شناسهٔ خبر: 15025223 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

عاطفي‌فر خبر داد: انطباق محصولات بانکي با احکام شريعت در بانک دي

صاحب‌خبر -

سرپرست بانک دي با اعلام تشکيل کميته فقهي در بانک از تطبيق ابزارهاي پولي و بانکي و دستورالعمل‌هاي مربوطه با احکام و شريعت اسلامي زير نظر متخصصان بانکداري اسلامي در بانک دي خبر داد.به گزارش اداره کل روابط عمومي بانک دي، علي‌رضا عاطفي‌فر که در حاشيه بيست و هفتمين همايش بانکداري اسلامي با عنوان «تعامل نظام بانکداري بدون ربا با بانکداري بين‌الملل» سخن مي‌گفت، تصريح کرد: بانک دي به عنوان يک بانک خصوصي فعال که موضوع بانکداري اسلامي را با جديدت در برنامه‌هاي کاري خود لحاظ کرده است، پيش از معرفي محصولات جديد حتما تاييد شرعي و انطباق آنها با احکام شريعت را اخذ مي‌کند.وي با اشاره به فعاليت چند ساله مرکز مطالعات و توسعه بانکداري اسلامي در بانک دي افزود: در يکي دو سال اخير با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر موسويان جلسات فقهي در بانک دي به صورت منظم برگزار شده و ضمن بررسي و تحليل فقهي ابزارهاي طراحي شده مانند سبد ارزش آفرين، تاييده شرعي آنها اخذ شده است.سرپرست بانک دي در پاسخ به اين سوال که چرا بانک‌هاي خصوصي در حوزه بانکداري اسلامي موفق‌تر عمل مي‌کنند، اظهار کرد: نمي‌توان به طور واضح گفت که بانک‌هاي خصوصي در اجراي بانكداري اسلامي موفق‌تر بوده‌اند اما مي‌شود گفت آنها حساسيت بيشتري نسبت به ارائه باکيفيت خدمات دارند. در مجموع اگر شاخص‌هايي در اين زمينه وجود داشت و معياري براي ميزان انطباق عملکردشان با شرع بود، مي‌توانست حتي بانک‌ها را رتبه‌بندي هم کرد.وي همچنين با اشاره به انتقادهاي که به روند اجراي بانکداري اسلامي در کشور مي‌شود، تاکيد کرد: هر چند آنچه در حال حاضر به عنوان بانکداري در کشور ما اجرا مي‌شود با مفهوم ايده‌آلش فاصله دارد اما بايد توجه داشت که اکنون در نظام بانکداري جمهوري اسلامي، پديده‌اي به نام ربا وجود ندارد که به خودي خود بسيار با ارزش و مايه مباهات است.به گفته او نبايد انتظار داشت كه بانكداري اسلامي با مفهوم عميق و وسيع آن و بدون توجه به شرايط در ساير بخش‌ها و نهادهاي اجتماعي قابليت اجرا داشته باشد.

عاطفي‌فر در اين زمينه مبحث مکمل ديگري چون اقتصاد مقاومتي را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر يک اقتصاد مقاوم بخواهيد حتما بايد يک نظام بانکي مقاوم داشته باشيد و به اعتقاد من مهمترين بخش اقتصاد مقاومتي مقاوم سازي نظام مالي و بانک‌هاست که آسيب پذيرترين بخش اقتصاد هستند. با اين وجود بانک‌ها همواره در تلاشند که ياري‌رسان اقتصاد کشور باشند.

وي با بيان آماري از فعاليت‌هاي بانک دي در مسير اقتصاد مقاومتي اعلام کرد: بانک دي با تاکيد بر حمايت از توليد داخلي در پنج ماهه امسال بيش از 20 هزار ميليارد ريال به حوزه‌هايي چون فولاد، بازرگاني، حمل و نقل ريلي، دارو، فرآوردهاي لبني و کشاورزي و مواردي از اين دست تسهيلات اعطا کرده است.

سرپرست بانک دي افزود: علاوه بر حمايت از صادرکنندگان که در سال گذشته و چهار ماهه امسال بيش از چهار هزار ميليارد ريال تسهيلات اعطا شده است، بانک دي در سال جاري تاکنون بيش از 1200 ميليارد ريال تسهيلات و ضمانت‌نامه با هدف توسعه بنگاه‌هاي کوچک و متوسط ارائه کرده است.

وي همچنين درباره فعاليت‌هاي ارزي بانک دي با اشاره به عنوان همايش امسال بانکداري اسلامي که به موضوع “تعامل با بانکداري بين‌الملل” پرداخته است، تصريح کرد: بانک دي به عنوان يک بانک خصوصي فعال در عرصه بين‌الملل در بخش ارزي، خدمات متنوعي از جمله گشايش اعتبارات و بروات اسنادي ارزي ديداري و مدت دار و همچنين صدور انواع ضمانتنامه هاي ارزي، خريد و فروش ارز و ارسال حوالجات ارزي را ارائه مي‌دهد.

به گفته وي از ابتداي سال 95 تا کنون تعداد 225 فقره اعتبار اسنادي معادل 97 ميليون دلار در اين بانک گشايش يافته است که يکي از مهمترين دستاوردهاي بانک دي پس از اخذ مجوز مرحله دوم ارزي و درشرايط سخت تحريمي محسوب مي‌شود.

سرپرست بانک دي افزود: امسال همچنين تعداد 2397 فقره حواله ارزي بازرگاني و غير بازرگاني معادل 716 ميليون دلار صادره به کشورهاي ديگر انجام شده است.

وي يکي ديگر از فعاليت‌هاي قابل توجه بانک دي در حوزه بانکداري اسلامي را گسترش فرهنگ قرض‌الحسنه عنوان کرد و گفت: در سال جاري بانک دي نزديک به 112 ميليارد ريال تسهيلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده است که اولويت با وام قراض‌الحسنه ازدواج بوده است.

به گفته وي بانک دي با هدف تسهيل در ارتباطات بانکي خود با مشتريان انعقاد تفاهم نامه با چند بانک را در دستور کار خود قرار داده است که در اين زمينه مي‌توان به انعقاد توافق‌نامه با پست بانک ايران براي ياري رساندن به جامعه هدف خود که خانواده‌هاي معظم شهدا هستند، اشاره کرد.

بيست و هفتمين همايش بانکداري اسلامي با عنوان «تعامل نظام بانکداري بدون ربا با بانکداري بين الملل» در روزهاي نهم و دهم شهريور ماه با حضور رييس کل بانک مرکزي، معاون رييس جمهوري و رييس سازمان برنامه و بودجه، اعضاي هيات عامل بانک مرکزي، مديران عامل بانک‌ها، کارشناسان، اساتيد دانشگاهي و فعالان اقتصادي برگزار شد.

در اين همايش علاوه بر سرپرست بانک دي جمعي از مديران و کارشناسان مرکز مطالعات و توسعه بانکداري اسلامي بانک دي حضور داشتند.