شناسهٔ خبر: 19808394 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سینا | لینک خبر

در قیاس با انواع دیگر شیرهای جایگزین،

شیر گاو مواد مغذی بیشتری دارد

محققان کانادایی معتقدند میزان مواد مغذی جایگزین های شیر گاو مانند شیر سویا، بادام و غیره به اندازه زیادی متفاوت از شیر گاو است و برخی از این جایگزین ها فاقد پروتیین، چربی و سایر مواد مغذی هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، محققان بیمارستان سنت میشل در کانادا با مطالعه روی پنج هزار کودک کانادایی متوجه شدند که کودکان سه ساله ای که روزی سه فنجان شیرهای جایگزین شیر گاو مصرف می کردند، نیم اینچ (1.27 سانتی متر) کوتاه تر از کودکانی بودند که به همان اندازه شیر گاو مصرف می کردند.

به گفته این محققان، مقدار مواد مغذی در جایگزین های مختلف شیر گاو به اندازه زیادی متفاوت از شیر گاو است و منطقی است که این فرضیه را مطرح کنیم که برخی از این شیرهای جایگزین فاقد پروتیین، چربی و سایر مواد مغذی هستند.

از سوی دیگر یک متخصص تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشت، در تایید این ایده گفت: به غیر از شیر سویا، سایر محصولات غیر لبنی نیز تقریبا پروتئینی ندارند.

وی در رابطه با چربی نیز گفت: شیر نارگیل نسبتا مقدار بیشتری چربی دارد اما بسیاری از جایگزین های شیر گاو حاوی چربی اندکی هستند که برای مصرف بزرگسال خوب است اما برای کودکان نوپا مناسب نیست. به علاوه، کلسیم ناشی از جایگزین های شیر گاو معمولا به خوبی کلسیم شیر گاو جذب نمی شوند.

این مطالعه در شماره 7 ژوئن مجله آمریکایی Clinical Nutrition منتشر شده است.

برچسب‌ها:

نظر شما