شناسهٔ خبر: 14988087 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون صنایع دستی:

جشنواره آش یک ثروت است

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: معنای ثروت تغییر کرده و تصویرهای ذهنی و رخدادهایی مانند جشنواره آش به‌عنوان ثروت مطرح می‌شوند، بر این اساس، زنجان استانی ثروتمند است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بهمن نامورمطلق در مراسم افتتاح یازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی که در سینما روباز مجموعه فرهنگی - تفریحی ایل‌داغی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: در دنیای امروز، دانشی به نام تصویرشناسی بسیار مورد توجه است که می‌توان آن را بزرگ‌ترین سرمایه هر فرد، شهر و ملت دانست.

او ادامه داد: هنگام سفر به زنجان، از اطرافیانم درباره تصویر ذهنی‌شان از این استان سوال پرسیدم و معمولا در اولین لحظه بدون فکر تصویرهایی مانند سلطانیه، چاقو، ملیله، اجتماع بزرگ مردم در روز هشتم محرم و جشنواره آش مطرح می‌شد. این نشان می‌دهد که زنجان در مسیر ثروتمند شدن در حرکت است، زیرا داشتن یک تصویر خوب، نوعی ثروت و مایه اعتبار است.

وی بیان کرد: در گذشته و پیش از آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» تصویر مناسبی از ایران در افکار جهانی وجود نداشت، به‌گونه‌ای که یک استاد دانشگاه برای سفر به گرجستان، بیش از یک ساعت در فرودگاه این کشور منتظر می‌ماند، در حالی که بقیه مسافران به راحتی وارد گرجستان می‌شدند.

نامورمطلق اظهار کرد: دلیل این مشکل، تصویری بود که استکبار جهانی از ایران ارائه داده و هویت ایرانیان را خراب کرده بود؛ ولی با تلاش‌های انجام‌شده قدم‌های مثبتی در راستای بازسازی هویت و تصویر ایرانیان انجام شد، به‌گونه‌ای که اکنون شاهدیم کشورهایی مانند گرجستان و ترکیه به‌دنبال جذب تورهای ایرانی هستند.

او گفت: در چهار سال گذشته، ایران به‌عنوان کشوری ناامن معرفی شده بود، به همین دلیل، هزینه بیمه سفر به ایران ۱۰ برابر بود. این در حالی است که اکنون خطوط هوایی سایر کشورها به‌دنبال دادن امتیاز و سفر به ایران هستند.

معاون صنایع‌ دستی سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری با بیان این‌که تصویر زنجان نیز علاوه بر فضا، رخدادها و محصولات آن بهینه شده است، تاکید کرد: بزرگ‌ترین ثروت یک جامعه، رخدادهای خوبی است که علاوه بر ایجاد هویت موجب توسعه نیز می‌شوند. بنابراین باید تأکید کرد که اکنون معنای ثروت، از توسعه صنایع سنگین به توسعه صنایع فرهنگی همچون صنایع دستی و غذا تغییر کرده است.

نامورمطلق با تأکید بر این‌که در یونسکو هفت نوع صنایع فرهنگی معرفی شده است که سینما، موسیقی و غذا جزو آن‌هاست، اعلام کرد: تا کنون در زمینه غذا یک نشان از یونسکو برای رشت دریافت کرده‌ایم. امیدواریم با گسترش فعالیت‌های جشنواره آش برای زنجان نیز بتوانیم این نشان را دریافت و زنجان را ثروتمند کنیم، زیرا در دنیای امروز معنای ثروت تغییر یافته است.

استاندار زنجان نیز در این مراسم گفت: همه اقوام ایرانی در تکوین این جشنواره موثر بوده‌اند و دلیل حضور آن‌ها بیان این موضوع است که ما همواره به‌عنوان اقوام شجاع و مرزبان جزیی، از پیکر تمدن ایرانی هستیم.

اسدالله درویش‌امیری اظهار کرد: حضور گسترده اقوام ایرانی و سفر طولانی آن‌ها که بیش از ۲۴ ساعت بوده است، نشان می‌دهد این جشنواره توانسته گامی در کنار هم قرار دادن اقوام ایرانی در اوج صفا و صمیمیت بردارد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان زنجان نیز در این مراسم گفت: جشنواره ملی آش ایرانی با ورود به دهه دوم زندگی خود، به قدیمی‌ترین جشنواره در حوزه غذا تبدیل شده است که این موضوع مایه افتخار مردم زنجان است.

یحیی رحمتی ادامه داد: در این جشنواره ۳۱ استان در بخش آش و صنایع‌ دستی شرکت کرده‌اند و هشت گروه عشایری نیز با برپایی سیاه‌چادر به اجرای برنامه‌های مختلف خواهند پرداخت.

وی با بیان این‌که تورهای مختلفی از تهران و استان‌های همجوار برای این رویداد به زنجان آمده‌اند، افزود: امیدواریم با برگزاری برنامه‌های مختلف بتوانیم محیطی شاد و مفرح برای مهمانان فراهم کنیم.

شهردار زنجان نیز در این مراسم با تاکید بر این‌که با برگزاری جشنواره آش، جو شادی و نشاط در استان ایجاد می‌شود، اظهار کرد: در بازدیدهای مختلفی که انجام شد، شاهد بودیم برخی با پیمودن بیش از ۲۴ ساعت سفر به این جشنواره آمده‌اند.

حبیب‌الله ملایی‌یگانه اضافه کرد: در نظر گرفتن شعار "یک جشنواره خوشمزه" نشان می‌دهد که در جشنواره امسال کیفیت کار مدنظر قرار گرفته است.

انتهای پیام

برچسب‌ها: