موزه لوور چند ماه است بخش «اسلامي ايراني» خود را با كاشيهاي تاريخي مربوط به شهرها و دورههاي تاريخي ايراني تزئين كرده است، اقدامي كه با توجه به بازتاب خبر سرقت كاشيها از سردر بناهاي تاريخي و اظهارنظر برخي كارشناسان ميراث فرهنگي مبني بر انتقال اين آثار به كشورهاي ديگر، آن را قدري پيچيدهتر كرده است.
دكتر حسن كريميان، باستانشناس و معاون پژوهشي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران كه حدود يك ماه پيش بازديدي از موزه لوور در پاريس داشته است، با حجم زيادي از كاشيهاي قديمي كه در بخش ايراني موزه لوور به نمايش درآمدهاند و اطلاعات كاملي از مكان، زمان كشف و دوره تاريخي آنها ارائه نشده، مواجه ميشود.
كريميان همچنين افزود: در بخش اسلامي موزه لوور نسخههاي خطي، در و پنجرههاي منبتكاري شده، كاشيها، عناصر گچبري شده، حجاريهاي روي سنگ و هر عنصري كه به نحوي به بناهاي تاريخي مربوط ميشوند، به نمايش درآمدهاند و اين تعداد كاشي و عناصر تاريخي در بخش اسلامي موزه لوور چشمگير بود.
او با بيان اينكه اين آثار نمايش داده شده يك بيستم آن چيزي است كه در انبارهاي موزه لوور وجود دارند، ادامه ميدهد: چيزي حدود دو، سه هزار قطعه از اجزاي تزئيني بناهاي ايران در اين بخش از موزه وجود داشتند.
وي با بيان اينكه از مدتي قبل مساله غارت اجزاي تزئيني بناهاي ايران را بررسي ميكرده است، ميگويد: معتقدم بخشي از علت چرايي اين سرقتها را ميتوان در موزه لوور به دست آورد. اين آثار به چنين مكانهايي منتقل ميشوند تا اين فضاها را آرايش دهند، حال اينكه چه ميزان از اين آثار در انبارهاي موزه لوور و ديگر موزههاي اروپايي قرار دارند، بماند.
كاشيهاي سرقتي تهران در موزه لوور
صاحبخبر -