانند روزهای آغازین شروع طرح ایمنی و سلامت مسافرین نوروزی و کمپین ملی کاهش تصادفات، آماده و سرشار از انرژی در یک هزار پایگاه ثابت و سیار این سازمان در سراسر کشور آماده خدمت رسانی به مردم هستند. وی گفت: در ۱۶ روز اجرای این طرح، جوانان جمعیت هلال احمر در پست های ایمنی و سلامت به بیش از ۷ میلیون مسافر خدمت رسانی کرده اند و با تیم های سحاب میان مسافران و گردشگران در تفرجگاه ها و بوستان ها به ایمن سازی اماکن پرخطر و کمک رسانی در جهت تامین سلامت مردم  پرداخته اند. رئیس سازمان جوانان اضافه کرد: در طول این مدت ۴۲۰ هزار مسافر نماز خود را در خیمه های نماز این سازمان اقامه کرده اند. وی با اشاره به استقبال خوب مسافران و کودکان از چادرهای فضای دوستدار کودک، افزود: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون ۴۷۰ هزار کودک با حضور در این چادرها با آموزه های بشردوستانه و خودامدادی هلال احمر آشنا شدند، نقاشی کشیدند و جایزه گرفتند.