شناسهٔ خبر: 14929764 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

استانداردهای نان اجباری می‌شود

صاحب‌خبر - مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مشترک "استاندارد نان" با همکاری سازمان استاندارد در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبدالهی در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت و غنی سازی نان اظهار کرد: غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سال 1377 به صورت آزمایشی در بوشهر آغاز شد. از سال 1386 نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنی‌سازی می کنند. طی سه سال گذشته تمام نان‌های سنتی با این دو ماده غنی شده‌اند.وی افزود: در سال گذشته اجرای آزمایشی اثربخشی "ویتامین D" و "روی" در نان انجام شد. به این ترتیب امسال مقدمات اجرای برنامه غنی سازی آرد با این دو ماده آغاز می‌شود.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص بهبود کیفیت نان ادامه داد: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام می‌شود. با مصوبه این شورا افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.به گفته عبدالهی، اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از 2.3 گرم به کمتر از یک درصد رسیده است.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم نامه مشترکی با سازمان استاندارد برای استانداردسازی نان خبر داد و گفت: طبق این تفاهم نامه استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا می‌شود. در حال حاضر بر اساس گزارشات رسیده در بسیاری از استان‌ها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده است. در برخی نقاط همچنان 20 تا 30 درصد از جوش شیرین در نان‌ها استفاده می‌شود که با اجرای برنامه استاندارد نان این رقم نیز حذف می‌شود.

برچسب‌ها: