شناسهٔ خبر: 22914055 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

خواص معجزه آسای سير؛ از درمان ريزش مو تا لاغری!

سیر، مزاجی گرم و خشک دارد و به گفته متخصصان طب سنتی برای درمان سردی مزاج جنسی، ریزش مو، بیماری های قلبی و فشارخون مفید است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیر از معدود خوراکی‌هایی است که حرارت آن شبیه حرارت غریزی بدن بوده و مفرح نیز است. این گیاه، رقیق ‌کننده خون، ادرارآورنده، حیض‌آورنده و عرق‌آورنده است و خوردن آن با مراعات زمان و مزاج فرد و در حد اعتدال حافظ صحت بدن است.


بدین معنا که اگر فردی دارای مزاج گرم است و در محیطی گرم زندگی می‌کند یا شغل وی به ‌گونه‌ای است که در معرض هوای گرم است مثل رانندگان تاکسی یا نانواها، بهتر است سیر کمتری مصرف کنند.


سیر داروی خوبی برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالاست و قدرت سم زدایی و ضدعفونی کنندگی قوی دارد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و از بروز پروستات در مردان و گرفتگی عضلات جلوگیری می کند، اما مصرف سیر به فردی که دارای مزاج سرد است و در محیطی سرد زندگی می‌کند یا فعالیت فیزیکی کمی دارد و دارای اضافه وزن است و از سردی همیشه گله دارد، توصیه می‌شود. ضمن اینکه مصرف سیر به افراد میانسال بیش از نوجوانان توصیه می‌شود و این عزیزان بهتر است روزی یک حبه سیر مصرف کنند.

خواصی متفاوت و شگفت‌انگیز در سیر


انواع سیر در طب سنتی و خواص آن ها
سیر، سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر گفته می‌شود که بیشتر از آن در تهیه ترشی استفاده می‌شود. مصلح این گیاه، روغن بادام یا روغن کره است و از دیگر مصلحات آن، پختن سیر در آب همراه با اندکی نمک است. البته نوع تازه آن نسبت به کهنه خواص بیشتری دارد و مداومت در خوردن آن باعث از بین رفتن موهای سفید و رویش موهای سیاه می‌شود.
بد نیست بدانید استفاده از سیر در غذاهای غلیظ (مثل کله پاچه، حلیم، آش رشته) باعث رفع ضرر آنها می‌شود.
علاوه بر این‌ها، سیر، از بین برنده اخلاط غلیظ بدن است و مصرف آن باعث نیکویی رنگ رخسار می‌شود.
از دیگر خواص آن، می‌توان به دفع بادهای روده و شکم و همچنین دفع سنگ کلیه اشاره کرد.
در ضمن، برای تصفیه حلق و گرفتگی صدا، البته در کنار سایر گیاهان و به صورت ترکیبی کاربرد دارد.

سیر و سلامت قلب و عروق
سیر، از تصلب شرایین و گرفتگی عروق خونی جلوگیری می کند و نوسانات قلبی حاصل از سردی بدن را التیام می بخشد.
سیر داروی خوبی برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالاست و قدرت سم زدایی و ضدعفونی کنندگی قوی دارد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و از بروز مشکلات پروستات در مردان و گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.
سیر به دلیل داشتن میزان بالایی پتاسیم، تنظیم کننده فشارخون است. مبتلایان به پرفشاری خون اگر می خواهند تنها با خوردن سیر فشارخونشان را کنترل کنند نیز باید بدانند که این گیاه تنها یک داروی کمک کننده و مکمل درمانی است و در نتیجه برای کنترل مؤثر بیماری پرفشاری خون باید تحت نظر متخصص در کنار استفاده مرتب و منظم داروهای شیمیایی مصرف شود.


سردمزاج‌ها برای تقویت قوای جنسی خود «سیر» بخورند
همان طور که گفته شد از دیدگاه طب سنتی سیر طبیعت گرم و خشکی دارد و از نظر گرمی درجه سه است یعنی گرمی خیلی زیادی دارد و فقط یک درجه با گرمی درجه چهار که منجر به سمیت محصول می شود فاصله دارد.
مصرف سیر به فردی که دارای مزاج سرد است و در محیطی سرد زندگی می‌کند یا فعالیت فیزیکی کمی دارد و دارای اضافه وزن است و از سردی همیشه گله دارد، توصیه می‌شود. ضمن اینکه مصرف سیر به افراد میانسال بیش از نوجوانان توصیه می‌شود
سیر برای تقویت قدرت جنسی سردمزاجان مناسب است و در گرم‌مزاج‌ها اثر معکوس دارد یعنی باعث ضعف قدرت و افت میل جنسی این افراد می شود و مصرف زیاد آن در افراد با مزاج گرم و در مناطق گرم سبب خلق و خوی ناپایدار، ناآرامی، تند و تیزی، عصبانیت و خشکی بدن می شود.
معجزه ماست و سیر برای رفع ریزش مو
برای درمان ریزش موی سر باید کمبود ویتامین B را که باعث آن شده رفع کرد.
سبزی‌هایی مانند تره، سیر و موسیر برای تقویت مو مفید است. برای درمان ریزش موی سر باید کاری کرد تا جریان خون در زیر پوست سر تحریک شود.
همچنین می‌توان علاوه بر استفاده از انواع پیاز خوراکی و سبزی‌ها، موها را با ماست شست‌وشو داد چون آب ماست از ریزش مو جلوگیری می‌کند.
همچنین گفته می شود که یکی از علل ریزش مو علاوه بر کمبود ویتامین B، کمبود گوگرد در بدن است. این ماده معدنی در پیاز نرگس، پیاز عنصل و همچنین در انواع سبزی ها مثل تره، سیر و موسیر به وفور یافت می شود.
برای به جریان انداختن خون در سر می توان موها را ماساژ داد به شرطی که صابون و شامپو قلیایی نباشد. بدین منظور مقدار کمی سیر را نیز می توان رنده کرد و بعد به آن مقداری عسل اضافه و مخلوط کرد و بر سر مالید.


منبع: تبیان
انتهای پیام/

سیر؛ قوای جنسی تا سلامت قلب