شناسهٔ خبر: 15072655 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نشریه «نقد هنر» متولد شد

نشریه جدید «نقد هنر» با رویکرد فرهنگی - هنری به جرگه مطبوعات ایران پیوست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، اولین شماره از دوماهنامه فرهنگی هنری «نقد تئاتر» به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی سارا منصوری و سردبیری حمیدرضا قنبری، با نگاهی به پرونده آثار «دیوید ممت» به روی پیشخان‌ روزنامه‌فروشی‌ها آمد. 

دیوید آلن ممت؛ نویسنده و کارگردان شهیر تئاتر و سینما است که به عنوان هنرمند، قلم کوبنده‌ای در نقد دارد. توجه جهانی به آثار ممت باعث شده او در بحث نقد و توصیه، اندیشه‌هایش را رها و آزاد منتشر کند؛ گرچه وی در نقدهایش گاه خودش را نیز نقض می‌کند! از سوی دیگر، منتقدان نیز بدون ملاحظه، به نقد آثار دیوید ممت پرداخته‌اند؛ که غور در بسته اندیشه‌ورزی هر دو سو، باعث لذت مخاطب شده و می‌شود.

ممت در کشور ما نیز شناخته شده و پرطرفدار است. کتاب‌هایش ترجمه می‌شوند و نمایشنامه‌هایش به روی صحنه می‌روند؛ ولی به نظر می‌رسد همچنان باید او را شناخت. ترجمه نقد سه نمایش‌نامه «بوفالوی آمریکایی»، «اولئانا» و «گلنگری گلن راس» و توصیه ممت در انجمن منتقدان تئاتر آمریکا خطاب به بازیگران، در شماره نخست «نقد هنر» منتشر شده است.

«نقد هنر» پرونده دیوید ممت را در چهار بخش اصلی یادداشت، گفت‌وگو، نقد نمایشنامه و نقد کتاب بررسی کرده است. در بخش یادداشت، خطابه‌ای از سوی انجمن منتقدان تئاتر آمریکا به قلم دیوید ممت تحت عنوان «بازیگری که خودش را نقد نکند، بی‌حاصل و ثمر است» عنوان شده است.

همچنین نمایش‌نامه رادیویی «4 صبح» از آثار ممت که برای اولین بار توسط «نقد هنر» ترجمه و ارائه شده می‌تواند فرصت خوبی برای دانشجویان رشته تئاتر باشد تا با سبک نگارش این نمایش‌نامه‌نویس بیشتر آشنا شوند. از دیگر مطالب این شماره از «نقد هنر»، می‌توان به گفت‌وگوی بلند «جان لار» با دیوید ممت و نیز مقاله‌ای به قلم ممت پیرامون نمایش رادیویی اشاره کرد؛ ضمن این که نقد کتاب «تئاتر» ممت توسط «متیو سی‌استون» نیز در این مجله به چاپ رسیده است.

همچنین سخن سردبیر شماره نخست مجله «نقد هنر» با عنوان «اخلاق، فضیلت نقد و منتقد» به قلم حمیدرضا قنبری نگاشته شده است. در بخش از این مطلب آمده است: «سالیانی است ترویج بی‌اخلاقی در بُن جامعه که از رواج دورغ و مزدوری سربرآورده، افسوس‌ها را بیشتر کرده. ردای منتقد، بر اندام‌های بی‌قواره‌ای تن‌پوش می‌شود که جز بدنامی نقد و بی‌اعتمادی به جمع منتقدان، هدف دیگری ندارد. قلم‌های بی‌بته، حکم تیغ و تبر پیدا کرده‌اند و فضیلتشان در تند و تیز بودنشان‌ است.»

دو ماهنامه فرهنگی - هنری «نقد هنر» به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی سارا منصوری و سردبیری حمیدرضا قنبری تابستان 95 با قیمت 5000 تومان منتشر و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتهای پیام