به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر محمد آقاجانی با حضور در استودیوی برنامه «روی خط خبر» گفت: در قالب طرح تحول نظام سلامت 17 مرکز جدید ناباروری را با تمرکز بر نقاط محروم و استانهای فاقد مرکز درمانی ناباروری که شامل شش استان یاسوج، گلستان، زاهدان، هرمزگان، شهرکرد و لرستان بودند، ایجاد میکنیم و در عین حال 24 مرکز درمان ناباروری موجود هم در حال تجهیز داریم.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از امروز همه زوجهای نابارور که تعدادشان در کشور دو میلیون زوج است میتوانند از پوشش طرح تحول نظام سلامت برای هزینههایشان بهره مند شوند. در قالب این برنامه 85 درصد تعرفه دولتی خدمات ناباروری برای همه زوجهای نابارور در سراسر کشور پرداخت میشود.
وی افزود: البته این اقدام با رعایت جنبههای طبی و تخصصی که در دستورالعمل آمده است، انجام میشود. باید توجه کرد که پیش از این ما به بخشی از این زوجها که تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند کمک میکردیم اما امروز این خدمت را به همه زوجهای نابارور ارائه میدهیم و امیدواریم بتوانیم در آینده این خدمات را تحت پوشش بیمه درآوریم.
آقاجانی از اعتبار 105 میلیاردی این برنامه خبر داد و افزود: در حال حاضر این دو میلیون زوج نابارور این امکان را دارند که با توجه به نیازهای درمانیشان و ظرفیت مراکز ما از این برنامه استفاده کنند.
وی همچنین اظهار کرد: در عین حال باید توجه کرد که خدمات ناباروری شامل خدمات دارویی و خدمات تشخیصی - درمانی است که ما خدمات تشخیصی، درمانی آن را پوشش میدهیم. البته برخی داروهای درمان ناباروری از سوی سازمان غذا و دارو یا سازمانهای بیمه گر پوشش داده میشود که البته کامل نیست، اما آنچه زوجها را اذیت میکرد خدمات تشخیصی و درمانی بود.
وی در عین حال گفت: در قالب این برنامه ما 85 درصد هزینههای تشخیصی - درمانی ناباروری را پوشش میدهیم، یعنی مثلا به ازای یک ivf یک میلیون و 700 هزار تومان یارانه میدهیم و چیزی حدود 300 هزار تومان را هم بیماران پرداخت میکنند. این در حالیست که در گذشته کل هزینه را مردم میدادند. البته این تعرفه دولتی است یعنی اگر به مرکز دولتی یا خصوصی طرف قرارداد با دانشگاه مراجعه شود این هزینه به زوجها پرداخت میشوند و هر خدمت نیز تا سه نوبت تحت پوشش قرار میگیرد.
آقاجانی افزود: هدف اول ما دسترسی عادلانه کلیه عزیزان به خدمات درمانی است و هدف دیگر این است که کیفیت تشخیص درمانی بهبود یابد.
او اظهار امیدواری کرد : در پایان این برنامه همه استان های کشور ما و همه مراکز استانی ما به یک مرکز تجهیز شوند. انشاء الله تا پایان عمر دولت یازدهم همه مراکز مورد بهره برداری قرار بگیرد.
همچنین در این برنامه جلیل حسینی دبیر انجمن ناباروری با اعلام رضایت نسبت به طرح وزارت بهداشت، گفت : عموما مطالعات نشان دهنده است که مردان و زنان به طور مساوی در ناباروری سهم دارند. بر خلاف تصور عامه که زنان را عامل ناباروری می دانند، مردان نیز در این فرآیند 50 درصد نقش دارند. طرحی که اعلام شده در مراکز دولتی اعلام شده است و ما از این طرح پشتیبانی می کنیم.
حسینی افزود: هزینه های درمان ناباروری بسیار کمرشکن است برای زوج هایی که تمکن مالی ندارند. گاهی زوج ها به همدیگر بسیار علاقمند بودند اما استطاعت مالی نداشتند تا روند درمانی خود را تکمیل کنند. لذا در کنار اهمیت افزایش جمعیت، کانون خانواده ما را تقویت می کند.
دبیر انجمن ناباروری در خصوص جایگاه کشور در منطقه و جهان گفت: بسیاری از مراکز ما در کنگره های بین المللی متخصصین ما حضور فعال دارند. بسیاری از سخنرانان برجسته دنیا از تجارب دانشمندان ما استفاده می کنند. در منطقه و در سطح کشورهای توسعه یافته ایران به سطح بسیار خوبی از درمان رسیده است و نکته ای نیست که ما از کشوری عقب باشیم. ما از لحاظ تحقیقات و یا نیروهای جانبی و تأمین وسایل و تجهیزات و دارو ممکن است شاید به مقادیر بسیار کمی از برخی کشورها عقب باشیم. اما در مجموع می توان گفت، همه درمان ها به خوبی در کشور انجام می شود.
ناباروری زوج 50 درصد آقایان است و 50 درصد خانم ها این مسئله باید در جامعه تبیین شود و مسئولین باید راه حلی بیاندیشند.
دانلود