شناسهٔ خبر: 22865682 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رئیس سازمان اوقاف در کنفرانس وحدت:

احیای فرهنگ وقف یکی از الزامات تمدن نوین اسلامی است

حجت الاسلام محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در کنفرانس وحدت با بیان اینکه موقوفات، مظاهر تمدن و فرهنگ اسلامی هستند، گفت: احیای فرهنگ وقف یکی از الزامات تمدن نوین اسلامی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد.

در بخش دوم سخنرانی ها در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین علیمحمدی رئیس سازمان اوقافت و امور خیریه سخنرانی کرد.

وی گفت: علما و بزرگان علم دین معتقدند که تمدن اسلامی ارکانی چون دین، علم، دانش، اخلاق، عدالت اجتماعی و ... دارد. ما پیشینه ممتازی در تمدن فرهنگ اسلامی داریم که اگر بخواهیم آن را نادیده بگیریم شکست خواهیم خورد. وقف هم جزو یکی از همین پیشینه های ما است. اگر امت اسلامی خواهد با دین زندگی کند، باید به نقش مساجد توجه داشته باشند. در حفظ دیانت مسلمانان، مساجد نقش مهمی داشته اند. اگر مساجد نبودند ما در ایجاد تمدن اسلامی چه می کردیم؟

وی افزود: ما امروز در کشورمان ۷۰ هزار مسجد داریم که همه جزو موقوفات است. همچنین مراکز علمی و پژوهشی داریم که هر کدام از آنها کتابخانه هایی دارند و همه کتابهایشان هم موقوفه است. همچنین حدود ۶ هزار و ۸۰۰ موقوفه فرهنگی داریم که به ملت ایران خدمات ارائه می دهد. ۱۴۰۰ موقوفه درمانی هم در کشور ما وجود دارد. به عنوان نمونه ۳۰ بیمارستان موقوفه در شهر تهران وجود دارد که مورد استفاده مسلمانان قرار می گیرد. موقوفات مسلمانان برای کمک به نیازمندان، ایتام، بی سرپرستان، تربیت نخبگان، کمک به دانش آموزان و ترویج فرهنگ و معارف بوده است.

وی اضافه کرد: اماکن موقوفه مظهر تمدن و فرهنگ اسلامی است و اگر بخواهیم برای نسل حاضر نشانه ای از تمدن اسلامی را معرفی کنیم غیر از اینها چه داریم؟ همانطور که دیدید یکی از جنایات داعش این بود که مراکز فرهنگی را از بین می بردند. وقف باعث عدالت، آرامش و امنیت می‌شود چون فاصله بین فقیر و غنی را از بین می برد. بنابراین باید فرهنگ وقف جاری و ساری شودو احیای فرهنگ وقف یکی از الزامات تمدن نوین اسلامی است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان تصریح کرد: اگر مسلمانان بخواهند عظمت دوران قبل خود را به دست بیاورند باید به تولید علم و فناوری توجه داشته باشند. درخواست پایانی من از آیت الله تسخیری که ریاست جلسه را برعهده دارند این است که دبیرخانه مستقلی با عنوان نقش وقف در ایجاد تمدن نوین اسلامی حفظ و استمرار آن تشکیل دهند و برنامه ریزی ها در راستای این کمیته صورت بگیرد.

نظر شما