شناسهٔ خبر: 23061245 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

احیای فرهنگ وقف یکی از الزامات تمدن نوین اسلامی است

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، احیای فرهنگ وقف را یکی از الزامات تمدن نوین اسلامی دانست و از وقف به عنوان سرمایه مسلمانان یاد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محمدی در سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با اشاره به جایگاه وقف در فرهنگ اسلامی از مساجد، مراکز علمی و فرهنگی به عنوان موقوفاتی یاد کرد که در پیشرفت مسلمانان بسیار موثر بوده اند.

وی با اشاره به نقش مسجد در تمدن اسلامی گفت: خدا مساجد را برای ذکر خود قرار داده است و اگر بخواهیم امت اسلامی با دین زندگی کند باید به نقش مسجد توجه کرد و از صدر اسلام تاکنون مساجد نقش مهمی داشته اند.

محمدی افزود: حضرت امام خمینی (ره) نیز از مسجد به عنوان سنگر یاد کردند و در ایران ۷۰ هزار مسجد وجود دارد.

رئیس سازمان اوقاف گفت: مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی و همچنین کتابخانه‌ها از موقوفات هستند که در تمدن اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارند و بیش از شش هزار و ۸۰۰ موقوفه فرهنگی در ایران وجود دارد که به مردم خدماتی را ارائه می‌دهند.

محمدی افزود: دشمنان اسلام زمانی که به کشور‌های مسلمان حمله می‌کنند معمولاً این مراکز را مورد حمله قرار می‌دهند.

وی سنت حسنه وقف را زمینه ساز ایجاد امنیت اجتماعی و برقراری عدالت دانست و گفت: در صدر اسلام هر یک از صحابه یک موقوفه داشت.

رئیس سازمان اوقاف افزود: از این رو معتقدیم احیای فرهنگ وقف یکی از الزامات برای احیای تمدن نوین اسلامی است.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در ۱۲ سال گذشته گفت: اگر مسلمانان بخواهند عزت دوران گذشته را به دست آورند باید نسبت به تولید علم و فن‌آوری تلاش بیشتری کنند.

محمدی پیشنهاد داد تا دبیرخانه مستقلی برای بررسی نقش وقف در ایجاد تمدن نوین اسلامی و حفظ و استمرار آن ایجاد شود و به صورت تخصصی به آن پرداخته شود.

نظر شما