شناسهٔ خبر: 14919425 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کاهش سه گرمی نمک مصرفی مردم با کاهش نمک در نان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: با اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته شده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر زهرا عبداللهی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره عملکرد معاونت بهداشت به مناسبت هفته دولت افزود: در راستای سند کنترل و کاهش بیماریهای غیرواگیر که کاهش نمک نیز از جمله آنهاست؛ الان نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از2 و3 دهم گرم به کمتر از یک صدم گرم رسیده است.

وی همچنین به  اجرای برنامه مشترک استاندارد نان با همکاری سازمان استاندارد در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: از سال 1386 در کشور تمام کارخانجات؛ آرد را با دو ریزمغذی آهن و اسید فولیک غنی‌سازی می کنند و در سه سال گذشته تمام نان‌های سنتی با این دو ماده غنی شده‌اند.

وی همچنین از  اجرای آزمایشی اثربخشی ویتامین D و روی در نان از پ‍ارسال خبر داد و گفت: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام شده ضمن اینکه افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر عبداللهی افزود: با توجه به تفاهم نامه مشترک با سازمان استاندارد؛ استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا می‌شود بطوریکه طبق گزارش های رسیده در بسیاری از استان‌ها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده است. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره برخی نگرانی های چند سال گذشته درباره کافی نبودن ید نمک ها و بازگشت دوباره بیماری گواتر گفت: بیش از 97 درصد مردم ید کافی دریافت می‌کنند و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد زیرا نتایج بازرسی کشوری در سال 93 نشان داد تنها شش درصد نمک‌ها ید کافی ندارند. 

دکتر عبداللهی همچنین از توزیع رایگان مکمل ید برای مادران باردار خبرداد و افزود: از پارسال برنامه مکمل یاری ید مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان برای پیشگیری از کمبود ید، این مکمل‌ها را به طور رایگان دریافت می‌کنند.

براساس این گزارش دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشت نیز درباره فعالیت‌های این حوزه در جهت کاهش سوءتغذیه و بهبود ریز مغذی ها در کشور گفت: ایران در سال 2014 برای موفقیت در کاهش فقر و سوء تغذیه جایزه گرفت زیرا میزان ناامنی غذایی در ایران زیر پنج درصد است.  

وی با اشاره به اینکه براساس گزارش فائو در سال 2015 میزان ناامنی غذایی زیر پنج درصد است افزود: ناامنی غذایی به معنای گرسنگی نیست بلکه دریافت حداقل انرژی مورد نیاز در مدت یک سال است که بر این اساس استرالیا، اروپا و آمریکای شمالی نیز از لحاظ ناامنی غذایی زیر پنج درصد هستند.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: میانگین مصرف کالری در ایران دو هزار و 644 کیلوکالری است و میزان توصیه شده دو هزار و 381 کیلوکالری است که نشان می دهد با مشکل چاقی در کشور روبه‌رو هستیم.

سیاری افزود: 49 درصد زنان و 31 درصد مردان در کشور از چاقی رنج می بردند همچنین در کودکان 10 سال به بالا نیز چاقی رو به افزایش است که در مدت10 سال دو برابر شده است.