به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، شهیندوخت ملاوردی در همایش تبیین دستاوردهای سه ساله دولت تدبیر و امید که در کتابخانه ملی ایران برگزار شد اظهار داشت: در بدو دولت یازدهم میزان سازمان های فعال در حوزه خانواده 2333عدد بود.
به گفته وی، 200 طرح در امور بانوان در این مدت پیگری و به تصویب رسید و نسبت به برگزاری شناساییی و ترویج همکاری های شبکه های و تخصصی دولتی و غیر دولتی همچنین فرا قوهای و بین المللی اقدامات موثری در این حوزه به انجام رسیده است.
وی با بیان اینکه عضویت در شوراها، عضویت در ستادها و دستاوردها ، بازنگری قوانین و مقررات، توسعه مقالات بین المللی و فعالیت های بین المللی در امور زنان و خانواده این حوزه کارکردهای قابل توجهی داشت.
ملاوردی با بیان اینکه برای حمایت از زنان و خانواده سند راهبردی حمایت اجتماعی تدوین شده است، اظهار داشت: طرح های پژوهشی ازجمله طرح های مهم اطلس خانواده و اسناد و گزارش راهبری این معاونت در دولت یازدهم است.
وی گفت: در دولت یازدهم جایگاه زنان و نقش خانواده اهمیت ویژای داده شده و با شعار اعتدال و همچنین سند چشم انداز و برنامه ششم از سوی رئیس جمهوری و سیاست های کلی تنفیذ شده در دستور کار این معاونت قرارداده شده است.
* سلظانیفر: خیلی ها تصور نمی کردند که این دولت بتواند سازمان ویران شده و به هم ریخته را از نو ساخته و به یک سازمان فعال و سرپا تبدیل کند
محمد سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این همایش اظهار داشت: زمانی که این سازمان را در ابتدای دولت یازدهم تحویل گرفتم همه چیز به هم ریخته و از هم پاشیده و از همه جهات زیر صفر بود و تنها کاری که در آن انجام نمی شد امور فرهنگی بود. انتقال و جابجایی دو معاونت سازمان میراث فرهنگی به شیراز نیز ضربه بزرگ و جبران ناپذیری به این سازمان زد. خیلی ها تصور نمی کردند که این دولت بتواند سازمان ویران شده و به هم ریخته را از نو ساخته و به یک سازمان فعال و سرپا تبدیل کند.
سلطانی فر گفت: در زمانی که این سازمان را تحویل گرفتم 46 شهرستان اداره میراث فرهنگی داشت و در واقع در سایر شهرستان ها نه تنها اداره ای نداشتیم، بلکه حتی یک نفر نیز برای فعالیت نبود، امروز با تلاش های صورت گرفته در دولت یازدهم در 456 شهرستان اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داریم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به سایر تلاش ها و عملکرد این سازمان در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: ماحصل این تلاش ها باعث شده تا یک سازمان ورشکسته، در جشنواره شهید رجایی امسال به عنوان نمونه و برتر انتخاب شود.
* سردار انصاری: تا پایان تیرماه امسال از مجموع 222 هزار و 285 مزار مطهر شهدا تعداد 143 هزار و 92 مزار ساماندهی شده است
سردار محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این همایش ابراز داشت: یکی از اقدامات ما تشکیل دبیرخانه شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت براساس ماده 63 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بوده است.
انصاری ادامه داد: این شورا متولی اصلی امر ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت بوده و درصدد است با همکاری تمامی دستگاه های عضو گام های موثری در راستای توسعه و ترویج این فرهنگ در جامعه بردارد.
وی راه اندازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت با هدف جمع آوری و ارائه کتاب های مربوط به حوزه ایثار و شهادت در 20 استان کشور را از دیگر برنامه های فرهنگی بنیاد در دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار عنوان کتاب در این کتابخانه به مخاطبان عرضه شد و در سه سال گذشته 148 عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت چاپ شده است.
انصاری افزود: با توجه به تصویب و نامگذاری روز 22 اسفند به نام روز شهید از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1383 ، جهت آشنایی بیشتر مدم با این نام از سال 1392 اقدامات جدی صورت گرفت و طبق نظرسنجی انجام شده، میزان آگاهی مردم از این نام در سال 92 از 1,6 درصد به 45 درصد در سال گذشته رسیده است.
وی اضافه کرد: اجرای طرح سپاس به عنوان یکی از رویکردهای فرهنگی برای حل مشکلات ایثارگران و تجلیل از زحمات و فداکاری های آنان است که به طور میانگین سالانه 400 هزار دیدار از این خانواده ها می شود.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با توجه به قداست گلزار و مزار مطهر شهدا و حفظ و نگهداری آنها یکی از برنامه های این نهاد ساماندهی گلزار شهدا است که براین اساس تا پایان تیرماه امسال از مجموع 19 هزار و 756 گلزار تعداد 13 هزار و 85 گلزار و از مجموع 222 هزار و 285 مزار مطهر شهدا تعداد 143 هزار و 92 مزار ساماندهی شده است.
وی برگزاری سه هزار مسابقه قرآنی در مدت سه سال گذشته و آموزش مهدویت برای 27 هزار نفر را از دیگر برنامه های فرهنگی این نهاد در دولت یازدهم عنوان کرد.
انصاری گفت: یکی دیگر از اقدامات بنیاد شهید گردآوری، مستندسازی و حفظ اسناد فرهنگی ایثارگران از طریق مرمت اصل اسناد، ضدعفونی اسناد تا تکمیل پرونده و خاطره نگاری والدین شهدا است و در این سه سال بیش از 11 هزار سند فرهنگی مرمت، بیش از 38 هزار سند ضدعفونی، و بیش از 30 هزار پرونده اسناد فرهنگی ایثارگران تکمیل شده است.
انتهای پیام/
∎