به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در پی بارش شدید باران در 72 ساعت گذشته در استان سیستان و بلوچستان و آبگرفتگی و جاری شدن سیل در برخی از شهرستانها و روستاهای این استان، مشکلات فراوانی برای مردم بهوجود آمده است، بهطوری که علاوه بر تخریب زیرساختها، باغات و زمینهای زراعی، راههای ارتباطی چندین روستا بهطور کامل قطع شده است و مردم در محاصره آب هستند.
در این خصوص مرتضی سلیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به مناطق سیلزده در استان سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارش باران در استان سیستان و بلوچستان، شاهد بروز سیل در روستاهای دلگان، فنوج، نیکشهر، زرآباد، قصرقند، کنارک و چابهار بودیم و با توجه به اینکه تمام راههای زمینی به این روستاها مسدود شده است، لذا امدادرسانی را از راههای هوایی و با استفاده از بالگرد شروع کردیم تا اقدامات خدمترسانی به سیلزدگان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه 6 روستا در کنارک کاملاً تخلیه شده است، ادامه داد: آبگرفتگی در 13 شهرستان همچنان وجود دارد و تاکنون به بیش از یک هزار سیلزده در استان سیستان و بلوچستان امدادرسانی صورت گرفته است و برخی از هموطنان که روستا را تخلیه کردند، به اسکانهای اضطراری منتقل شدهاند.
رئیس سازمان امداد و نجات افزود: بهدلیل اینکه راههای زمینی با روستاها قطع شده است، لذا امدادرسانی با تأخیر صورت گرفت، اما درحال حاضر با بالگرد درحال ارائه خدمت به هموطنان هستیم. 4 بالگرد به مناطق سیلزده چابهار، کنارک و دلگان اعزام شده است و بالگردهای ناجا و سپاه نیز به کمک مردم آمدهاند.
سلیمی گفت: در 72 ساعت گذشته بهدلیل شرایط جوی و بارش باران و برف در برخی از استانهای کشور به 12 هزار و 872 نفر امدادرسانی صورت گرفته است و امدادرسانی و ارائه خدمات به آسیبدیدگان بهویژه در استان سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد. همچنین نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر با توجه به بارشهای سنگین در استان کرمان، در این استان نیز مشغول امدادرسانی به هموطنان هستند.
براساس این گزارش، بارش باران در دو روز گذشته موجب بروز سیل در برخی از شهرستانها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان شده است و تاکنون چندین نفر در این استان مفقود شدهاند و عمده نگرانی سیستانیها از امدادرسانی نامناسب مسئولان به آنهاست که یکی از دلایل آن میتواند مسدود شدن راههای زمینی باشد اما درحال حاضر بالگردهایی از ناجا، سپاه و هلال احمر در حال ارائه خدمت به سیلزدگان هستند. همچنین براثر بروز سیل در هرمزگان نیز یک نفر جان خود را از دست داده است.
جالب اینجاست که سازمان مدیریت بحران مانند حوادث گذشته، در سیل سیستان و بلوچستان نیز با اینکه سازمان هواشناسی نسبت به بارشهای سیلآسا در این استان هشدار داده بود، دوباره غافلگیر شد!
درحال حاضر ارتفاع آب در مناطق سیلزده استان سیستان و بلوچستان تا یک و نیم متر هم رسیده است و تردد فقط با قایق امکانپذیر است و بهدلیل مسدود بودن راههای زمینی و کمبود بالگرد برای اعزام به مناطق سیلزده استان، مشکلات بسیاری برای مردم بهوجود آمده است و از طرفی مدارس 12 شهر تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است. همچنین بر اثر بارش بیسابقه باران در سیستان و بلوچستان، آب سه سد سرریز شده است.
حجم بارش باران در شهرستان دلگان حدود 117 میلیمتر بوده است، این درحالی است که حجم متوسط سالانه بارندگی در استان سیستان و بلوچستان 113 میلیمتر است و گزارشها حکایت از این دارد که مردم این شهرستان بیشتر از سایر شهرستانها نیازمند کمکرسانی هستند. تمام راههای اصلی و فرعی این شهرستان مسدود شده است.
گفتنی است، با توجه به گستردگی سیل جهت هماهنگی نیروهای مردمی، لازم است همه مردم مساعدت کنند و این مساعدتها ساماندهی شود و مهمترین نیازهای حال حاضر مردم سیلزده نان تازه، پتو، کنسروجات، کیک، بیسکوییت مادر و کرمدار، نوار بهداشتی، پوشک بچه، آب معدنی و لباس گرم است و مسئولان با توجه به شرایط بحرانی مردم در مناطق سیلزده استان سیستان و بلوچستان، باید با تلاش بیشتر به کمک آنها بشتابند.
انتهای پیام/4110/پ
نظر شما