شناسهٔ خبر: 38417760 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

بازی کرملین با انتخابات الکترال 2020

صاحب‌خبر -

انتشار اخبار پیرامون مداخله روسیه برای حمایت از دونالد ترامپ جمهوریخواه و برنی سندرز دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از سوی رسانه‌های آمریکا سبب شده کارشناسان و ناظران مسائل داخلی ایالات متحده، به آن بعنوان بحران سیاسی تازه نگریسته و این قضیه را برای ترامپ پس از رسوایی «اوکراین‌گیت»، «روس‌گیت» جدید نامیده‌اند. تارنمای خبری سی‌ان‌ان دیروز(شنبه) در تحلیلی به قلم «ناتان هج - Nathan Hodge» نوشت: اجرای طرحی آشنا، مقام‌های ارشد نهادهای اطلاعاتی آمریکایی نسبت به مداخله دوباره روسیه در انتخابات پیش روی آمریکا که کرملین ترجیح می‌دهد ترامپ پیروز آن باشد به نمایندگان کنگره هشدار داده‌اند.وی در ادامه نوشت: اما «روس گیت۲ - Russiagate» عواقب مستقیمی بر ولادیمیر پوتین نخواهد داشت، کرملین قصد دارد تا برنی سندرز نامزد پیشتاز و مطرح حزب دموکرات را نیز در این انتخابات مورد حمایت قرار دهد.
این شبکه گزارش داد، انتشار این خبر با واکنش سریع برنی سندرز و خشم دونالد ترامپ همراه شد.سندرز خطاب به پوتین: از انتخابات آمریکا کنار بایست سندرز سناتور ایالت ورمونت دیروز (جمعه دوم اسفندماه) در «بیکرزفیلد» ایالت کالیفرنیا در واکنش به انتشار این خبر در رسانه‌های آمریکایی به خبرنگاران گفت: پوتین دوست من نیست، اما شاید دوست ترامپ باشد؛ پوتین یک خاطی و یک مستبد است.او ادامه داد: این را به پوتین می‌گویم که مردم آمریکا، دموکرات‌ها، جمهوریخواهان و مستقل‌ها از مداخله روسیه درانتخابات آمریکا خسته شدند. سندرز افزود: چه ترامپ این موضوع را قبول داشته باشد چه نداشته باشد، روس‌ها در انتخابات ۲۰۱۶میلادی آمریکا مداخله کردند؛ من به پوتین می‌گویم که نمی‌تواند درانتخابات ۲۰۲۰ آمریکا مداخله کند.او به صراحت گفت: پیام من به روسیه این است، از انتخابات آمریکا کنار بایست.این سنتاتور کهنه‌کار افزود که حدود  یک ماه پیش از مداخله روسیه درانتخابات ۲۰۲۰ آمریکا آگاه شده است.
خشم ترامپ
سی‌ان‌ان درادامه گزارش داد: دونالد ترامپ از انتشار این خبر از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا خشمگین است زیرا او خواهان این است تا روس‌ها بی‌ سروصدا این کار را انجام دهند؛ ترامپ از اینکه این خبر در جلسه کمیته اطلاعاتی کنگره ارائه شده که در آن آدام شیف رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان در آن حضور داشته، به خشم آمده است.به نوشته این رسانه، ترامپ انتشار این خبر را به دموکرات‌ها نسبت داد و در توئیتی درباره انتشار خبر نهادهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر برنامه مداخله دوباره روسیه در انتخابات ۲۰۲۰ نوشت: بار دیگر دموکرات‌های حاضر در کنگره اقدام به انتشار اطلاعاتی گمراه‌کننده کرده‌اند. ترامپ در این توئیت نوشت: دموکرات‌های کنگره مدعی‌اند که روس‌ها من را نسبت به سایر نامزدهای دموکرات که هنوز نتوانسته‌اند آرای خود را در ایالت آیوا شمارش کنند، ترجیح می‌دهند. سی‌ان‌ان در ادامه گزارش داد: انتشار این خبر موجب شده تا مردم آمریکا نسبت به روند انتخابات آمریکا اعتماد خود را از دست دهند.
حمله اوباما به ترامپ
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که به تازگی از بند استیضاح رهایی یافته است، خواهان استیضاح سلف خود به اتهام دروغگویی شد. به گزارش تارنمای نیوزویک، دونالد ترامپ در جریان سخنرانی در جمع هواداران خود از اظهارات باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا در زمینه مزایای قانون خدمات درمانی «مراقبت مقرون به صرفه» انتقاد کرد و خواهان استیضاح رئیس وی شد.ترامپ پیشتر در شهر کلرادو اسپرینگز ایالت نوادا گفت: اوباما را استیضاح کنید. از کار برکنارش کنید. وقتی که دستکم ۲۸ بار دروغ گفت، هیچ کسی به این فکر نیفتاد که استیضاحش کند. هنوز معلوم نیست که منظور ترامپ، استیضاح اوباما در زمان ریاست جمهوری است یا اکنون. در این زمینه بحث حقوقی ای در جریان است که آیا می توان یک رئیس جمهوری سابق را استیضاح کرد یا خیر. ترامپ گفت:  اوباما در دوران ریاست جمهوری اش ۲۸ بار به مردم آمریکا گفت می‌توانید پزشک و طرح بیمه خود را تغییر ندهید. این حرف هایش دروغ بود. باید استیضاحش کنیم.
کنگره آمریکا دشمن ترامپ است
«مایکل جنوز - Michael Genovese» تحلیلگر امور سیاسی آمریکا و نویسنده کتاب «ترامپ چگونه حکومت می‌کند» درباره مداخله روسیه درانتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و اینکه روس‌ها قصد دارند از ترامپ و سندرز حمایت کنند به این شبکه خبری گفت: روس‌ها برای ترامپ دشمن به شمار نمی‌روند، بلکه کنگره آمریکا و دموکرات‌های حاضر در آن برای ترامپ دشمن محسوب می‌شوند.