شناسهٔ خبر: 15079628 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

برگزاری هفته فرهنگی دولت در اول اسفندماه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید بیان کرد:امیدواریم بعد از دهه فجر بتوانیم هفته فرهنگی دولت را برگزار کنیم و هر روز را به موضوعی اختصاص دهیم و بتوانیم برنامه‌هایی را اجرا کنیم تا آثار بهتری عرضه کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، علی جنتی درباره جمع‌بندی این همایش گفت: یکی از امتیازات بزرگ کشور ما این است که مقام معظم رهبری به عنوان شخصیت فرهیخته با حساسیت زیادی مسائل فرهنگی را دنبال می‌کنند و ما را در این زمینه راهنمایی می‌کنند.این موضوع یکی از امتیازات جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگ و هنر است.اخیراً در دیدار هیئت دولت با ایشان،تأکید کردند مسئله فرهنگ مسئله دولت نیست.بلکه مسئله نظام است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:عموماً نهادهای فرهنگی چند مبحث را دنبال می‌کنند که صیانت فرهنگی، تقویت اقتدار و توان فرهنگی کشور، توسعه قانون‌مداری، توسعه شفافیت در فعالیت‌ها، توسعه سرمایه انسانی و سرمایه‌های اجتماعی کشور، حفظ کرامت زنان، احترام به حقوق زنان و بهره‌گیری از توان آن‌ها درکشور همواره مورد تأکید نهاد ریاست جمهوری بوده است. اگرچه در دولت گذشته حدود 900 هزارنفر نیرو گرفته شده و در این حوزه محدودیت‌های استخدامی وجود دارد اما باز سعی می‌شود از زنان در این حوزه استفاده شود. آنچه که در این دولت مطرح است انسجام نهادهای فرهنگی و همکاری نزدیک است که به هیچ وجه در حوزه فرهنگ خنثی‌سازی نداریم.

رتبه اول کنکور ریاضی امسال از فرزندان ایثارگر است

در ادامه این همایش،سردار محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره عملکرد این سازمان در حوزه فرهنگی در دولت تدبیر و امید اظهار کرد: روزی که امام راحل حکم تأسیس این سازمان را صادر کردند فرمودند: خروجی این سازمان فعالیت‌های فرهنگی است و انتظار کار فرهنگی داشته‌اند به طوری که در یک دهه گذشته نیز مقام معظم رهبری به مسئولان وقت توصیه کردند باید بنیاد کمربسته‌ی حوزه ایثار و شهادت باشد و این نکته سرلوحه کار ماست.

او ادامه داد: فعالیت‌های سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران بر اساس رویکرد توانمندسازی، تکریمی و ترویجی قرار گرفته است. در حوزه توانمندسازی فکر و فرهنگ برای نخستین بار قانون جامعه خدمات‌رسانی اجرایی شد. قبل از این، این قانون تصویب شده بود اما اجرایی نشده بود. فصل هفت قانون فصل ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

انصاری بیان کرد: در حوزه توانمندسازی در بخش دانشجویی فرآیند هدایت تحصیلی را برای دانشجویان تغییر دادیم که حاصل این تغییرات افزایش هشت‌درصدی قبولی دانشجویان ایثارگر در دانشگاه‌های دولتی شد تا جایی که رتبه اول ریاضی امسال را یکی از فرزندان ایثارگر به دست آورد. در بخش تشکل‌های ایثارگری نیز تا سال 92، 30 تشکل دارای اساسنامه داشتیم در حالی که آن را به 70 تشکل ملی و 150 تشکل استانی رساندیم.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در بخش توانمندسازی در فضای مجازی دو کنگره برگزار کردیم و هم‌افزایی خوبی در حوزه مجازی ایجاد کردیم. در حوزه ساخت توانبخشی نیز در طول دو سال 22 مرکز در کشور راه‌اندازی کردیم که شامل بخش‌های متفاوتی از جمله فیزیوتراپی و بخش‌های فرهنگی می‌شود.

او در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در بخش تکریمی نیز تا سال 92، هیچ‌گونه فعالیتی در روز شهید صورت نمی‌گرفت و تنها حدود 1.5 درصد مردم از این روز اطلاع داشتند اما با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و برگزاری سه دوره کنگره شهدا، 45 درصد مردم این روز را می‌شناسند.

انصاری درباره تکریم ایثارگران نیز اظهار کرد: مقام معظم رهبری که بالاترین مقام کشور هستند خانواده‌های شهدا را هر سه هفته یکبار در دفترشان می‌پذیرند و از طرفی در منزل ایثارگران حاضر می‌شوند.رئیس جمهور نیز از زمان شروع به کارش از منزل بیش از 101 خانوار ایثارگر دیدن کرده است و این حرکت موجب شده مقامات استانی نیز از این امر تبعیت کنند.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین گفت: بیش از 1000 عنوان کتاب در کتابخانه‌های تخصصی ایثار و شهادت که با هدف جمع‌آوری و ارائه کتاب‌های مرتبط به حوزه ایثار در 20 استان کشور راه‌اندازی شده است، به مخاطبان عرضه شده و در سه سال گذشته 148 عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت چاپ شده است.

او افزود: همچنین حدود 2500 میلیارد تومان از معوقات ایثارگران پرداخت شده است.

سیدرضا صالحی امیری رئیس کتابخانه و اسناد ملی نیز در ادامه این همایش درباره عملکرد این نهاد بیان کرد: طی دو سال و نیم گذشته تنها روی یک نقطه تمرکز کردیم و به جای آنکه وقتمان را صرف مناقشه کنیم شروع به روابط منسجم و آشتی‌جویانه کردیم.

صالحی امیری ادامه داد: هدف ما این است که هر ایرانی یک کارت کتابخانه داشته باشد که بتواند با آن وارد هر کتابخانه‌ای شود و از آن استفاده کند. شاید تعجب کنید که سپاه جزو نهادهایی است که با ما همکاری بسیار خوبی دارد. ما در حوزه اسناد ملی هیچ مناقشه‌ای نداریم و مجموعه آن را در ظرفی جمع کردیم که مردم بتوانند از آن استفاده کنند. البته ناگفته نماند که آقای حداد عادل نیز در این زمینه به ما کمک بسیاری کرده‌اند.

او افزود: ما یک کار زمین‌مانده داریم که امیدواریم در عمر کوتاهی که باقی مانده بتوانیم آن را انجام دهیم و آن شورای راهبردی است که متشکل از 30 نفر از بزرگان است و هر تصمیم بنیادی در این شورا گرفته می‌شود.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش خطاب به حاضران این همایش بیان کرد: شما به روی 12 هزار مخزن انباشته از میراث مکتوب نشسته‌اید.ما بیش از 550 نشست بدون تداخل سیاسی برگزار کرده‌ایم. در حال حاضر هر روز 2 یا 3 نشست در اندیشگاه این سازمان برگزار می‌شود و از طرفی سازمان زنده شده است.

رئیس کتابخانه و اسناد ملی اضافه کرد:اگر سر کار با رئیستان دعوایتان شد به کتابخانه ملی بیایید زیرا محیط خوبی است. ما همچنین موزه‌ی آبرومندانه‌ای را افتتاح کرده‌ایم و روزانه 2 یا 3 هزار سرویس می‌دهیم. تنها کتابخانه ملی است که در سال فقط 3 روز تعطیل است. امیدوارم کتابخانه ملی را تحویل دیگری را بدهیم که در جایگاه واقعی خودش یعنی پنجمین کتابخانه ملی جهان قرار بگیرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: