شناسهٔ خبر: 22942609 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

جهاددانشگاهی با دید چالشی به موضوعات ورود کند

استاندار آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: انتظار داریم جهاددانشگاهی با دید چالشی به موضوعات مختلف ورود کرده و نقشه راهی برای رفع مشکلات نشان دهد .

صاحب‌خبر -

به گزارش آناج، مجید خدابخش، استاندار آذربایجان‌شرقی، در دیدار رئیس و معاونان سازمان جهاد دانشگاهی استان، با بیان این‌که جهاددانشگاهی، هراسی از ورود به عرصه‌‌های مختلف نداشته و دارای نیروهای متعهد و متخصص هست، اظهارداشت: این ویژگی‌ها از جمله دلایل موفقیت این نهاد اتقلابی در زمینه‌های مختلف است.

وی، افزود: خبرگزاری ایسنا و ایکنا سرمایه‌ بزرگی در بخش ۲۰۱۸ هستند؛ چرا که عموم مردم و خانواده‌ها حضور فعالی در فضای مجازی دارند و می‌توان با تولید محتواهای متنوع توسط رسانه‌ها، به مردم جهت‌ فکری دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این‌که مطرح کردن قابلیت‌های فرهنگی تبریز به گردشگران در رویداد تبریز 2018 مدنظر است، بیان کرد: رفت‌وآمد گردشگران منجر به رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی زود بازده می‌شود.

خدابخش، با اشاره به نتایج دقیق مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا) در خصوص نتایج انتخابات سال ۹۶ ، گفت: این آمار دقیق نشانگر علمی بودن نظرسنجی ایسپا است؛ البته انتظارمان هم از جهاددانشگاهی همین بوده و این نهاد باید در بخش‌های مختلف الگو باشد .

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی باید تولید فکر کند، اظهار کرد: به عنوان نمونه سازمان نظام مهندسی کشاورزی علی‌رغم داشتن ۱۳ هزار عضو تحصیل کرده با مشکل بیکاری مواجه است، جهاددانشگاهی ظرفیت تولید فکر برای رفع مشکلات بیکاری را دارد .

وی با اشاره به سخنان رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان در خصوص احداث بیمارستان تخصصی درمان ناباروری، اظهار کرد: احداث این بیمارستان باید توجیه اقتصادی داشته باشد که بر اساس گفته‌ دکتر محسنی به این موضوعات توجه شده است .

خدابخش ادامه داد: انتظار داریم جهاددانشگاهی با دید چالشی به موضوعات مختلف ورود کرده و نقشه راهی برای رفع مشکلات نشان دهد .

وی با بیان این‌که در خصوص اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد، عنوان کرد: عده‌ای معتقدند به جای اعطای تسهیلات خرد به مردم، بهتر است تسهیلات تنها به تولید کننده‌ها جهت اشتغال‌زایی اعطاء شود، به جهاددانشگاهی پیشنهاد می‌کنیم در این خصوص افکار‌سنجی کند .

خدابخش با بیان این‌که همه، استعداد کارآفرینی ندارند، گفت: کارهای پژوهشی و نظرسنجی جهاددانشگاهی در خصوص نحوه‌ کارآفرینی می‌تواند برای استان و حتی کشور موثر واقع شود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به رویداد ۲۰۱۸ ، اظهار کرد: خبرگزاری ایسنا و ایکنا باید به این رویداد ورود کرده و نقش آفرینی کنند؛ به عنوان نمونه خبرگزاری ایسنا می‌تواند با برگزاری نظرسنجی ما را در امر انتخاب شعار برای رویداد ۲۰۱۸ یاری کند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: رویداد ۲۰۱۸ برای تبریز و استان حایز اهمیت است و رسانه‌های زیر نظر جهاد دانشگاهی می‌توانند موجی به راه انداخته و گردشگران را برای سفر به تبریز ترغیب کنند.

خدابخش، تاکید کرد: جهاددانشگاهی از مجموعه‌های مهم و تاثیرگذار است که پژوهشگاه رویان شاه بیت و ستاره‌ پرفروغ آن است.

دکتر جعفر محسنی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی نیز در این دیدار، با بیان این‌که فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی به سه بخش پزشکی، فنی مهندسی و علوم انسانی تقسیم می‌شود، اظهار کرد: مرکز خدمات پزشکی از جمله بخش‌های درمانی جهاددانشگاهی است که خدماتی نظیر آزمایشگاه تشخیص طبی، پاتولوژی و طب کار را ارایه می‌دهد.   

وی با بیان این‌که مرکز درمان ناباروری دومین مجموعه‌ بخش درمان جهاد دانشگاهی استان است، بیان کرد: این مرکز، خدمات درمان ناباروری همسطح با استانداردهای کشوری و جهانی برای مردم استان و منطقه ارایه می‌دهد. 

محسنی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای مرکز درمان ناباروری، اظهار کرد: به دنبال احداث بیمارستان تخصصی درمان ناباروری و مرکز تحقیقات ژنتیک تولید مثل هستیم.

وی ادامه داد: احداث بیمارستان تخصصی ضروری است، چرا که نزدیک به 22درصد از زوجین جهت رفع مشکل ناباروری نیازمند درمان هستند که آمار قابل توجهی است. 

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی، در ادامه به فعالیت‌های فرهنگی این نهاد اشاره کرد و گفت: خبرگزاری‌های ایسنا، ایکنا، مرکز افکار سنجی دانشجویان (ایسپا) و مرکز گردشگری دانشجویان (ایستا) از جمله مراکز فعال حوزه فرهنگی این نهاد به شمار می روند. 

وی با بیان این‌که جهاددانشگاهی مجموعه‌ پژوهشی است، گفت: در سال 65 دانشجویان و برخی از مسئولان جهاددانشگاهی که کار طراحی و تولید مهمات نظامی در جهت حمایت از رزمنگان اسلام و خودکفائی انجام می‌دادند در بمباران دانشگاه تبریز به شهادت رسیدند و امروز در استمرار فعالیت‌های پژوهشی، این سازمان در زمینه انرژی‌های تجدید پذیرفعال است.

محسنی، اضافه کرد: جهاددانشگاهی در این مرکز برای تأمین برق چادرهای عشایر سیستم پرتابل اولیه خورشیدی طراحی و تولید کرد و محصولات جدید این مرکز نیروگاه خورشیدی پرتابل‌های دو کیلو واتی قابل ارتقا به پنج کیلو وات و قابل حمل برای مواقع بحرانی است. 

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، با اشاره به فعالیت مراکز آموزشی جهاددانشگاهی نیز، گفت: علاوه بر دوره‌های زبان، این مراکز، آموزش‌های مهارت محور نیز در حوزه‌هایی نظیر هنر، کشاورزی و علوم پزشکی ارایه می‌دهند. و در کنار این مراکز، دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد دانشگاهی  نیز در رشته‌های مختلف به صورت مهارت محور فعالیت می‌کند.