شناسهٔ خبر: 23829951 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پانا | لینک خبر

درخواست وزیر بهداشت از بنیاد شهید و امور ایثارگران

کسانی که در حوزه درمان و خدمت جان خود را از دست می‌دهند،شهید خدمت محسوب شوند

تهران (پانا) - وزیر بهداشت از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خواست کرد که کسانی که در حوزه بهداشت و درمان در مسیر ارائه خدمت به مصدومین و بیماران جان خود را از دست می دهند، شهید خدمت محسوب شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی بنیاد شهید ،نشست مشترک حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدعلی شهیدی نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهور و رئیسبنیاد شهید و امور ایثارگران و دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بررسی اقدامات مشترک در راه‌اندازی مراکز تخصصی توان‌بخشی ایثار در سراسر کشور روز سه‌شنبه 10 بهمن‌ماه در محل ستاد مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهیدی در این نشست ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) با تشکر از همکاری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت راه‌اندازی مراکز تخصصی توان‌بخشی ایثار گفت: تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود 17 ماه پیش جهت راه‌اندازی و تجهیز بخش توان‌بخشی مراکز فرهنگی، ورزشی و توان‌بخشی ایثار در سراسر کشور امضا شد.

وی در خصوص دلایل انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از شروع به کار دولت تدبیر و امید سیاست کاری ما درباره این مجتمع‌ها در جهت اولویت راه‌اندازی بخش توان‌بخشی قرار گرفت. در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای بین این دو مجموعه با اهدافی چون «تسهیل صدور مجوزهای قانونی برای این مجتمع‌ها»، «ایجاد و گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های توان‌بخشی، درمان، آموزشی و تحقیقاتی»، «هم‌افزایی امکانات و ظرفیت‌های دو سازمان»، «تأمین نیروی انسانی متخصص پزشکی و پیراپزشکی این مجتمع‌ها» و «عقد قرارداد با شرکت‌های بیمه‌ای» به امضا رسید.
معاون رئیس جمهور در خصوص اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای اجرای این تفاهم‌نامه گفت: این تفاهم‌نامه به‌صورت رسمی به موسسه فرهنگی، ورزشی و توان‌بخشی ایثار اعلام شد و احکام عضویت روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های مربوطه در شورای استانی مراکز توان‌بخشی ایثار صادر شدند. همچنین موافقت اصولی برای مراکز توان‌بخشی ایثار سراسر کشور به نام موسسه ایثار صادر شد و ضوابط معاونت درمان درباره این مجتمع‌ها کسب شد و در نهایت قرارداد همکاری مجتمع‌های استانی ایثار با دانشگاه علوم پزشکی استان‌ها تنظیم و منعقد شد.

رئیسبنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به بهره‌برداری مراکز توان‌بخشی ایثار در 10 استان کشور و ارائه خدمت توسط این مراکز به ایثارگران و عموم مردم گفت: این مراکز در استان‌های آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، فارس، کردستان، کرمانشاه، همدان، البرز و خراسان رضوی در حال فعالیت هستند. همچنین در 3 استان سیستان و بلوچستان، لرستان و سمنان نیز مراکز تجهیز شده‌اند، اما هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده‌اند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهیدی افزود: در 5 استان کشور نیز کار ساخت‌وساز مراکز توان‌بخشی ایثار به پایان رسیده است، اما هنوز تجهیزات لازم در این مراکز مستقر نشده است. همچنین 6 استان نیز در حال ساخت مراکز توان‌بخشی هستند. پروژه مجتمع توان‌بخشی بقیه‌الله (عج) تهران نیز در حال تجهیز است.

در ادامه  دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم کمک هلال احمر و بنیاد شهید برای توسعه خدمات توانبخشی، در عین حال "شهید خدمت" تلقی شدن آن دسته از نیروهای اورژانس که در حین ماموریت و خدمت‌رسانی جان خود را از دست می‌دهند را خواستار شد.

وزیر بهداشت با بیان این که بنیاد شهید و امور ایثارگران توجه مناسبی به خدمات توانبخشی به عنوان حلقه چهارم زنجیره درمان دارد، افزود: خدمات توانبخشی، مغفول مانده و کمتر به آن توجه شده و خوشحالیم که مراکز توانبخشی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال احداث است و با وجود مشکلات اعتباری، سرعت راه‌اندازی مراکز توانبخشی توسط بنیاد شهید، قابل قبول است.

وی افزود: امیدوارم مراکز توانبخشی ایجاد شده توسط بنیاد شهید به بیمارستان تبدیل شده و بخش بستری داشته باشد و در جهت ارتقای کیفیت خدمات موثر، به دانشکده‌های توانبخشی پیوند بخورند.

دکتر هاشمی ابراز امیدواری کرد که هلال احمر که از دوران گذشته با کمک مردم در حوزه درمان فعال بوده، در کنار بنیاد شهید، به ارائه خدمات مغفول مانده توانبخشی بپردازد.

وزیر بهداشت با بیان این که برای معلولیت‌های مختلف از جمله معلولیت‌های ارثی و ناشی از حوادث، هزینه‌های زیادی می‌شود، اما بخش عمده درمان این معلولیت‌ها که همان توانبخشی است، به اندازه کافی وجود ندارد و امکانات ما اندک است، افزود: اگر بتوانیم خدمات توانبخشی را سامان دهیم، تعداد زیادی از افرادی که تحت عمل‌های مختلف جراحی قرار می‌گیرند و مشکلاتی مانند عوارض مهره گردن و کمر و سکته‌های مغزی برای آنها به وجود می‌آید، می‌توانند به زندگی بازگردند.

وی افزود: هلال احمر و بنیاد شهید در حوزه توسعه خدمات توانبخشی کمک کنند و تعرفه این خدمات را نیز می‌توان مشخص کرد که در این صورت به نفع بیمه‌ها نیز می‌تواند باشد؛ چراکه موجب کاهش هزینه‌های دارویی و اعمال جراحی در دراز مدت می‌شود. وزارت بهداشت آمادگی دارد که نهایت همکاری را با بنیاد شهید و هلال احمر در جهت توسعه خدمات توانبخشی داشته باشد. 

نظر شما