شناسهٔ خبر: 14928513 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

مديرکل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت:

استانداردهاي نان اجباري مي‌شود

صاحب‌خبر -

‌مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت از اجراي برنامه مشترک «استاندارد نان» با همکاري سازمان استاندارد در سراسر کشور خبر داد. به گزارش ايسنا، دکتر زهرا عبداللهي در نشست خبري معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت هفته دولت در خصوص اقدامات انجام شده براي بهبود کيفيت و غني‌سازي نان اظهار کرد: غني‌سازي آرد با آهن و اسيدفوليک از سال 1377 به صورت آزمايشي در بوشهر آغاز شد. از سال 1386 نيز در کشور تمام کارخانجات آرد با اين دو ريزمغذي آرد را غني‌سازي مي‌کنند. طي سه سال گذشته تمام نان‌هاي سنتي با اين دو ماده غني شده‌اند.

وي افزود: در سال گذشته اجراي آزمايشي اثربخشي «ويتامين D» و «روي» در نان انجام شد. به اين ترتيب امسال مقدمات اجراي برنامه غني‌سازي آرد با اين دو ماده آغاز مي‌شود.مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شوراي‌عالي سلامت و امنيت غذايي در خصوص بهبود کيفيت نان ادامه داد: در حال حاضر براي کاهش ميزان نمک، حذف جوش شيرين و جوهر قند در نان اقدامات خوبي انجام مي‌شود. با مصوبه اين شورا افزايش ميزان سبوس در آرد نيز در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته عبداللهي، اجراي برنامه کاهش نمک در نان، به ميزان سه گرم از نمک مصرفي مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از 3/2 گرم به کمتر از يک درصد رسيده است.مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم‌نامه مشترکي با سازمان استاندارد براي استانداردسازي نان خبر داد و گفت: طبق اين تفاهم‌نامه استانداردهاي نان به صورت اجباري در تمام کشور اجرا مي‌شود. در حال حاضر بر اساس گزارشات رسيده در بسياري از استان‌ها مصرف جوش شيرين به صفر رسيده است. در برخي نقاط همچنان 20 تا 30 درصد از جوش شيرين در نان‌ها استفاده مي‌شود که با اجراي برنامه استاندارد نان اين رقم نيز حذف مي‌شود.

عبداللهي در ادامه اين نشست در پاسخ به برخي نگراني‌ها در خصوص تقلب شرکت‌هاي توليد کننده نمک و استفاده نکردن يد در محصولات خود توضيح داد و گفت: در سال 92 و 93 اين نگراني ايجاد شد که ممکن است ميزان يد نمک‌ها کافي نباشد و بيماري گواتر دوباره باز گردد. به همين منظور در سال 93 در اين مورد بازرسي کشوري انجام شد. نتيجه اين بررسي نشان داد تنها شش درصد نمک‌ها يد کافي ندارند. اين يعني بيش از 97 درصد مردم يد کافي دريافت مي‌کنند و مشکلي از اين نظر در کشور وجود ندارد. مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت براي مکمل‌ياري مادران باردار با يد توضيح داد و گفت: از سال گذشته برنامه مکمل‌ياري يد مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداري تا سه ماه بعد از زايمان براي پيشگيري از کمبود يد، اين مکمل‌ها را به طور رايگان دريافت مي‌کنند.

برچسب‌ها: