به گزارش ایسنا، "ماریا ژوزفا بالاگوئر دکایار"، معمار و مدرس دانشگاه پلی تکنیک والنسیا با اشاره به تجربههای به دست امده در اسپانیا برای احیای بناهای تاریخی در یک بافت تاریخی این کشور در جلسهای با اعضای صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی، در این زمینه توضیح میدهد: پنسیکولا شهر دفاعی (کاستیون) با بناهایی مانند قلعه و استحکامات و دیوارهای دفاعی اطراف آن است که در قرن ۱۳ میلادی احداث شده و تعدادی خانه با بافت قدیمی را در خود جای داده است، این بناها تیپ خانههای مدیترانهای است و یکی از نقاط قوت این مجموعه آب چشمههایی است که در آن جاری است.
هویت «کاستون» با رشد ساختوسازها گم شد
او با بیان اینکه در اوایل قرن بیستم، به دلیل جنگهای اسپانیا شهرهای این کشور آسیب زیادی دیدند، میافزاید: این مجموعه تاریخی در قرن بیست شاهد رشد ساختوساز ها در اطراف خود بوده و هویت ابتدایی این مجموعه تاریخی با رشد ساختمانها و بنادر جدید تقریبا گم شده بود.
وی ادامه میدهد: ساختوساز های بی رویه و بدون مقررات و رشد ساختمانها با ارتفاع غیر استاندارد در پنسیکولا باعث شد که تصمیماتی برای توقف این رشد انجام شود و بعد از مدتی این مجموعه تاریخی به سمت درآمدزایی بدون نقشه منسجم از صنعت توریسم حرکت داده شد.
کنترل هجمه گردشگران در بافت تاریخی اسپانیا
این معمار تاکید میکند: در اواخر قرن بیستم، نقشه استراتژیکی از سوی دولت در مورد این بنای تاریخی پیادهسازی شد تا بتوانند هویت این مجموعه را به مرور بازیابی کنند و مسایل میراثی را با هجمه پرتعداد گردشگران متعادل کنند.
او انجام این نقشه استراتژیک را نیازمند یک نقشه شهری میداند که براساس آن بتوانند ضوابط مختلف ساختوسازها را تنظیم کنند و ادامه میدهد: در نتیجه با همین هدف معمارها، باستانشناسان و مجموعهای از تخصصهای مختلف جمع شدند تا این ضوابط مختلف را تنظیم کنند.
او هدف اصلی در تهیه این ضوابط را آگاهی بخشی در مورد نحوه مداخلات و مرمت این مجموعه بافت تاریخی برای بخشهای مختلف میداند و اضافه میکند: این ضوابط به تفکیک و برای هر خانه مشخص شد و قسمتهای دارای ارزش میراثی و فاقد این ارزش تعیین شدند، در نتیجه کاتالوگهایی تهیه شد تا مواردی که باید حفظ شوند نیز مشخض شوند.
این معمار با بیان اینکه ضوابط برای هر بنا و خانه در این بافت تاریخی مشخص و تعیین شد که چه قسمتهایی مربوط به میراث است و باید ترمیم شود وچه قسمتهای فاقد این ارزش است و از چه معیارهایی برای هماهنگی با فرم کلی بافت باید پیروی کنند، ادامه میدهد: در بخشهای مختلف این مجموعه تاریخی کاربریهایی متناسب با نوع گردشگران بازدید کننده تعیین شد که از آن جمله میتوان به احداث کتابخانه برای گردشگران فرهنگی اشاره کرد.
داشتن یک نقشه استراتژیک از توقف کار در بحران جلوگیری کرد
مدرس دانشگاه پلی تکنیک والنسیا، با اشاره به بحران اقتصادی اروپا در ۱۰ سال گذشته که باعث توقف مرمت «پنسیکولا» نشد، ادامه میدهد: داشتن یک نقشه استراتژیک به ما کمک کرد تا در زمانی که بودجه کمی داریم بتوانیم کارهای کوچکتری را که قبلاً مشخص کرده بودیم انجام دهیم. درست در این زمان بود که توانستیم از وزارت فرهنگ کمکهایی را دریافت کنیم.
او نخستین اقدامات انجام شده را از منطقهای میداند که بیشترین تخریب و آسیب به آن وارد شده بود و میگوید: مرمت بخشهای مختلف در این مجموعه تاریخی باید بسیار مهم و دقیق انجام میشد، چون این اقدامات نمونهای برای کارهای بعدی بود و باعث جذب سرمایهگذاریهای بیشتر میشد.
دکایار به نقل از روابط عمومی صندوق احیا و بهرهبرداری از آثار تاریخی؛ با اشاره به فراهم شدن فرصت مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در بافت تاریخی «کاستول» ادامه میدهد: این فرصت باعث شد تا برخی از استحکامات بافت را که در قرن بیست دفن شده بود، نمایان شوند.
وی بیان میکند: بعد از مرمت و احیای این مجموعه تاریخی بسیاری از کارگردانها، فیلمساز ها و هنرمندان این منطقه را به عنوان لوکیشن برای ساخت فیلمهای خود مورد استفاده قرار دادند.
مدرس دانشگاه پلی تکنیک والنسیا، مدت زمان انجام پروژه بازسازی شهر دفاعی کاستیون را ۲۰ ساله عنوان میکند و با بیان اینکه فازهای مختلف این شهر تاریخی امسال به بهرهبرداری کامل میرسد، ادامه میدهد: بخشهای بی قاعده این بناهای تاریخی که زمانی برای جذب گردشگر شکل گرفته بود، در باززنده سازی از بین رفتند.
انتهای پیام